За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 214
  • 965
  •   1
Отговори
# 300
  • Once there was a Hushpuppy...
Blumchen Flute - виж ся кво, засяга ме, че ти мислиш вместо мен и какво и как аз ще кажа на детето си Peace Друго нищо не ме засяга по повод гейовете, ясно ли е?!

А, забравих да кажа, че никъде, в нито един пост мнението ми не е крайно. Защото единственото, за което ти подскачаш е, че съм казала, че не приемам мъже да гледат дете.
Върни се и прочети какво съм писала, че стана досадно вече.
И ще видиш, че не съм аз никоя та да определям или налагам мнение, само го давам. Също, като теб преди малко.
Още имам да ти казвам!
Сега пак се върнах на първият ти пост и това, че излизаш съвсем от контекста на написаното от мен.
Хем ме цитираш, хем глупееш и пишеш, че детето ми ще каже на друго дете, че не е нормално.
Е, как да стане това нещо? След, като съм написала, че не знам нищо за синтетичните деца и прочие.....

Много прекали ти!

Много ги харесвам и много ме забавляват, искам да имам такъв приятел Flutter

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 14:45 от Hushpuppy

# 301

А, къв да го играе? Според теб?

Родител. Аз друго се замислих от тази дискусия - за това, че в не малък брой традиционни семейства бащата поема по-малко родителски функции от майката. Следователно идеята за двойка мъже родители може би изглежда по-далечна.
Мъжкият родител има една роля към детето, а женският родител друга роля към детето. Двамата -мъжкия и женския родител заедно създават един родителски комплект...казано на жаргон "родителско тяло"
 Двамата мъжки гейове едва ли играят точно една и съща роля. Така че след като претендират за семейство би следвало единият да поеме женската роля, а другия мъжката. Могат , ако искат и да се менкат през месец, или година за разнообразие... Mr. Green

И твоят баща ако е приемал по-малко родителски функции, то не всички бащи са такива...помисли си дали не ти се е отразило негативно на възприятията...

# 302
Мъжкият родител има една роля към детето, а женският родител друга роля към детето. Двамата -мъжкия и женския родител заедно създават един родителски комплект...казано на жаргон "родителско тяло"

Да предположим, че бащата е този, които поставя границите (правилата). Това значи ли, че една жена не е способна да го направи? (Пример само) Или разсъжденията са в друга насока, за да се ориентирам?

# 303

Да предположим, че бащата е този, които поставя границите (правилата). Това значи ли, че една жена не е способна да го направи? (Пример само) Или разсъжденията са в друга насока, за да се ориентирам?
Зависи за какво става въпрос. Тези неща са на инстинктивно ниво, на базата на подсъзнателните възприятия и ако тръгнеш да ги отричаш все едно ще твърдиш, че човека вече не е част от животинския род...

За съжаление на много, обаче, човека си е животно като всяко друго. Верно, с разум, който му позволява повече свобода и власт над природата, но не чак дотолкова, че напълно да се откачи от нея. Тоест гейовете правят семейство, но товане е натурално семейство, а просто наподобяващо, опит някакъв...вид съжителство. Може да се отгледа дете така-деца има порастват във всякакви семейства и в сиропиталища израстват. Въпроса е защо е нужно да се отрича нормалността на натуралното семейство от мъж и жена с цел семейството на гейовете да придобие нормалност.

Тоест -вашата теза е, че еднополовото семейство по нищо не се различава от двуполовото семейство. Няма нормално семейство-всичко вече може да е семейство....
С цел да станете нормални вие отричате нормалността....

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 14:54 от Герри

# 304
Зависи за какво става въпрос. Тези неща са на инстинктивно ниво, на базата на подсъзнателните възприятия и ако тръгнеш да ги отричаш все едно ще твърдиш, че човека вече не е част от животинския род...

За съжаление на много, обаче, човека си е животно като всяко друго. Верно, с разум, който му позволява повече свобода и власт над природата, но не чак дотолкова, че напълно да се откачи от нея. Тоест гейовете правят семейство, но това не е природно такова, не е натурално семейство, а просто наподобяващо, опит някакъв...но нямат смелост да си го признаят пред себе си...

Ако разбираш, за какво говоря...

Добре, човек има инстинкти, базисни като самосъхранение и възпроизвеждане, примерно.

Какво е проявлението на базисните инстинкти при един мъж баща, което го прави различен родител? Сега аз на прима виста мога да се сетя за обяснение - няма майчински инстинкт, та да предположим/приемем, че няма - въпросът е как бащинските инстинкти предпоределят различна родителска роля? Базирам въпросите си на твоя пост, като искам да уточня, че когато говорим за подсъзнателно - психиката няма структура.

# 305
Тоест -вашата теза е, че еднополовото семейство по нищо не се различава от двуполовото семейство. Няма нормално семейство-всичко вече може да е семейство....
С цел да станете нормални вие отричате нормалността....

Да ти отговоря и на това, понеже се допълваш. Аз нищо не отричам. Самата аз имам чудесни родители, понеже в по-горен твой пост имаше коментар за родителите ми Simple Smile. В предни постове съм подчертала, че в едно традиционно семейство бащата има много важна фунция, тоест важно е да бъде любящ, подкрепящ, възпитаващ и прочие родител. Иначе аз социални роли не задавам Simple Smile, а питам какви са разликите в майчиния и бащинския родителски подход, които са значими и важни за детето (най-вече). Ето - дори давам поле за разгръщане на аргументи.  

# 306
Преди няколко години тук имаше изключително пламтяща от емоции тема за обсъждане на сурогатното майчинство. Огромният брой потребители тогава бяха против сурогацията, дори и по строго медицински причини и между роднини.

Сега, обаче, се наблюдава рязка промяна на отношението към сурогацията - в контекста на използването й за сдобиване на мъжки гей-двойки с деца.

Разбира се, че нормалните хора ще са против тази извратенящина

Няколко пъти подчертах, че именно затова става въпрос тук, но форумските гейки продължават да отклюняват темата в удобна на тях посока

Бумтр така и не каза нищо за това, но пък се пени на тема джендър роли, нямащи нищо общо  както и не пропуска любимите им малцинства

10с, ще родиш ли дете да го дадеш на мъжка гей двойка?
Това е въпрос, който всеки в темата трябва да си зададе, вместо да хвърчи гной колко са лоши инакомислещите
Колко от защитничките тук биха се съгласили да са сурогатна майка на двама татковци?

# 307
Гери, много се радвам да те чета Peace
Аз не бих могла да ги кажа нещата, като теб. Но, изразяват и моите мисли Peace

# 308
Бащата като родител възпитава мъжкото начало в сина си и показва модел на мъжко поведение на дъщеря си. Така, че дъщерята да може да се държи с мъжете в своя живот разбирайки ги.
Майките създават женския усет и поведение в дъщерите си и показват модел на женско поведение на синовете си. Синът като порасте да може да вижда този модел в жените около себе си и да разбира чисто женските им усещания, капризи и чуства....

Този модел е неприложим при гейовете. Децата на гейовете ще растат ощетени откъм психологическото разбиране на другия пол. Децата на гейовете няма да станат гейове според мен (защото това си е вродено) но ще има някакво неразбиране към това как функционират останалите хора.

Не знам на ударена ли се правиш Девора, но няма такова нещо като родител 1 и родител 2. Има майка и баща...
Ако нямаш едно от двете то имаш празнота в живота си...

# 309
ЗА Хъшпъпи

Герри много се радвам, че намесваш природата, да почнем ли с примерите от животинския свят? Или тогава ще намесим Оня там горе и дебелата книжка?

wild poppy

Скрит текст:
Къде ни е противоречието?
Защо не цитираш точно какво съм казала след като се позоваваш на поста ми

Напротив Джо, Конвенцията за защита на малцинствата, която Република България е ратифицирала през 1997, им дава правото да говорят на майчиния си език във всички официални институции и да им бъде осигуряван преводач примерно при съдебни дела.

В България няма официално признати малцинства.

Не е точно така, както винаги нашите законодатели са на опашката и не намират време от 1997-ма насам да определят съдържанието на термина „национални малцинства” във вътрешното ни право.

Отделно има национални и етнически малцинства, предполагам няма нужда да коментираме, че всеки български гражданин има право на самоопределение?

Разбира се, ако смяташ, че хората с турско самосъзнание, са ислямизирани чистокръвни българи съгласно директивите на Политбюро от 1985-та, аз отново няма да имам какво да добавя.

Не съм била родена при излизането на тези директиви, не съм се запознавала с тях по никакъв повод, така че и този ти извод е далече от истината.

Това че няма национални малцинства, не е личното ми мнение, а е факт. И да твърдиш, че се дължи на мързел на законодателя, е наивно.
[/quote]

Джо

Скрит текст:
Не е трудно да се чете, стига да искаш

Откога зъболекарят е официална институция приравним със Съда  newsm78
А ние само за официални институции ли си говорим?

Напротив Джо, Конвенцията за защита на малцинствата, която Република България е ратифицирала през 1997, им дава правото да говорят на майчиния си език във всички официални институции и да им бъде осигуряван преводач примерно при съдебни дела.

Отделно имат право на медии на родния им език.

Защо ДПС не атакува Закона за изборите пред Конституционния съд, след като противоречи на Конвенцията, те оставям сама да си отговориш.

Много професионално поведение, Чек
Като си почнала с линкчетата сложи моля те и
РЕШЕНИЕ № 2 от 18 февруари 1998 г. по конституционно дело № 15 от 1997 г. Hug

пп Айде от мен да мине аз ще го сложа
https://sites.google.com/site/pravosver/ksrb/ks-2-1998/resenie-ks-2-1998-p Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 15:54 от Бумър

# 310
  • Куциндрел
Едва ли някой от тук ще си даде детето на каквато и да е била двойка.
Само че по света се случва, даже и нелегално.

# 311
Ох, Бумър, карикатурата е номер 1!!! Седя тук и си се хиля, дано някой поне разбере, ама едва ли.

ДевораPeace

Hushpuppy, всеки път като кажеш, колко харесваш гей мъже, имам чувството, че говориш за кученца  Embarassed

Някои мнение тук са  Sick

# 312
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Бумър, ти чети Peace. Явяването на съд е нищожна (обичайно и нулева) част от живота на обикновения човек. Който обаче говори всеки ден, по много. Та това, че ще ти осигурят преводач в съда, ако ти е довод, ОК- за мен не е. Живяла съм в страна, чийто език не знам, после го научих- та идеално знам за каква разлика в качеството на живот става въпрос. И то за разлика от турците аз говорех и официален международен език освен родния.

# 313
"Циганите/гейовете/сирийците на сапун" - това мнение ли е и има ли право юзър да го декларира или носи на фанелка позовавайки се на свободата на словото?

Това е призив за насилие към друго човешко същество. Призив към омраза и убийство. Различно е от това да манифестираш с кого спиш, то не вреди на някого.

# 314
Ох, Бумър, карикатурата е номер 1!!! Седя тук и си се хиля, дано някой поне разбере, ама едва ли.

Hushpuppy, всеки път като кажеш, колко харесваш гей мъже, имам чувството, че говориш за кученца  Embarassed

Някои мнение тук са  Sick

Наистина има доста мнения  Sick

Няма да коментирам чувствата ти, за сега Peace

Не мога да разбера карикатурата на БУМЪР Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Никак smile3502

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 16:23 от Hushpuppy

Общи условия

Активация на акаунт