За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 093
  • 965
  •   1
Отговори
# 495
...
 Явно децата са нужни в узаконяването на една гей връзка и рекламата колко добре се чустват децата на гейовете тече с пълна сила. А когато Долче и Габана се усъмниха в това ..... олеле...Mr. Green

Едно дете може да не се чувства добре и в хетеро връзка. Но явно тях не ги вълнуват децата и това как се чувстват те, защото хич не ги е грижа за другите зле чувстващи се, които са много повече като брой, а гледат къде да клъвнат, за да стане по-голям скандал и да им се разнесе името, съответно печалбите.

Също ми е направило впечатление, че хора, които нямат деца много често се хвърлят да обясняват колко е лошо. За тях ме мързи да търся, но подозирам, че нямат. Ако е така е съвсем очаквано.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 14:40 от Не се сърди, човече

# 496
...
 Явно децата са нужни в узаконяването на една гей връзка и рекламата колко добре се чустват децата на гейовете тече с пълна сила. А когато Долче и Габана се усъмниха в това ..... олеле...Mr. Green

Едно дете може да не се чувства добре и в хетеро връзка.
Това не е оправдание. Зависи как сравняваш. Ако сравняваш дете на идеална гей връзка с дете на идеална хетеро връзка, то гей връзката губи според мен. Ако сравняваш дете на провалена гей връзка с дете на провалена хетеро връзка въпроса кой повече е провален е спорен...
Защо обаче се сравнява идеална богата и грижовна гей връзка с пропаднала и алкохолизирана хетеровръзка?
Това е манипулативно и демагогско...

ПП: Пак ще кажа-нека гейовете имат право да осиновяват или да "раждат" деца. Нека се проведе този експеримент. Така в един момент ще се разбере кой крив, кой прав и кой за какво се е борил...
Моралът е нещо, което ако е основано на истински стойности би издържал проверката на времето.

# 497
Ти защо искаш да имаш собствено биологично дете? Та поради същата причина и те. А защо изкуствено осеменяване ли? Ами защото не им става от жени (толкова по въпроса за избора...с тази теза съм абсолютно несъгласна).

Изкуственото осеменяване прилагат и лезбийките, нали? Може даже едната да го износи, но донорът на сперма няма да е другата. СМ гей-родителите, защото няма от къде да вземат яйцеклетка и утроба, като не е задължително да му стане от жена.
Какво като искам собствено биологично дете, като то няма да е биологично дете на мъжа ми?

# 498
Това не е оправдание. Зависи как сравняваш. Ако сравняваш дете на идеална гей връзка с дете на идеална хетеро връзка, то гей връзката губи според мен...

Идеални връзки няма. А едно дете е щастливо или не, не бих сравнявала по-най и т.н.

# 499
Това не е оправдание. Зависи как сравняваш. Ако сравняваш дете на идеална гей връзка с дете на идеална хетеро връзка, то гей връзката губи според мен...

Идеални връзки няма. А едно дете е щастливо или не, не бих сравнявала по-най и т.н.
Има обаче близки до идеалните. Защо обичате да сравнявате добри с лоши? Семейства могат да се сравняват само ако са поставени в горе-долу еднакви условия. Тоест богата и задружна гей двойка с дете срещу богата и задружна хетеро двойка с дете.
Друг вид сравнения са манипулация...

# 500
  • София
Цитат
Какво като искам собствено биологично дете, като то няма да е биологично дете на мъжа ми?
Можеш спокойно да дадеш този довод на хилядите АРТ двойки в България, които са използвали донорски материал. Може и да ги изслушаш какво ще ти отговорят. Ако можеш, разбира се.

# 501
ПП: Пак ще кажа-нека гейовете имат право да осиновяват или да "раждат" деца. Нека се проведе този експеримент. Така в един момент ще се разбере кой крив, кой прав и кой за какво се е борил...
Моралът е нещо, което ако е основано на истински стойности би издържал проверката на времето.

Ще се разбере, колкото се разбира и за хетеро семействата. Едни са чудесни, други отвратителни, а за повечето се казва "имат нормалните проблеми". А моралът е нещо, което всеки възприема по различен начин. Няма да пиша какво е мислел Ницше за него. 

# 502
Потърсих конкретни цифри на децата в хомосексуални семейства; учудих се много, тъй като само в Германия са  16.000 до 19.000. Не може да няма вече някакви изследвания! Но нека си "вържем кончето" преди да се хвърлим в голямото търсене, че, каквито и да са резултатите, трябва да можем да сравним със същата бройка деца от хетеросексуални връзки. Ако накрая пише нещо от рода на "50% проявяват това и това", ще има само тогава значение, ако разполагаме и с процентите от другата група.

# 503
Има обаче близки до идеалните. Защо обичате да сравнявате добри с лоши? Семейства могат да се сравняват само ако са поставени в горе-долу еднакви условия. Тоест богата и задружна гей двойка с дете срещу богата и задружна хетеро двойка с дете.

И защо смяташ, че едните деца за по-щастливи от другите  newsm78

# 504

И защо смяташ, че едните деца за по-щастливи от другите  newsm78

Ако нямаш майка, то каква ще е представата ти за нейната роля в обществото? Ще я придобиеш от литературата, от филмите и от взаимоотношенията ти с нормални семейства.

Представи си един свят само с гей семейства-би ли могъл да функционира? Не. Но един свят само с хетеросемейства би могъл да функционира. Тоест хетеросемейството е градивен елемент. Гей семейството е просто каприз. Нека го има, но е точно това според мен-каприз на цивилизацията.

# 505
  • София
Всъщност може, само че ти, Гери, не можеш да си го представиш.

# 506
Напротив. Имам много добро въображение. Защо не ми опишеш едно общество само с гей семейства, за да видим дали ни съвпадат представите?

# 507
  • София
Нещо като комуните в комуналните квартири на руснаците по време на втората световна война. По три майки в една стая , с по 3-4 деца всяка, и малко баби за лукс. Описвам реалния живот на моята майка и баба. Ако кажеш, че няма секс  и затова не са семейства изместваш темата...

# 508
Ако нямаш майка, то каква ще е представата ти за нейната роля в обществото? Ще я придобиеш от литературата, от филмите и от взаимоотношенията ти с нормални семейства.

Ами аз явно и сега не я осъзнавам, въпреки че съм израсла в разнополово, 100% хетеро семейство. Осъзнавам ролята на родителя, но не и по пол.

Представи си един свят само с гей семейства-би ли могъл да функционира? Не. Но един свят само с хетеросемейства би могъл да функционира. Тоест хетеросемейството е градивен елемент. Гей семейството е просто каприз. Нека го има, но е точно това според мен-каприз на цивилизацията.

Светът е шарен и няма как да бъде само такъв или само такъв. Това вече е работа на природата - а, че ние определяме някои неща като каприз, това, както казах е лично усещане - оплачете се на природата  Simple Smile

# 509
  • София
Напротив. Имам много добро въображение. Защо не ми опишеш едно общество само с гей семейства, за да видим дали ни съвпадат представите?

Grinning Гледах филм по темата, но не мога да се сетя за името му. В него в един бъдещ свят, населен само с жени, се отглеждаха само определен брой селектирани мъжки екземпляри, за донори. Всички мъжки деца се убиваха, като се оставяха само най-"расовите".

Истината е, че светът много би загубил, ако тръгне в тази посока...обаче никой не знае знае ли?

Ако ще си говорим за морал, то хетеросексуалните мъже (питайте когото си искате, дори и вашите собствени), в болшинството си ненавиждат гейовете. Вътрешно усещане им е. Явно виждат някаква заплаха за мъжествеността си в тях, което усещане им е заложено генетично. Страхуват се да не достигнем до еднополовия, разбирай женски, свят от цитирания по-горе филм... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт