За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 255
  • 965
  •   1
Отговори
# 225
Идеално, че са над 40. Тъкмо щях да те питам дали сред познатите ти са вече пораснали деца.

И деца имат порастналите деца Simple Smile Даже съм ходила на събирания, на които присъстват двете гей майки, техните собствени майки на по над 80г, порастналите им деца, както и внуците.

# 226
Природните закони им го забраняват...

Не е точно така. Всеки човек, разглеждан сам - мъж или жена - физически може да го направи. Т.е. един мъж може да оплоди. Една жена може да зачене, природата им го е дала. Това, че няма да живеят с този, когото оплодят или от когото заченат , е съвсем отделен въпрос. В природата също малко животинчета растат с двамата си родители.

А ако да кажем жената е родена без даден орган и е хетеро? Тя има ли право да отгледа дете? Въпреки, че природата красноречиво я е лишила от това?

Не мисля, че имаме право да определяме кой има право и кой не да има деца. Толкова хора по света не заслужават да са родители, но са. Други са факторите (за мен), според които един човек трябва или не да бъде родител.

# 227
  • София

Някоя от вас познава ли дете на гей двойка?

Аз, не едно и две.

в България ли? на мъжка гей двойка?

# 228
Предлагам да сменим плочата. Какво можем да "метнем" в пространство, в което четат много хора и се отнася за ХИВ позитивни? Мнение, нали. Дадох пример в началото.

# 229
  • Куциндрел

Аз, не едно и две.

Няма значение къде и на каква двойка.
Но да кажем в БГ, без значение на какъв тип двойка.

Девора, предполагам, че не живееш в България?

# 230
България е на светлинни години назад, няма скоро да видим такива неща, така че няма за какво да се притесняваме.
Гейовете се женят защото "какво ще кажат хората" и цял живот страдат или разбиват живота на човека до себе си, признавайки след години.

# 231
Те и чужденци да са, малко трудно преди повече от 40 години или даже преди да навършат пълнолетие някой да е можел да ги осинови. Съвсем за калинки ни взеха. Tired

# 232

Аз, не едно и две.

Е на женски двойки, уточних в следващ пост. В България и в чужбина. Порастналите деца, за които споменах, са в САЩ.

# 233
Ако са жени за какво им е да осиновяват - лягат със случаен или приятел и си го раждат. Това си е нещо много разпространено.

# 234
Те и чужденци да са, малко трудно преди повече от 40 години или даже преди да навършат пълнолетие някой да е можел да ги осинови. Съвсем за калинки ни взеха. Tired

Гледани са от две жени партньорки в Щатите. Естествно, че втората партньорка няма как да е осиновила децата на първата нито преди 40, нито преди 10 години. Познавам законите.

# 235
Да, то преди повече от 40 години в България е било пълно с двойки лезбийки, които са живели на семейни начела и са отглеждали деца.
А то вече не било в България и никой никого не е осиновявал, но примерът е налице.

# 236
Да, то преди повече от 40 години в България е било пълно с двойки лезбийки, които са живели на семейни начела и са отглеждали деца.

То и сега не е пълно, нито в Сащ, нито в България, предвид процентното съотношение. Дадох пример. И преди съм давала този конкретен. Две жени, 5 деца, всичките отдавна порастнали.

# 237

Няма значение къде и на каква двойка.
Но да кажем в БГ, без значение на какъв тип двойка.

Девора, предполагам, че не живееш в България?

Доста години съм живяла извън граница. Не на едно място.

# 238
А то вече не било в България и никой никого не е осиновявал, но примерът е налице.

И какво му е на примера? Пример е за 2 жени, които са отгледали 5 деца от предишни партньори заедно.

# 239
  • София
има голямо значение за какъв тип двойка става дума.

тъй като мъжките гей-двойки могат да се сдобият с деца само чрез сурогация и инвитро оплождане, едва ли има натрупана особено голяма кохорта в световен мащаб. технологията е приложима от сравнително скоро, а и сурогацията е разрешена в много малко страни.

Общи условия

Активация на акаунт