За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 270
  • 965
  •   1
Отговори
# 210
Най-после да кажа нещо по темата - Герри, не си длъжна да го одобряваш (поне според мен).
Просто ми стана интересно какво смяташ за две майки, след като си категорично против двама бащи.

Що се отнася до въпроса дали можеш да го казваш публично - сложна работа. За себе си мога да кажа, че така се случи, че през последните години се запознах с много гейове и в България, и в чужбина. С някои от тях сме имали обща работа, с други се виждаме понякога като приятели. Аз лично бих се въздържала да казвам неща, които има опасност да сметнат за обидни. Всичко против човешките им права поставям в тази категория.
Отделен въпрос е, че съм неподготвена по много от темите, които ги засягат, така че може да кажа нещо неподходящо.

Някак друго е, когато познаваш "такива хора" от плът и кръв. Виждаш, че са обикновени хора.

# 211
Според моя скромен опит едно момче има нужда от бащински авторитет. Нагледала съм се на пикльовци дето са свикнали да кукуригат в кокошарник и да ги галят и глезят жени..
 Ако е момче детето с двете майки е добре да намерят някой чичо да раздава шамари, защото иначе  ще произведат невероятен лигльо...

# 212

Добре, гейовете ги отсвирихме да си живеят бездетни, две жени може ли?

На този свят разбрахме вече, че всичко може.
Въпроса е какво му е хубавото на детето да расте без да знае що е то баща.
Иначе никой не може да спре и двете жени да имат колкото си искат деца и да си ги гледат заедно.
Познавам две жени с момиченце.  Не мисля, че всичко е перфектно, Но аз нямам право да ги съдя ... Детето е чудесно, възпитано и добре гледано. По-възпитано е от моето със сигурност.. Laughing.

Много ще задълбаем... тези спорове съм ги водила тук не веднъж. Бащата е много важна фигура, когато говорим за любящ, отговорен и активно участващ в живота и възпитанието на детето родител. Но то това може да се съотнесе по същия начин и към майката.

Практически няма човек, който да има само "женски" качества (грижа, емпатийност) или само "мъжки" качества (способност за по-добро отстояване и пр.) Момичетата биват социализирани да интернализират т.нар. женски поведения, но това зависи в степен и до кого от родителите детето се доближава като темперамент, защото и с него ще се идентифицира повече. Не като пол, а като набор от поведения. В идеалния случай у всеки човек "женските" и "мъжките" качества би трябвало да са в относителен баланс, най-малкото защото човек така разполага с по-голям арсенал от разнообразни поведенчески реакции.

Или говорим за социалните роли на бащата и майката? Защото там пък хептен не мога да се сетя какво точно допринасят различно мъжът и жената като родители. Ако е за бръсненето и ритането на топка, мисля, че ще смогна и с обясненията, и с футбола. Да се повторя обаче - в едно семейство, съставено от баща, майка и дете, любящият и активно участващ баща е важен точно толкова, колкото майката.

Само да добавя и за авторитета, понеже видях предния пост. Оставям да ми се лигавят точно никога. Сестра ми също.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 21:59 от Devorah

# 213
Кои хомосексуални са лишени от родителски права? Доколкото знам няма забрана за който и да е гражданин на държавата да стане родител.

Природните закони им го забраняват
Ако се чувстват дискриминирани, защото двама еднополови не могат да се възпроизведат, да се оплачат на създателя си, който и да е той ... Бог, природа ...

# 214
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Дами, забивате отново в посока редно или нередно е да го има гей-родителството. Темата не е за това. Не е за това какво аз, ти или Пенка мислим по въпроса, а за това имаме ли правото да го кажем гласно и редно ли е да ни се затварят устите. Независимо дали говорим "за" или "против". По този въпрос, както и по всички други.

# 215
Кои хомосексуални са лишени от родителски права? Доколкото знам няма забрана за който и да е гражданин на държавата да стане родител.

Природните закони им го забраняват
Ако се чувстват дискриминирани, защото двама еднополови не могат да се възпроизведат, да се оплачат на създателя си, който и да е той ... Бог, природа ...

Пък и Библията така казва, мнозинството от нас не само сме ходили на неделно училище, но и спим със светото писание под възглавниците си...

# 216
Дами, забивате отново в посока редно или нередно е да го има гей-родителството. Темата не е за това. Не е за това какво аз, ти или Пенка мислим по въпроса, а за това имаме ли правото да го кажем гласно и редно ли е да ни се затварят устите. Независимо дали говорим "за" или "против". По този въпрос, както и по всички други.
Как така ще ни затворят устите? Абсурд!
Това е кауза пердута...

# 217

Не, не е редно
Но това отдавна е политика, да ни представят за нормални извратени неща
Вече и в ДГ имат книжки натема "Емил и двете му майки" или "Ида с двама татковци"
Това е съвсем целенасочена политика и който не блее в общия толерантен хор, е за публично порицание, че се осмелява да не мисли както повелява партията

Да прпомням ли, че в Швеция въведоха трети, неутрален род, за да замести "тя" и "той"

И че има ДГ, в които не използват думите " момиче" и "момче", а "вагинче" и "пишле"

До там се стига с криворазбраната толерантност, за която някои толкова драпат
И след като му се отпусна краят и се завъртя порочният кръг

На нормалните хора не им харесва какво става, но мълчат, щото иначе може и в затвора да влязат, ако се изкажат като сеньор Долче

# 218
  • Куциндрел
Живи ги ожалихте тези деца. ooooh!
Какво ще правят децата на хетеросексуални самотни майки? А на хетеросексуални самотни бащи?
А децата гледани само от баба и дядо?
/скоро едно приятелче на моето дете остана само с баба си и дядо си, няма вече родители.../
Как точно ще оправите света, за да може всички деца да са необременени, щастливи и да не се превърнат в.... и аз не знам какво....?

Някоя от вас познава ли дете на гей двойка?

# 219

"Редно" и "нередно", както и "трябва" и "не трябва" са оценки на нашето и чуждото поведение. Когато чуждото поведение ни касае директно, т.е. говорим за навлизане в нашите граници, то тогава зрялото поведение от наша страна е да си защитим границите. Има няколко подхода, които хората използваме в конфликти ситуации и са различно печеливши според ситуацията. Както са и различно зрели като тип поведение, от отбягване до сътрудничество. Зряло е да си защитиш границите, дори пред майка си, ако тя те третира като малолетна. Зависи как ще го направиш.

Какво печелим в психологически план, ако подреждаме хората в категории "редно" и "нередно" и изразяваме мнението си за тях, ако не сме в конфликт с тези хора, камо ли пък ако не ги познаваме? Аз имам поне няколко работни хипотези по въпроса. Интересни са ми чуждите.

# 220

Аз, не едно и две.

# 221
  • Куциндрел

Аз, не едно и две.
А според теб тези деца нещастни ли са, липсва ли им нещо, някакви отклонения да проявяват?

# 222

Аз, не едно и две.
А според теб тези деца нещастни ли са, липсва ли им нещо, някакви отклонения да проявяват?

Тези, които познавам не. Някои от тях са на по над 40 години, нито едно от тях не е гей, ако това има значение. Гледани са от две майки, ако това също има значение.

# 223
  • Куциндрел
Идеално, че са над 40. Тъкмо щях да те питам дали сред познатите ти са вече пораснали деца.

Гери, ти имаш ли? Или и в тази тема ще само ще фъскаш.

Джой, ето ти свобода на словото. Всеки може да издрищи всичко, особено в нет пространството.

# 224
Joy, знаем за какво е темата,  но темата няма как да не стигне докъде стигна, а и онези сладури (Е. Дж. и D&G) май ни преметнаха със скандала и бойкота.

Общи условия

Активация на акаунт