За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 312
  • 965
  •   1
Отговори
# 180
  • Куциндрел
 newsm78
Гейовете в БГ, които познавам не се гримират, само че аз познавам гейове от тази група, на които не им се личи, че са.

Иначе гейовете са отлични продавачи на комзетика и дамски аксесоари, отлични фризьори и гримьори.
Един познат гей продаваше в секс-шоп. На думи пред клиентите нямаше модел вибратор, който да не е ползвал. Много добре продаваше стоката. Mr. Green
Но пък не се гримираше.

# 181
Мислех, че няма нужда да уточнявам, че причината поради която не иска и не е искал деца е, че е гей.  Tired Също като Долче.

Не иска и излага тази причина. Факт. Други пък са гей и искат да имат или отглеждат деца. Пак факт.

# 182
Герри защо смяташ,  че нетрадиционните семейства наподобяват "традиционните"? Дори и сега, в много общества конфигурацията не е мама, татко и дете/деца. Всеки човек, всяко семейство има своя път. Това, че ти се опитваш да ги нагодиш към познатия ти стереотип, защото е ясно, че нито имаш наблюдения, нито се опитваш да разбереш за какво става въпрос, е контрапродуктивно за разговора ни.
Да има дете човек го решава индивидуално, сам за себе си.
Ако в едно "традиционно" семейство единият иска дете, а другия не, какво се случва?
Смехотворно е да се твърди, че човек не трябва да има деца, защото не е с най-често срещаната сексуална ориентация.
Другарят Путин ще се гордее с теб Wink
Нетрадиционните семейства дават мило и драго да наподобят традиционните. Първо искаха право да се женят нали? Получиха го. В България още не са, обаче...
Защо искат това право? Пълно е с хетеро двойки, които не сключват брак и това не виждам да е проблем за който и да е. Но явно гейовете държат да могат да сключат брак.
После децата. Сурогатна майка, осиновяване, и пр и пр. само и само да забутат количка редом с другите. Тоест -мило и драго се дава да се наподоби традиционният модел (мама, татко и дете)

Почвам да си мисля, че не поривът да бъдат майки и бащи е изначален, а статутът, който искат в обществото. И детето е само начин за доказване на нормалност...явно има комплекс тук.

# 183
1. После децата. Сурогатна майка, осиновяване, и пр и пр. само и само да забутат количка редом с другите. Тоест -мило и драго се дава да се наподоби традиционният модел (мама, татко и дете)

2. Почвам да си мисля, че не поривът да бъдат майки и бащи е изначален, а статутът, който искат в обществото. И детето е само начин за доказване на нормалност...явно има комплекс тук.

1. Не, моделът е мама, мама и дете или татко, татко и дете.

2. Пак не. Его-утвърждаващо е и присъщо на повечето хора. Изначално е желанието да се продължиш, иначе завесата пада след теб. Да не изкарваме гейовете извънземни.

# 184
Как си ги смучеш от пръстите немея, трябва да отидеш съветничка на Мизулина и Милонов, направо ще блеснеш в онази среда   Flutter

Какво общо има желанието да имаш дете със сексуалността?
(моля за изчерпателност на отговора)

Семейството не го прави сватбата, правят го хората, има хора които нямат нужда от подпис, но има такива, които искат да имат правото да се подписват, а то им се отказва.

Законите дават права, защита, социална сигурност, възлагат и задължения.
В момента имаме ограничаване на правата на цял куп граждани от държавата и това е дискриминация, основана на сексуална ориентация, защото в момента хомосексуалните са лишени от права които са гарантирани на хетеросексуалните - право на брак или родителски права, ако хомосексуалните ги получат, това по абсолютно никакъв начин няма да накърни правата на хетеросексуалните.
И това е сърцевината на въпроса за правата, на човешките права.

Право е и свободата за словото, за което уж ни е и темата  Mr. Green
Просто и ясно.

# 185

В момента имаме ограничаване на правата на цял куп граждани от държавата и това е дискриминация, основана на сексуална ориентация, защото в момента хомосексуалните са лишени от права които са гарантирани на хетеросексуалните - право на брак или родителски права, ако хомосексуалните ги получат, това по абсолютно никакъв начин няма да накърни правата на хетеросексуалните.

Трябва обаче първо да се прецени правата на децата къде попадат в тази схема...

# 186
Кои хомосексуални са лишени от родителски права? Доколкото знам няма забрана за който и да е гражданин на държавата да стане родител.

# 187

Трябва обаче първо да се прецени правата на децата къде попадат в тази схема...

Т.е. правата на децата са нарушени, защото всички гей двойки а) системно бият децата си б) лишават ги от храна и не задоволяват другите им базисни потребности в) не са способни да обичат децата си, нито да задоволяват емоционалните и социалните им потребности г) държат децата си в изолация и ги неглижират д) нямат родителски капацитет да спомогнат разгръщане потенциала на детето си според възрастта и потребностите му е) (това е най-важното) възпитават детето в ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ, като денонощно плюят хетеросексуалните семейства като вредна среда за всяко едно дете.

# 188
Кои хомосексуални са лишени от родителски права? Доколкото знам няма забрана за който и да е гражданин на държавата да стане родител.

Бумър отговори:

В момента имаме ограничаване на правата на цял куп граждани от държавата и това е дискриминация, основана на сексуална ориентация, защото в момента хомосексуалните са лишени от права които са гарантирани на хетеросексуалните - право на брак или родителски права...
В момента не могат да имат права над детето като двойка, доколкото знам. Поправете ме, ако греша.

# 189
Бумър отговаря преди въпросът да е зададен, мдааа, тия теми почват да стават доста скучни...  Tired

И да се върнем на свободата на словото, на един министър, който небрежно сее омраза и на въпросчето ми от първа страница

"Циганите/гейовете/сирийците на сапун" - това мнение ли е и има ли право юзър да го декларира или носи на фанелка позовавайки се на свободата на словото?

# 190

Бумър отговори:

В момента имаме ограничаване на правата на цял куп граждани от държавата и това е дискриминация, основана на сексуална ориентация, защото в момента хомосексуалните са лишени от права които са гарантирани на хетеросексуалните - право на брак или родителски права...
В момента не могат да имат права над детето като двойка, доколкото знам. Поправете ме, ако греша.
Смятам се за либерален човек, но не виждам какво дискриминационно има в този факт. Законодателството отразява обществени и социални положения, които са традиционни от хилядолетия по нашите земи. Нужен е обществен консенсус и определени обществени нагласи, за да се промени това положение.

# 191
Това е вярно. По тази причина в България още е на дневен ред въпросът що е гей и има ли почва у нас. Докато (ще го кажа, няма как) на Запад дори да усетят полъх от намек, че си задаваш наум този въпрос, ще те заклеймят като дивак завинаги.

Жаве, виждаш дискриминационното във факта, но също виждаш, че нещата няма да се променят скоро, а може би никога.

# 192
д) нямат родителски капацитет да спомогнат разгръщане потенциала на детето си според възрастта и потребностите му е) (това е най-важното) възпитават детето в ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ, като денонощно плюят хетеросексуалните семейства като вредна среда за всяко едно дете.
Напълно е вероятно. Няма достатъчно данни и проучвания по въпроса.
Така просто да се даде право на двама мъже да отглеждат дете от сурогатна майка или осиновено от сиропиталище не е елементарна стъпка в едно отговорно пред децата общество.

# 193
Ето списък с линкове към публикувани научни изследвания и техните резюмета:http://journalistsresource.org/studies/society/gender-society/sa … research-roundup#

Още едно:
http://www.apa.org/about/policy/parenting.aspx

Признавам, че не знам нищо по въпроса, не съм се интересувала досега и чак след като Девора даде линк към едно изследване, се разрових.

Герри и Жаве са прави, въпросът е сложен, особено на родна почва.

# 194
Това е вярно. По тази причина в България още е на дневен ред въпросът що е гей и има ли почва у нас. Докато (ще го кажа, няма как) на Запад дори да усетят полъх от намек, че си задаваш наум този въпрос, ще те заклеймят като дивак завинаги.

Жаве, виждаш дискриминационното във факта, но също виждаш, че нещата няма да се променят скоро, а може би никога.

България не е единствената държава в Европа, в която на гей-двойките не се разрешава да осиновяват деца или да ... ползват услугите на сурогатна майка. Например Ирландия, Италия, Монако, Малта, Гърция, Швейцария, Полша, Словакия, Словения и т.н. В някои от тях съвместното съжителство е уредено законово, но деца не им дават засега. В България, както и в някои други европейски държави (в т.ч. Швейцария) брак между еднополови не се допуска по конституция.  Всъщност са малко държавите, в които гей-браковете са разрешени и не знам как се очаква страна от Балканския полуостров да е сред първите.
Аз не виждам причина гей-двойките да не се женят като искат и като че ли никой в темата не е казал обратното. За децата обаче е друго.  

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 20:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт