"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 15

• 41 856
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
ami da.dnes mislq da presko4a do sasedniq grad na leka, za6toto tuk nqmame ve4e genikolozi. dano da e tova koeto si mislq
В този форум се пише само на кирилица. Peace Спазвай правилата!
 Щом имаш отрицателен тест при такова голямо закъснение не си бременна със сигурност.  Отиди на лекар и не пускай кръвни тестове, защото няма смисъл да те бодат излишно.

# 646
Здравейте.Извинявам се за въпроса, тъй като знам, че тук всички искате да имате бебата и ви го пожелавам.
Аз все още не съм готова за тази крачка, но имам притеснения, че съм бременна, моля ви за мнение, защото ще се побъркам.
Цикълът ми е редовен- на 26дни с много редки изключения.Едно такова изключение беше през март, когато ми дойде на 29ти ден, но се оказа, че съм имала киста в яйчника.Както и да при следващия цикъл през април тя се махна.
Последната ми менструация беше на 24ти април. Очаквах си цикъла около 20ти май, но вече е 23ти и още го няма.
Овулацията би следвало да е била около 7-8-9 май, горе-долу в този период имах и по-силно бяло течение.
Правих секс с приятелят и на 14ти май./ 6 дни преди датата, когато трябва да ми дойде цикъла/. Притеснявам се, защото не е свършвал в мен, но веднага след първия акт го направихме още веднъж... не знам дали не оже нещо да е станало тогава, въпреки че овулацията би трябвало да е минала.
Ако има някакво значение на 15ти пътувах за 3дни до Варна/иначе съм от София/, а на 18ти започнах диета-първите 2 дни предимно краставици, вторите 2 основно варени картофи/ тоест тези дни се застъпваха с датата, на която трябваше да ми дойде/. Картофите са богати на витамин Ц, а той забавя цикъла и се чудя дали тези неща не са повлияли ...
Правих си тест на 21ви- ден след като трябваше да и дойде- беше отрицателен.Днес направих още един-пак отрицателен. Въпреки това ако съм забраменяла по време на въпросния акт/преди 8-9 дни/ не знам дали тестът ще го отчете/.
Кръвни изследвания ще правя в понеделник, но моля за мнения, има ли възможност да съм забременяла тогава....

# 647
  • София
Според мен не си бременна, след като рисковият акт е бил след овулация. Друг е въпросът дали със сигурност фертилните дни са правилно изчислени и овулацията не е била по-късно, но се съмнявам. Ако не първият, то поне вторият тест щеше да отчете бременност. Изчакай търпеливо, подложила си се на стрес и е възможно заради това да ти закъснява, няма смисъл да се дупчиш за кръвен при това положение.

# 648
Благодаря за отговора, много четох за изчисляването на овулацията и все си мисля, че при цикъл от 26 дни няма как да е толкова късно / 6 дни преди  следващия цикъл/, но може и само да се успокоявам така ... наистина и е много притеснено.

# 649
  • Враца
Според мен цикълът ти се бави заради пътуването в комплет със започналата диета. Но щом се бави, значи, че и овулацията ти е била по-късно, което обаче не съм сигурна вече дали е съвпаднало с деня на половия акт. Изчакай понеделник и ако не ти дойде до тогава си пусни един кръвен тест и всичко ще се види там. Simple Smile Успех!

# 650
Картофите нямат абсолютно нищо общо със закъснение на цикъла. При два отрицателни теста смятам, че не си бременна, но изчакай и ако не ти дойде си направи кръвен тест.

# 651
Благодаря. Само да попитам, овулацията се характеризира с тази слузеста течност,-тя се появява сао в дните около и на овулацията, нали/

# 652
  • Враца
Да така е - цервикалната слуз по време на овулацията и малко преди нея наподобява яйчен белтък. Почти прозрачна е и е много разтеглива. Можеш да я разпънеш спокойно между палеца и показалеца без да се скъса.  Peace

А картофите сами по себе си заради витамин ц или каквото и да е друго в тях не могат да са причината, но диетата като цяло може да е била стрес за организма и това да доведе до закъснение на цикъла.

# 653
Благодаря, дано да ми дойде и да се налага да правя  изследвания. А дали е възможно пак да ми се епоявила киста, при положение, че предишната/от март/ изчезна с предходната менструация/ 24ти април/ и на 04.05 бях на преглед,-тогава ми казаха, че вече я няма..

# 654
  • Габрово
Здравейте дами и този месец се включвам в чакащите две чертички.Искам да ви питам какво мислите за следното.Последно МЦ беше на 28.04.15,  засечена с ову тест и наличие на ЦС на 14.05.15.Цикълът ми е на 28 дни (понякога подранява с 1,2 дни).Днес ми е по календар датата за МЦ.Вчера си направих уринарен тест и беше отрицателен,знам че избързах но имах повод за това.Ето на кратко какво се случи имах старшни болки и тежест в корема вчера очаквах всеки момент да ми дойде,вечерта ме втресе, мусколите ме боляха и не можех да стана от леглото, БТ ми беше 37.00 а аксиларната 37.2,днес БТ продължава да не пада, а днес болките изчезнаха все едно не ги е имало, гърдите почнаха да ми тежат и сутринта имах много странно жълтеникаво по обилно от обикновенно течение.Според вас имали шанс да има следващия тест две чертички.Цял месец правим през два дни опити, иначе ни е трети месец без пазене.Дано има някоя мамичка, която е минала през нещо подобно.Благодаря ви отсърце предварително.И много по две чертички този месец на всички в клуба   bouquet

# 655
  • Враца
Здравейте дами и този месец се включвам в чакащите две чертички.Искам да ви питам какво мислите за следното.Последно МЦ беше на 28.04.15,  засечена с ову тест и наличие на ЦС на 14.05.15.Цикълът ми е на 28 дни (понякога подранява с 1,2 дни).Днес ми е по календар датата за МЦ.Вчера си направих уринарен тест и беше отрицателен,знам че избързах но имах повод за това.Ето на кратко какво се случи имах старшни болки и тежест в корема вчера очаквах всеки момент да ми дойде,вечерта ме втресе, мусколите ме боляха и не можех да стана от леглото, БТ ми беше 37.00 а аксиларната 37.2,днес БТ продължава да не пада, а днес болките изчезнаха все едно не ги е имало, гърдите почнаха да ми тежат и сутринта имах много странно жълтеникаво по обилно от обикновенно течение.Според вас имали шанс да има следващия тест две чертички.Цял месец правим през два дни опити, иначе ни е трети месец без пазене.Дано има някоя мамичка, която е минала през нещо подобно.Благодаря ви отсърце предварително.И много по две чертички този месец на всички в клуба   bouquet
Ако наистина овулацията ти е била на 14-ти може да се тестваш пак след 3 дни (т.е. да са минали поне 14 дни след овулацията). А ако наистина ти е 28 дневен цикъла, значи лутеалната фаза (времето от овулаци до започване на кървенето) би трябвало да е 11 дни, което е кратко, тя трябва да е над 11 дни, за да може да зачене и износи бременност жената. Ако пък ти е била по-късно овулацията, а лутеалната фаза ти  е нормална (около 14 дни), това означава, че трябва датата за следващия цикъл да ти е 28-ми. Симптомите няма да ги коментирам, защото могат да значат и двете неща (или Б, или ПМС). БТ трябва да се задържи висока най-малко 15 дни, за да може да иа съмнения за бременност ако ще преценяваме само по нея. Втрисането може да означава настинка, или идващ цикъл, при някои момичета това е доста силен ПМС. Не се втренчвай в каквото и да е, защото би било недоказана теория. Изчакай още 2-3 дни и направи уринен тест, а ако не ти се чака до тогава - отиваш ув лаборатория и си правиш кръвен тест. И все пак от самото начало на поста ти си помислих, че ти е дошло, някак така казваш, че и от този месец си в отбора на чакащите. Успех! Стискам палци да е станало!

# 656
Здравейте! Аз съм от тези, които не искат да виждат 2 черти на теста, но стискам палци за всички тези, които правят опити  hug

Искам да споделя с вас какво ме мъчи, че и мира не ми дава. Може би това, което ще прочетете не е много за тази тема, но много искам съвет. Последният път, в който ми дойде беше точно преди месец (26.04) като цикъла ми варира от 28-30 дни т.е не ми закъснява все още, но нещо отвътре ме кара да полудявам. С приятеля ми винаги правим секс с презерватив, защото ме е страх да използвам противозачатъчни, защото като се знам и най-малкото ми бута баланса на хормоните в тялото. Та и този месец сме се пазили, не сме имали скъсани презервативи, но 1 ден бяхме по-разгорещени и го направихме 3 поредни пъти (след всеки път се измиваше и слагаше нова гума). Според календара ми на телефона овулацията ми е била 10-13 май, а тези поредните ги правихме чак на 19. Сега се чувствам един вид странно. Усещам тялото си по-топло и тези дни и ме мързи адски много (което не е много присъщо за мен). Другото нещо, което ме безпокой е, че нямам ежемесечните ми признаци, че ще ми идва. И да добавя .. миналата седмица докато го правехме усещах болка в левия яйчник, но това е само по време на акт. Да спомена, че този месец пътувах (Северна-Южна България) дали ми се е отразило? Дали не съм новата Дева Мария (иронично казано). Знам, че звуча детинско сякаш съм на 12 и си нямам и идея от тези неща и съм сигурна, че ще го кажете, но съм си такава паника от всичко  Grinning Grinning Laughing . Искам да чуя мнението ви по въпроса, особено за болката в яйчника по време на акт, защото не смятам, че е нещо нормално според мен?

И отново, късмет на чакащите  EFP  Simple Smile

# 657
Вероятността да си бременна, щом е била запазена целостта на презерватива, е равна на нула. А щом толкова те съмнява, винаги можеш да си направиш тест, те са за това.

# 658
  • Габрово
Ferriy благодаря ти за коментара и днес още не ми е дошло, както ми написа ще изчакам може всичко да е внушение защото ужасно прилича на ПМС, принципно не всеки месец имам ПМС така, че не мога да съм сигурна и да различа симптомите.И все пак ще те послушам и ще изчакам до края на седмицата да видим   bouquetУспех на висчки!

# 659
Добро утро момичета Simple Smile
Последен цикъл на 25.04,на 14.05 при преглед на 14.05 видяхме 18мм фоликул,но точно кога е била овулацията не знам,мога само да гадая.С късна овулация съм по принцип и цикъл от 33-34 дни.Вчера постъпих глупаво и пуснах чхг-0,491mlu .На трезва глава днес мисля,че е прекалено рано с тази късна овулация.Според вас??

Общи условия

Активация на акаунт