"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 15

• 41 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
novodoshla -  ето какво бих направила аз
Аз бих си пуснала кръвен тест за бременност и след 48ч нов такъв, за да проследя ЧХГ хормона на бременността дали нараства правилно. Също така с едно от ЧХГ бих пуснала и прогестерон. Ако той е нисък бих отишла на лекар да ми изпише нужното количество от хормона и бих дала абсолютно всичко от себе си да запазя бременността си.
Първо един уринарен тест ако имаш закъснение, защото иначе няма смисъл ако той е отр. да ходиш по лабораториите.

Другото което бих направила и е втори вариант - да си направя тест, ако е положителен да отида при лекар, на който имам доверие, да разкажа всичко което ме притеснява и той да назначи някакви изследвания и препарати за задържане или подпомагане.

Съжалявам за случилото ти се, наистина понякога приемам фактора природата си знае работата, но в случая при теб е било кухо яйце тогава, сега нямаш никаква представа дали е или не е пак така, за това според мен си длъжна да се хванеш в ръце, да подтиснеш чувствата от предишния опит и да се опиташ да направиш всичко възможно за тази евентоална бременност, за да не се линчуваш след това ако стане нещо!

Силно ти пожелавам всичко да е наред, много ще се радвам ако скоро се похвалиш с прекрасна новина и ако мислите ти не са толкова черни! Вярвай и действай!  Peace   bouquet   bouquet

# 631
novodoshla -  ето какво бих направила аз
Аз бих си пуснала кръвен тест за бременност и след 48ч нов такъв, за да проследя ЧХГ хормона на бременността дали нараства правилно. Също така с едно от ЧХГ бих пуснала и прогестерон. Ако той е нисък бих отишла на лекар да ми изпише нужното количество от хормона и бих дала абсолютно всичко от себе си да запазя бременността си.
Първо един уринарен тест ако имаш закъснение, защото иначе няма смисъл ако той е отр. да ходиш по лабораториите.

Другото което бих направила и е втори вариант - да си направя тест, ако е положителен да отида при лекар, на който имам доверие, да разкажа всичко което ме притеснява и той да назначи някакви изследвания и препарати за задържане или подпомагане.

Съжалявам за случилото ти се, наистина понякога приемам фактора природата си знае работата, но в случая при теб е било кухо яйце тогава, сега нямаш никаква представа дали е или не е пак така, за това според мен си длъжна да се хванеш в ръце, да подтиснеш чувствата от предишния опит и да се опиташ да направиш всичко възможно за тази евентоална бременност, за да не се линчуваш след това ако стане нещо!

Силно ти пожелавам всичко да е наред, много ще се радвам ако скоро се похвалиш с прекрасна новина и ако мислите ти не са толкова черни! Вярвай и действай!  Peace   bouquet   bouquet

Благодаря за изчерпателния и мил отговор. Така ще направя. Ще изчакам още седмица и ако новините са добри ще се похваля, ако не са- ще започна по-обстойни прегледи и изследвания предварително. Гинеколожката ми беше казала, чак след 6 месеца неуспешни опити да правя каквото и да е. Не съм сигурна дали добре направих като я послушах. Просто напоследък не вярвам толкова на всички лекари. Едните говорят едно - другите други, а някои просто се опитват да печелят пари. По-скоро исках да се ориентирам дали е добре още от началото да се пият всички лекарства за по-успешна бременност - там утрогестани, дуфастони и тем подобни или да се оставим на естествения подбор. Желая добри новини на всички желаещи бебета и лека бременност.

# 632
  • София
Здравейте, имам един въпрос и се извинявам, ако е неуместен: направих си изследвания за здравна книжка (по-скоро се взима анален секрет) та въпроса ми е: Може ли да се установи бременност?

Ако е неуместно МОЛЯ не ме хокайте. Благодаря за отговорите Simple Smile

ЕДНОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГОТО! ПО-МАЛКО ФИЛМИ ГЛЕДАЙТЕ Simple Smile
Хахахах,леле не е от филмите...във фейса вчера писаха  глупост велика, статия,как една забременяла след анален секс hahaha

# 633
Здравейте, имам един въпрос и се извинявам, ако е неуместен: направих си изследвания за здравна книжка (по-скоро се взима анален секрет) та въпроса ми е: Може ли да се установи бременност?

Ако е неуместно МОЛЯ не ме хокайте. Благодаря за отговорите Simple Smile

ЕДНОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГОТО! ПО-МАЛКО ФИЛМИ ГЛЕДАЙТЕ Simple Smile
Хахахах,леле не е от филмите...във фейса вчера писаха  глупост велика, статия,как една забременяла след анален секс hahaha
Да и аз я четох,мислех да я спомена  Peace

# 634
Ако съм на теб ще пусна кръвен тест, защото явно те човърка, че може да си бременна с 2 отрицателни теста. Ако и той е отрицателен ще отида на лекар за закъснението. Приема се, че до 10 дни е що годе нормално закъснение, повече вече не е.
Но истината е, че с такова голямо закъснение и отрицателни тестове, бременността е малко вероятна.
Ако приемем, че си забременяла малко преди очакваната дата за МЦ може още да не отчитат. Всичко е възможно. Кръвен тест ще покаже и най-малките промени в хормона ЧХГ, аз лично така бих постъпила - кръвен, за да се уверя че не съм бременна или че няма никакво съмнение, че може да съм и после лекар.

Късмет

Благодаря Ви за отговорите, дами!
Днес ходих и на гинеколог, прегледа ме на ехограф, но нямало бременност. Попитах възможно ли е, ако зачеването е станало скоро (въпреки закъснението от 9 дни вече) да не успее да се види толкова рано, а тя ми каза не, всичко щяло да се види, ако има нещо. Изчетох доста теми по въпроса (и тук в сайта) и голям брой жени споделят, че техните гинеколози пък казват, че няма как толкова рано да се види плодно сакче, дори и да има бременност. Странното е, че всички симптоми си остават, а от вчера имам постоянна болка в десния яйчник и кръста. Казах това на АГ, а тя не ми отговори на какво могат да се дължат симптомите  Shocked  Коремът си стои доста твърд, болезнен, а и болката в яйчниците остава, а не ми идва. Изписа ми дуфастон и флукорик (уж за някакво възпаление, а иначе не било нищо тревожно newsm78). Възможно ли е тези хапчета да вредят, ако има бременност? Единствено ме смущава фактът, че не знае от какво симптомите се предизвикват и не престават #Crazy Възможно ли е да има бременност, а все още да не се вижда?
Преди да ме апострофирате с мнението, че не сте гадателки, за да знаете, все пак не забравяйте, че преди всичко сме ЖЕНИ и всички имаме нужда от подкрепа в такива моменти, а и голям процент прибягваме до задаваме въпроси тук от притеснение - разберете ни!А и с надеждата по-опитните от нас да ни помогнат и насочат, ако вече са преживели подобно нещо  Simple Smile Нали все пак темата е затова?  Rolling Eyes
Благодаря Ви предварително за отговорите!

# 635
  • София
Shreya - преди да започнеш каквито и да е хапчета, пусни си кръвен тест. Ето днес си дала 30-50лв за АГ преглед, а можеше първо да пуснеш кръвен тест за бременност и да разбереш дали си или не си бременна.
дуфастона няма да навреди на бременност, но ако го пиеш по схема и го спреш примерно след дните, за които са ти го изписали може да навредиш със спирането му. Другото не съм го чувала и не знам какво е и какво прави!
Не знам какъв е проблема да не си пуснеш един кръвен тест за бременност - всяка лаб. го прави, резултата излиза след 2-3-4часа, не е много скъп, показателен е, не е нужно да е на гладно, не трябва да ходиш на лекар, за да ти го изписва.
9 дни закъснение са си наистина много, но е вярно и това, че ако си заченала преди по-малко от поне 20дни няма как да се види нищо на ехографа освен одебелена лигавица!

# 636
Само кръвен тест те спасява.
Аз лично когато лекар ми каже, че няма бременост не бих се надявала въобще, но гледам че ти смяташ че си бременна и според мен трябва веднага да си пуснеш кървен тест и ако наистина не си, да отидеш при друг гинеколог, който да разбере какви са ти проблемите и защо не ти идва цикъла.

# 637
  • София
Добре де, защо в крайна сметка не направиш един кръвен тест и да спрем да гадаем?  newsm78
Наистина не разбирам какъв е проблемът.

# 638
Подкрепям кръвния, щеше да знаеш вече.
Но дори и да е станало нещо, щом имаш отрицателни тестове, не можеш да имаш симптоми толкова рано.

# 639
Благодаря  Ви за мненията! Rolling Eyes
Наистина мисля, че е най-добре да си пусна един кръвен тест (още утре), пък каквото стане. Ако е отрицателен поне ще знам, че има проблем, който трябва да разреша, за да спестя бъдещи такива  Confused
А на всички Вас много усмивки и повеееечеее + резултати Hug smile3541

# 640
  • София
анално означава от дебелото черво,ели с удна дума задника...може би си имала на предвид вагинално
Вагинален секрет за здравна книжка, едва ли       Crazy

# 641
  • София
Ако съм на теб ще пусна кръвен тест, защото явно те човърка, че може да си бременна с 2 отрицателни теста. Ако и той е отрицателен ще отида на лекар за закъснението. Приема се, че до 10 дни е що годе нормално закъснение, повече вече не е.
Но истината е, че с такова голямо закъснение и отрицателни тестове, бременността е малко вероятна.
Ако приемем, че си забременяла малко преди очакваната дата за МЦ може още да не отчитат. Всичко е възможно. Кръвен тест ще покаже и най-малките промени в хормона ЧХГ, аз лично така бих постъпила - кръвен, за да се уверя че не съм бременна или че няма никакво съмнение, че може да съм и после лекар.

Късмет

Благодаря Ви за отговорите, дами!
Днес ходих и на гинеколог, прегледа ме на ехограф, но нямало бременност. Попитах възможно ли е, ако зачеването е станало скоро (въпреки закъснението от 9 дни вече) да не успее да се види толкова рано, а тя ми каза не, всичко щяло да се види, ако има нещо. Изчетох доста теми по въпроса (и тук в сайта) и голям брой жени споделят, че техните гинеколози пък казват, че няма как толкова рано да се види плодно сакче, дори и да има бременност. Странното е, че всички симптоми си остават, а от вчера имам постоянна болка в десния яйчник и кръста. Казах това на АГ, а тя не ми отговори на какво могат да се дължат симптомите  Shocked  Коремът си стои доста твърд, болезнен, а и болката в яйчниците остава, а не ми идва. Изписа ми дуфастон и флукорик (уж за някакво възпаление, а иначе не било нищо тревожно newsm78). Възможно ли е тези хапчета да вредят, ако има бременност? Единствено ме смущава фактът, че не знае от какво симптомите се предизвикват и не престават #Crazy Възможно ли е да има бременност, а все още да не се вижда?
Преди да ме апострофирате с мнението, че не сте гадателки, за да знаете, все пак не забравяйте, че преди всичко сме ЖЕНИ и всички имаме нужда от подкрепа в такива моменти, а и голям процент прибягваме до задаваме въпроси тук от притеснение - разберете ни!А и с надеждата по-опитните от нас да ни помогнат и насочат, ако вече са преживели подобно нещо  Simple Smile Нали все пак темата е затова?  Rolling Eyes
Благодаря Ви предварително за отговорите!
Когато забременях, изчаках десет дневно закъснение, за да отида на лекар и бременността се видя перфектно. Няколко месеца преди това също имах 10 дневно закъснение и си бях втълпила, че е станала работата, но тогава нищо не се видя. Възможно е да си се превъзбудила, особено ако правите опити отскоро и да си внушаваш симптоми така, както аз си внушавах. За свое спокойствие си направи кръвен тест, но не разчитай много на него, за да не се разочароваш, ако не е станало. Успех ти пожелавам  Hug

# 642
здр и от мен. въпроса ми е следния: вече 13 дена ми закъснява а теста за бременност е отрицателен. трябваше да ми дойде на 9.05 но никакви признаци няма.Сутрин рано ми е много отпаднало даже на моменти чак лошо.

# 643
здр и от мен. въпроса ми е следния: вече 13 дена ми закъснява а теста за бременност е отрицателен. трябваше да ми дойде на 9.05 но никакви признаци няма.Сутрин рано ми е много отпаднало даже на моменти чак лошо.
мацка, иди пусни кръвен или направо на гинеколог, мисля че с толкова закъснение ако има нещо се ще се види. Успех  Hug

# 644
ami da.dnes mislq da presko4a do sasedniq grad na leka, za6toto tuk nqmame ve4e genikolozi. dano da e tova koeto si mislq

Общи условия

Активация на акаунт