За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 152
  • 965
  •   1
Отговори
# 450
Това ще го приема като "не мога да подкрепя тезата си". Сори, ама тогава защо въобще коментираш?  

Приеми го, както пожелаеш.
Темата нали е за свободата? На мен спорът не ми е важен, важно ми е, че аз съм събрала информация покрай него. И всичко, което съм написала, първо съм го проверила, бъди сигурна. Ти как си обясняваш факта, че тюлените изнасилват пингвини примерно? Един дори е изял жертвата си. 

Някой друг  ако има желание, да ти се обяснява повече. Simple Smile

# 451

Дори без да съм изгледала съответният филм - не смятам да си губя времето - ще кажа, че гей двойките в природата (разбрахме се, че изключваме хомо сапиенс) определено НЕ ПРАВЯТ секс за забавление.

А защо правят тогава?

# 452
  • в морето до колене
Защото могат.  Mr. Green

# 453
Гей секс в природата има и има много просто обяснение това. Мъжките екземпляри са постоянно готови, докато женските се разгонват веднъж на 6 месеца. Ако на мъжкия му се прище, а то постоянно му се иска,  женската ако не е в този период го гони и на горкия друго не му остава освен да се опита с другаря си по съдба.  Също така при животните има йерархична обществена структура и алфа мъжкаря обслужва обикновено целия харем женски . А останалите мъжки, понеже нямат ръце като хората.. Mr. Green, прибягват до гей задоволяване, тоест помагат си един на друг да отпуснат напрежението...
Моят котарак го пробваше с табуретката...

Но не виждам какъв аргумент е това двама мъже да отглеждат бебе. Очевидно е, че няма как да създадат бебето. Трябва да си го купят и както се вижда си го купуват...След това плащат за реклама на разни плямпала да плямпат как това, което правят е супер хуманно и представлява съвършенството на природата...

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 13:10 от Герри

# 454
...Оспорвам това, че гей двойките в природата правят секс само за забавление и давам доказателства, че хомосексуализмът в природата служи като контрол на популацията, просто, защото гей двойките в природата не произвеждат поколение...

Ами от това, което видях създават поколение, когато е размножителния период, т.е. не, не се ограничава популацията.
Бих приела, че си права, ако природата ги е създала стерилни. Но явно не й пречи на природата да се размножават Simple Smile Много хетеро двойки също се размножават отделно.

Както и много двойки не могат да имат деца, защото "природата така е пожелала". Това означава ли, че не е редно да отгледат такива, макар и не техни?

# 455
  • София
Показаното от Девора изследване на пръв поглед е сериозно

анкетирани са 49 гей двойки и 41 хетеро двойки с деца и на база отговорите от анкетата е направен изводът, че децата в гей-семействата са гледани по-добре и са по-щастливи.  Grinning

# 456
  • София
Герри, гей-двойките си "купуват" гестационна майка и донорски яйцеклетки абсолютно по същия начин, по който ние, жените с изтекла фертилност,  си купуваме донорски яйцеклетки,  а в страните, където е позволено СМ, и СМто. Ако имаше толкова добри жени, които да го правят за без пари, нямаше да се "купува". Такава "вселенска" доброта няма никъде, затова и се "купува".

# 457
Показаното от Девора изследване на пръв поглед е сериозно

анкетирани са 49 гей двойки и 41 хетеро двойки с деца и на база отговорите от анкетата е направен изводът, че децата в гей-семействата са гледани по-добре и са по-щастливи.  Grinning

Изпусна и 40 lesbian mother families.  

Не, не си прочела методологията.

Qualitative vs. quantitative research?

# 458
Popule, няма как да са верни твърденията ти (както и тези на Дарвин в съответната им част), защото хомосексуалността при животните не се проявява само чрез класическия полов акт. Правят и друг вид любов, от който очевидно не може да се забременява.
Има научни трудове по въпроса, но за бързо четене и статии се намират лесно.
http://www.bbc.com/earth/story/20150206-are-there-any-homosexual-animals

# 459
  • София
Devorah, виждала ли си медицинска дисертация? Там правят количествени заключенич на база 15(!!!) случая...

# 460
Герри, гей-двойките си "купуват" гестационна майка и донорски яйцеклетки абсолютно по същия начин, по който ние, жените с изтекла фертилност,  си купуваме донорски яйцеклетки,  а в страните, където е позволено СМ, и СМто. Ако имаше толкова добри жени, които да го правят за без пари, нямаше да се "купува". Такава "вселенска" доброта няма никъде, затова и се "купува".

Не може да сравняваш квадратно с кръгло. Все едно да си сложиш импланти на гърдите когато са ти отрязани от операция или да си сложиш импланти с цел да станеш секс бомба. Едно и също нещо зависи много с какво цел се ползва. В единият случай с медицинска, а в другият за задоволяване на някакъв личен суетен каприз...

# 461
Не може да сравняваш квадратно с кръгло. Все едно да си сложиш импланти на гърдите когато са ти отрязани от операция или да си сложиш импланти с цел да станеш секс бомба. Едно и също нещо зависи много с какво цел се ползва. В единият случай с медицинска, а в другият за задоволяване на някакъв личен суетен каприз...

А когато сама жена осиновява, например? Тогава с какво да го сравним, че си слага едновременно пенис и още 2 гърди?

# 462
  • София
Много неточен пример: ако ти изрежат гърдата и станеш плоска, ставаш плоска както Кира Найтли например. Защо искаш да има гърди? Пак по естетически причини. И в двата случая не е каприз. Но ако не си плоска по рождение, никога няма да го разбереш. Аналогично, ако не си попаднал в групата на стерилитета, няма как да разбереш защото хората изсипват толкова много пари за толкова малък резултат в АРТ.  

# 463
Devorah, виждала ли си медицинска дисертация? Там правят количествени заключенич на база 15(!!!) случая...

Медицинска не съм. Аз също съм правила изследване, базирано на 40 случая.

# 464
Според мен отношението на един човек към подобни въпроси е заложено в него точно по същия начин, по който на един човек му е заложено да бъде привлечен от единия или другия пол. Нито отношението на родителите, нито възпитанието, нито доказателства от други природни видове или научни, нищо не може да повлияе. Така че е излишно всичкото това писане.

Общи условия

Активация на акаунт