"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 15

• 41 864
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Нова съм тук и бих искала да задам един конкретен въпрос, като се надявам да успеете да ми помогнете Confused От 16 дни с мъжа ми започнахме да "работим" (доста пъти за този период) за детенце, преди това сме се пазили, но никога не съм пила противозачатъчни или някакви други хапчета. Очаквах цикъла си на 11.05, но до днес така и не идва. Т. е. седем дни закъснение, а по принцип ми е редовен. Вместо това от 12.05. досега сякаш не съм аз в тялото си. Чувствам се много странно Shocked  Започна се с много силно главоболие, гади ми се, намалих храната, кафето, без което не мога сутрин, сега не изпитвам нужда да го пия. Днес вдигнах температура 37.1 Корема ми се поду доста и не спада и стана доста твърд, остри болки в кръста, като пред цикъл (но така и не идва), а от днес имах и бодежи в десния яйчник, а после и в левия. Преди цикъл имам подобни симптоми, но не са същите. Досега никога не са ме болели яйчници и коремът ми не се е подувал. При цикъл обикновено гърдите ми стават болезнени, а сега не са.Още на 3-я ден след закъснението си направих тест, но беше отрицателен, днес пак направих, но отново беше отрицателен Confused Не знам какво да си мисля Thinking Възможно ли е да съм бременна, а тестовете да не отчитат? Моля Ви, споделете Вашия опит, защото съм много притеснена, започвам да си мисля, че съм болна от нещо  #Crazy
Извинете за дългия пост, но за по-достоверни мнения, считам, че трябва повече информация.
Благодаря!
Не мисля,че си бременна,при два отрицателни теста.

Благодаря за мнението ти, но все пак бих се радвала на повече коментари  Simple Smile

# 616
  • София
Ако съм на теб ще пусна кръвен тест, защото явно те човърка, че може да си бременна с 2 отрицателни теста. Ако и той е отрицателен ще отида на лекар за закъснението. Приема се, че до 10 дни е що годе нормално закъснение, повече вече не е.
Но истината е, че с такова голямо закъснение и отрицателни тестове, бременността е малко вероятна.
Ако приемем, че си забременяла малко преди очакваната дата за МЦ може още да не отчитат. Всичко е възможно. Кръвен тест ще покаже и най-малките промени в хормона ЧХГ, аз лично така бих постъпила - кръвен, за да се уверя че не съм бременна или че няма никакво съмнение, че може да съм и после лекар.

Късмет

# 617
Здравейте момичета, преди време се обърнах към вас с няколко въпроси за първите признаци за бременността. Изпитвах съмнения и се оказах права, но за съжаление се оказа мисет. Нека да ши разкажа и сегашната си ситуация: дойде ми на 23.04.2015 за няма и три дена (ние не си правим отново бебе, но сме от 9 год. заедно и не се и пазим) от повече от две седмици много ме болят гърдите, нямам изразено гадене, но ми се повдига много често, никаква миризма не ми пречи, имам газове и постоянно къркорене в корема, ниско долу ме преболява заедно с кръста, но само като стоя права. Имам още време до следващата М. но гърдите най-вече много ме болят. Моля дайте ми съвет някоя от вас изпитвала ли е това. Благодаря ви

# 618
  • София
chasovnicheto - как така не правите бебе и не се пазите? Ако не сте се пазили и е имало опит за бебе около овулацията ти - да, може да си бременна. Симптомите които описваш обаче са нормални и за периода от края на овулацията до началото на цикъла.
Няма как да си дадем мнението преди закъснението ти. Но ако не е имало "инциденти" надали си бременна, вероятността е доста малка.

Съжалявам за миседа  Hug

# 619
Благодаря. На мен по принцип ми минава много леко М. и нямам болки около и след овулацията. Дори гърдите ме болят само ден преди М. Ще изчакам закъснение. Ами не се пазим строго, винаги веселбата приключва отвън, няма ли сме проблеми с това. Забравих да спомена, че така ми се е подул корема, че ще се пръсне, а бях отслабнала.  

# 620
Отиди на лекар, кажи, че сте правили опити, защото има разлика в лекарствата и схемите за жена, която не иска бебе и за евентоално заченато такова.
със сигурност се консултирай

п.п. - много странен термин - "силна овулация"...
Кървенето е на някаква хормонална основа и принципно не е типично или поне аз не съм чувала за нормално такова.

Не се колебай да отидеш на лекар за него особено като искате бебе!

Благодаря за отговора
Мислех да изчакам защото другия месец имам час
В момента пия само Prim Oil който да контролира тази овулация
Иначе и за мен беше странен този израз, но това кървене се появява около ову
Ох, дано всичко да е наред  Praynig

# 621
  • София
Обикновено кървенето около овулация или така наречената розова овулация често е заради нисък прогестерон. 7 дни след доказана овулация може да се изследва и да се види какво е дереджето.

Правете си кръвни тестове при съмнение за бременност, хора!  10-11 дни след овулация е ОК като време. Не знам колко пъти вече и колко хора трябва да напишат, че няма как веднага след секс с цел бебе да проимате симптоми. Имам чувството, че темата бъка от тийн- ове.

# 622
  • София
Kaкто е написала magnet_for_happiness , особено при съмнение за някакъв проблем с прогестерона, наистина кръвния тест е доста наложителен според мен, за да се засече бързо има ли бременност или няма и да се отиде на лекар, за да ви изпише прогестеронов препарат, който би помогнал за задържане на плода.
Ето аз си мислих, че като имам овулация всичко ми е наред, но откакто почнах да си правя графики се оказах с къса втора фаза, от там изследвах прогестерона на 7-ми ден след овулация и се оказа, че е прекалено нисък, следователно е малко вероятно при мен да зачена сама без лекарска намеса.
Ако не го бях направила сигурно щеше да се чудя защо ли не става бебето.

И да кажа за симптомите - аз всеки месец около овулация имам болки в яйчниците, от там след нея имам 2-3 нормални дни и се започват - болки в кръста и корема, често пишкане, болезнени гърди, подуване на корема, излизат ми пъпки, яде ми се повече, гади ми се малко, имам и безсъние понякога, нервно ми е, по-лесно избухвам, сменям си настроенията... Всичко това е заради хормоните преди менструацията, а не защото съм бременна, защото при мен дори няма шанс да забременея нормално! Всичко е на хормонална основа!

# 623
Здравейте, имам един въпрос и се извинявам, ако е неуместен: направих си изследвания за здравна книжка (по-скоро се взима анален секрет) та въпроса ми е: Може ли да се установи бременност?

Ако е неуместно МОЛЯ не ме хокайте. Благодаря за отговорите Simple Smile

# 624
  • София
По какво дали може да се установи бременност? По анален секрет ли? Не, не може и дори главата ми не побира от къде може да хрумне на някой това.... !
То дори не ми идва да те хокам, мисля си че може въпроса ти да е шега и за такъв го приемам!
Скрит текст:
Бременност може да се установи по 3 начина
- в ранния период - кръвен тест, казва се Бета ЧХГ
- в малко по-напреднал период - уринарен тест, закупен от аптеката
- в още по-късен период при лекар акушер-гинеколог с ехографски преглед

# 625
Здравейте, имам един въпрос и се извинявам, ако е неуместен: направих си изследвания за здравна книжка (по-скоро се взима анален секрет) та въпроса ми е: Може ли да се установи бременност?

Ако е неуместно МОЛЯ не ме хокайте. Благодаря за отговорите Simple Smile

ЕДНОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГОТО! ПО-МАЛКО ФИЛМИ ГЛЕДАЙТЕ Simple Smile

# 626
Здравейте, имам следния въпрос към тези, които по една или друга причина са по-запознати: Имам по-голям син, имала съм неуспешна бременност преди години, един мисед аборт и сега правим опити отскоро за бебе. Имам симптоми, които разпознавам и мисля, че съм бременна, имам и симптоми, които са леко притеснителни - болки ниско долу, по-сериозни от обичайно, мисля. От миналите ми опити - успешни и неуспешни се чудя какво да правя. В единия случай веднага ти дават лекарства за задържане и дори те вкарват в болница, в другия случай ти обясняват как това е божа работа и ако има нещо сбъркано в ранната бременност по-добре, че се е самопрекъснала. Ако съм бременна, то е някъде към 4-5 г.с., не съм си правила още тест, защото не искам разочарование от положителен тест и после АГ преглед със сак, без сак, с плод, без плод или сърдечен ритъм. Доста ми беше гадно последните пъти. И сега се чудя да изчакам ли да мине още време - поне 8 г.с. преди да отида на лекар, за да е сигурно, че ще се разбере всичко наред ли е, пък ако прокървя дотогава и се окаже и тази неуспешна, така ми е било писано или да отида по-рано и да ми дадат всичките модерни напоследък хапове и да почвам някакво лечение. Сега какво препоръчват лекарите и вие какво мислите. Благодаря ви. Не търся успокоение, просто се чудя да се оставя ли на природата да реши кое е по-добре или да се опитам да спася ако има бременност с помощта на медицината? Знам, че някои от вас покрай бременност и проблеми са чели доста, говорили са с много специалисти и сигурно са в час повече от мен, кой начин в момента медицината  и докторите препоръчват?

# 627
  • София
Няма как да се предприемат действия без да се знае дали си бременна. Направи тест. Как да дадем съвети като не знаем бременна ли си изобщо?

# 628
анално означава от дебелото черво,ели с удна дума задника...може би си имала на предвид вагинално

# 629
  • Варна
анално означава от дебелото черво,ели с удна дума задника...може би си имала на предвид вагинално
Ама,че ме развесели.Много си директна. Joy

Общи условия

Активация на акаунт