За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 149
  • 965
  •   1
Отговори
# 405
Ето ви една статия по темата на докторант по психология.

https://sites.google.com/site/petervilkov/home/ima-li-polt-znacenie

Ролята на майката и бащата за отглеждане на детето е ясна. Или да вземем да запратим всички психологически изследвания на боклука, защото просто гей-обществото е изключително силно и иска така? Разбирам, че някои от пишещите в темата се чувстват лично засегнати, но в крайна сметка пък взе да ми писва все гейовете да са онеправданите от лошите хетеро.
Анатемосайте ме ако искате сега! Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 22:05 от @steraki

# 406
 Долче и Габана получили писмо- подкрепа от деца отгlедани от гей двойки.

http://askthebigot.com/2015/03/16/dear-dolce-gabbana-a-letter-of-support-from-children-of-gays-and-lesbians/  

Едва ли някой още се интересува от тия двамцата в темата, но сайтът е занимателен. Не съм съгласна с повечето неща написани от авторката, но ми е интересна гледната и точка.
Точно както ми е интересна логиката на хора които защитават "правата" на ембрионите, наричайки ги деца, докато се настояват за забрана на абортите.

# 407
E-не са излишни бащите все пак нали, но твърдите че не са необходими. Могат да бъдат заменени с която и да е приятелка без това да има отрицателен ефект...Както и майка не е нужна-достатъчно е да се покани любовника-той е също скато майка-ще храни, ще пее и ще чете книжки и всичко ще е на шест!!
След като не сте наясно защо е нужно да има баща или защо е нужно да има баща плюс майка то и тонове литература да иззобите с кориците пак няма да ви стане ясно.

Не са излишни и даже са много важни бащите, там където в семейството има баща (традиционното). Защото е родител и е важно да се държи като такъв. В конфигурацията мама, тати, дете, бащата може да храни, да пее песнички и да чете книжки. Това е само от полза на детето.

Пак не виждам конкретика в аргументите кое е типично мъжко и женско като модел и другият не може да даде.

Ето, де що има литература съм изчела, готова съм да изслушам, ако ще да е поднесено като на 3-годишно!

# 408
Ролята на майката и бащата за отглеждане на детето е ясна. Или да вземем да запратим всички психологически изследвания на боклука, ...

Аз се чудя при всичките разводи (при нас са над 50%) колко от децата растат въобще с двамата си родители.

# 409
Девора, дори и да се шегувам (това беше просто първия линк, който ми попадна, но има безкрай много изследвания, с които можеш да се запознаеш, въпреки че като гледам надмеността ти в изказванията явно не би приела нищо различно от твоето мнение Peace), можеш ли да оспориш факта, че ако еднополовото общество беше достатъчно за развитието на човека чисто и просто нямаше да има два пола? Еволюцията отдавна щеше да си е свършила работата.

Ли Лу, разведени или не, двамата родители най-често присъстват в живота на детето. Не знам къде е това при вас, но има доста механизми използвани от психолози и семейни консултанти,  посредством които ролята и на двамата родители да бъде максимално пълноценна, макар разведени. Или като се разведат единият си хваща шапката и не се вясва повече?  В повечето случи, много добре знаеш, че не е така.

# 410
Девора, дори и да се шегувам (това беше просто първия линк, който ми попадна, но има безкрай много изследвания, с които можеш да се запознаеш, въпреки че като гледам надмеността ти в изказванията явно не би приела нищо различно от твоето мнение Peace), можеш ли да оспориш факта, че ако еднополовото общество беше достатъчно за развитието на човека чисто и просто нямаше да има два пола? Еволюцията отдавна щеше да си е свършила работата.

Аз съм се запознала, трудно ще ме учудиш. Но пък ще съм безкрайно учудена, ако въпросният докторант подрежда по същия начин и аргументацията си в докторския си труд. И най-големите хомофоби да избереш за изпитна комисия - ще го скъсат.

Аз никъде не говоря за полове, а за полово-обусловени роли (gender), което е социален конструкт.

# 411
Ли Лу, разведени или не, двамата родители най-често присъстват в живота на детето... Или като се разведат единият си хваща шапката и не се вясва повече?  В повечето случи, много добре знаеш, че не е така.

Не ме разсмивай, моля те. Някога влизала ли си във форума на самотните родители? Самотните майки в България, не нашите. Оф, не ми се задълбава...

# 412
  • София
Шегуваш ли се? Аз самата съм доктор на науките.

като доктор на науките (независимо кои са те, но се презюмира,че са много научни) - ти самата отричаш ли значимостта на изконния и биологично естествен модел на отглеждане на поколението от майка и баща от различен пол?

опитваш се да ги вкараш в капан с периодичните подмятания за стотиците изследвания, които доказвали колко на детето му е все тая дали го отглеждат двама бащи-хомосексуалисти или майка и баща - а такива просто няма и няма как да има поради причините, които вече посочих.

# 413
Шегуваш ли се? Аз самата съм доктор на науките.

1. като доктор на науките (независимо кои са те, но се презюмира,че са много научни) - ти самата

2. отричаш ли значимостта на изконния и биологично естествен модел на отглеждане на поколението от майка и баща от различен пол?

3. опитваш се да ги вкараш в капан с периодичните подмятания за стотиците изследвания, които доказвали колко на детето му е все тая дали го отглеждат двама бащи-хомосексуалисти или майка и баща - а такива просто няма и няма как да има поради причините, които вече посочих.

1. Не, има се предвид, че мога да отделя научно изследване от плява.  

2. Дефинирай

3. Ако пусна едно 20 изследвания тук, ще ги прочетеш ли? Уверявам те, че хич не си чеша езика по темата. За две майки има бол.

# 414
Аз пуснах десетина линка към изследвания по-рано. При интерес могат да се намерят и прочетат.

# 415
Аз пуснах десетина линка към изследвания по-рано. При интерес могат да се намерят и прочетат.

Хайде и от мен едно за гейовете родители (осиновители), в което може да се намерят още препратки към други публикации:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/cdev.12155/full

# 416
  • София

Тази фраза е ключова. Четох някъде, че когато даден вид се размножи твърде много, природата прави така, че започват да се появяват повече хомосексуални екземпляри, с което се регулира количеството на популацията, тъй като те не се размножават. Така. При огромното нарастване на броя на населението на Земята, явно природата е решила да се намеси в контролирането и на човешката популация. До тук добре - повявяват се все повече и повече хомосексуалисти. НО това, което природата не е предвидила при нашия вид е, че и хомосексуалните екземпляри искат да се размножават...Което ме води до логичната мисъл, че явно наистина хомо сапиенс е природна девиация и наистина може да сме сами във Вселената...единственият "свръхинтелигентен" жив организъм... Thinking Леле мале...

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 23:57 от Popule

# 417
  • София
Хайде и от мен едно за гейовете родители (осиновители), в което може да се намерят още препратки към други публикации:

Цитат
Findings are presented on a U.K. study of 41 gay father families, 40 lesbian mother families, and 49 heterosexual parent families with an adopted child aged 3–9 years. Standardized interview and observational and questionnaire measures of parental well-being, quality of parent–child relationships, child adjustment, and child sex-typed behavior were administered to parents, children, and teachers.

дет се вика - give me a break...  Grinning

# 418
"Четох някъде" както винаги компетентно, изчерпателно и най-вече аргументирано мнение   Mr. Green

Я да преговорим още нещо, сексът само за размножаване ли служи?

# 419

Цитат
Findings are presented on a U.K. study of 41 gay father families, 40 lesbian mother families, and 49 heterosexual parent families with an adopted child aged 3–9 years. Standardized interview and observational and questionnaire measures of parental well-being, quality of parent–child relationships, child adjustment, and child sex-typed behavior were administered to parents, children, and teachers.

дет се вика - give me a break...  Grinning

Прочете ли методологията или само началния параграф?

Общи условия

Активация на акаунт