За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 233
  • 965
  •   1
Отговори
# 285
 Всичко това се дължи на необходимостта нещо да се пише, дращи и обсъжда в медийната среда, като няма сензации да ги измислим и да предизвикаме лавина от протворечиви мнения, обсъждане което да замре за три дни.

Актьор, певец, политик, за който се шушука, че е гей, но който не застава на публичната трибуна с нарочно изявление "Да, аз спя с представители на собствения си пол" бива заклеймен. Върху него се оказва нечовешки натиск, бива преследван да се "аутне", отнема му се правото на личен живот и личен избор. Защо? Къде е тук свободата?

С кого се е случило това?

Колкото до правата  - те не са ограничен набор в света. Правото на гей-двойка да има дете не посегателства по никакъв начин върху правото на хетеросексуална двойка да има такова.

От всичко което чета, виждам, че сега е изключително модно да се борим за правото си да бъдем нетолерантни, което по същество е правото да афишираме предразсъдъците си безогледно и без връзка с реалността. Последното никой и никъде не е успял да го забрани, така че всякакви борби за правото му да съществува са по същество излишни.
Браво, Iris04! Подкрепям твоето мнение!  Peace

# 286
Абсолютно подкрепям написаното от теб,Джой.
Сега всички, които смятаме, че е най-добре да се отглеждат деца при майка и татко трябва да мълчим.
Защото, ще се намери някой само след малко да ме попита - А, по-добре ли е да живее детето с пияна майка и баща и сред скандали, вместо да живее спокойно с двама гейове?
Най-добре е детето да живее с нормални мъж и жена за родители, не побойнци, не алкохолици.
И колкото и да харесвам гейовете и да ги разбирам, и да са ми приятни и забавни не мисля, че трябва да отглеждат двама мъже дете Peace

По повод "синтетичните деца" за първи път го чувам това определение. Не мога нищо да кажа, не знам как се зачева ин витро, знаят си тези, които са го правили.

Но, не всички сме родили просто така от раз.
Има и такива, които сме почакали 7-8-10, че и повече години.
Представям си как твоето дете отива при дете, което се отглежда от две майки (примерно) и му обяснява как то не е нормално, а защо и то само не знае, просто защото ти така си му го втълпила в къщи. Та, да, има защо да сдържаме нетолерантността си, когато тя е дискриминативна и обидна...

# 287
Аз обичам гейове мъже, да започна отдалеч Wink
Освен това, ще бъда зад сина си подкрепа докато ми се затворят очите, ако ще не с мъж ами не знам с каквото иска да бъде.
Но, това не означава, че подкрепям гледането на деца от двама мъже, единият от които го играе майка.

А, иначе Бумър добре, че сподели че си казала на детето си. Ще го вметна и на моя, без да наблягам и на дълго да обяснявам, ако видим такава двойка. Явно не е дошъл момента.

Ама защо смяташ, че някой от двамата бащи би играл "майка"? Не разбирам. newsm78

# 288
  • Once there was a Hushpuppy...

Представям си как твоето дете отива при дете, което се отглежда от две майки (примерно) и му обяснява как то не е нормално, а защо и то само не знае, просто защото ти така си му го втълпила в къщи. Та, да, има защо да сдържаме нетолерантността си, когато тя е дискриминативна и обидна...

Я, по-кротко с представите!

Ти, ако споделяш всичките си виждания с децата си е твоя работа.
Хич недей да мислиш, че всички сме като теб.
Нито обяснявам на сина ми, нито скоро ще го правя!

Ама защо смяташ, че някой от двамата бащи би играл "майка"? Не разбирам. newsm78

А, къв да го играе? Според теб?
Знаеш ли колко ми пука за двама гейове, връзката им и децата им.
Ако искат куклен театър в къщи да играят, ако искат да обясняват на децата си колко са влюбени и се обичат, какво ме засяга мен това нещо?

И вземи да пишеш всичко в един, до два поста един след друг Peace
Че, както си тръгнала така можеш да отговориш на всички писали на цяла страница.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 13:48 от Hushpuppy

# 289
Ето ви я поредната илюстрация на "свободното слово". Хъшпъпи не каза нищо злонамерено, но от нея се очаква да знае всички политически коректни постановки и реплики. Затова не трябваше да казва нищо.

# 290

Това че няма национални малцинства, не е личното ми мнение, а е факт. И да твърдиш, че се дължи на мързел на законодателя, е наивно.
В България няма национални , а етнически малцинства. По националност тук всички са българи, но от разнообразен етнос.
Българските помаци са от българския етнос , но с друга религия-така че те не са и етническо малцинство.

Ако Бумър има претенции за наличието на национални малцинства нека посочи кои са те...и от коя нация са.

# 291
Долче и Габана са пълни кретени. Всеки кретен обаче има право на мнение, както и да го изкаже публично. Не бих заменила тази свобода, нито бих я ограничила.  Не ме учудват изцепките им, познавам и предишни техни прояви, като например криенето на данъци и т.н. Периодично влизат в новините с някаква простотия тези хора.

Аз мисля, че най-добре за едно дете е да има родители, които да го обичат и да се грижат за него. Дали са еднополови или разнополови е второстепенен въпрос. 

# 292
  • Once there was a Hushpuppy...
Songes -  Hug

Тя, тази потребителка, ако каже още нещо за детето ми ще трябва да я шляпна във форума hahaha Че, на живо няма как, ама не защото не искам.... А, много съм нежничка Flutter

Ооо, ама то било мъж Crazy
Чак сега видях!

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 14:07 от Hushpuppy

# 293

Ако Бумър има претенции за наличието на национални малцинства нека посочи кои са те...и от коя нация са.

има арменци, евреи, турци...

# 294
  • Куциндрел
Не мисля, че в една еднополова двойка някой ще играе родител от противоположния пол....
Сигурно се случва някъде, но едва ли е при всички....

# 295
  • София
Преди няколко години тук имаше изключително пламтяща от емоции тема за обсъждане на сурогатното майчинство. Огромният брой потребители тогава бяха против сурогацията, дори и по строго медицински причини и между роднини.

Сега, обаче, се наблюдава рязка промяна на отношението към сурогацията - в контекста на използването й за сдобиване на мъжки гей-двойки с деца.

# 296
  • Куциндрел
Едва ли сурогацията е единствения начин за сдобиване на тези двойки с деца.
Не съм в течение с темата, защото не ме интересува, но сурогацията не е ли разрешена в някои страни?

# 297

има арменци, евреи, турци...
Арменците, евреите и турците са български граждани, част от българската нация, но с арменски, еврейски и турски етнически произход.
Ако претендираш за национално малцинство, то значи претендираш за федеративност, признаване на другия език редом с българския. Тоест-ти имаш някакви териториални претенции.
Сега да уточним-кое "национално" малцинство има териториални претенции?

# 298

Родител. Аз друго се замислих от тази дискусия - за това, че в не малък брой традиционни семейства бащата поема по-малко родителски функции от майката. Следователно идеята за двойка мъже родители може би изглежда по-далечна.

# 299

Я, по-кротко с представите!

Ти, ако споделяш всичките си виждания с децата си е твоя работа.
Хич недей да мислиш, че всички сме като теб.
Нито обяснявам на сина ми, нито скоро ще го правя!

Знаеш ли колко ми пука за двама гейове, връзката им и децата им.
Ако искат куклен театър в къщи да играят, ако искат да обясняват на децата си колко са влюбени и се обичат, какво ме засяга мен това нещо?

И вземи да пишеш всичко в един, до два поста един след друг Peace
Че, както си тръгнала така можеш да отговориш на всички писали на цяла страница.
Очевидно те засяга, щом си така гневна на имаш крайно мнение. Разбира се, зивинявам се, че прозвучах грубо.
П.С. Двама бащи или две майки не трябва да "го играят" други.

Общи условия

Активация на акаунт