АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 802
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Amy_lee,  за февруари дните са си точно. За март от 01-09 са точно 4 раб.дни. Да не би да е внесен на 09.03 и за това да ги дават само до 09.03
Март все още не е изтекъл, така че мисля, че ще ти платят за февруари, а в началото на април за март.

Не помня дали ви се жалвах за моя болничен, но използвам възможността. Аз, която никога не съм си мислила, че ще имам закъснение, особенно за подаване в НОИ. Знам, че колегите са супер стриктни. Издават ми болничния на 19.02, аз същия ден го изпращам към ЦУ София и съм спокойна. В края на февруари  ми превеждат цяла РЗ и здраво се ококорих. В началото на март звъня в ЧР и ми обясняват, че те направили ведомостите за февруари по-рано и не ми включили болничния, ама щели да го оправят през март. Направо избеснях - не стига, че ще ми подадът болничния в НОИ в началото на април имще чакам държавата да се накани да ми плати, ами и в края на март ще ми удържат сумата, която са ми превели в повече за февруари, което си е около 1/2 РЗ.
Та да ми е честито, ще взема пари към 20.04 сигурно т.е. 60 дни чакам превод ама между другото връщам и за това, че някой се е престарал.
Добре, че години наред спестявах по-малко, точно за този най-хубав и желан период - майчинството! Здраве да е, другото ще го наредим! 😊

# 556
Честито на мама Елица,  жив и здрав да е малкия юнак   party006

Жасмин благодаря за разказа, много вълнуващ, силна мама си   bouquet

Shantel аз имах такъв проблем с корема, даже май бях около твоята седмица. Крем Здраве не ми помогна на мен, миех го по 2-3 пъти  на ден с антибактериален сапун, след това нищо не мажех и ми изчезнаха.

Аз да се отчета: беба е 2800, води, плацента не са мръднали. Докито каза, че си няма на идея да се ражда  Shocked, поне не и тази седмица, но според него ще пренося и ще предизвикваме раждане, че съм и с отрицателен фактор и не трябва да се преносва.
Мами, кажете някакви илачи за да я накарам да слезне в малкия таз  Simple Smile

# 557
Жасмин, супер разказ Simple Smile
Аз в петък влизам в 9месец..ама още от сега само ме питат кога ще раждам и вече ми е омръзнало..спрях да си казвам датата на термина и им заявявам, че когато си реши тогава Simple Smile
Иначе да се похваля Лансинох намерих още в първата аптека! Wink
Тези дни май доста прекалих с разходките..малкия беше много послушен и аз като невидяла, ама сега ми се връща тъпкано и съм като размазана Пфууууу

# 558
Amy_lee,  за февруари дните са си точно. За март от 01-09 са точно 4 раб.дни. Да не би да е внесен на 09.03 и за това да ги дават само до 09.03
Март все още не е изтекъл, така че мисля, че ще ти платят за февруари, а в началото на април за март.

Внесен е на 11.03. Те парите още не пише да са изчислени така че тази седмица няма да има превод, най-вероятно всичко ще бъде изплатено април. Но до сега винаги са изчислявали правилно до края на болничния, не до средата. В темата за майчиното счетоводство предположиха, че проблема идва от работата ooooh!, дано не е така, защото нашето счетоводство е доста тромаво и мудно и ще има да си чаааакам Tired

# 559
Rafi_11, с теб сме на един хал - не само сме с еднакъв термин, ами сме и с Rh- и
маймунчетата ни хал хабер си нямат да излизат Simple Smile

Тази седмица още не съм ходила на тонове, но не очаквам изненади, нямам грам признаци.
Следващата седмица от 01.04 да излиза сама, че хич не искам да го предизвикват, да ходя
предварително в болницата, да го мисля, не дай си боже секцио, ау кофти работа

Amy_lee, дпбре че си го хванала в сампто начало. Пожелавам утре да имаш отговор от НОИ и бързо
Да разрешиш проблема

# 560
  • София
amy_lee някой е объркал някъде, почвай ги първо от работа, тормоз да проверат с НОИ и да проследят защо така се е получило. Понеже са ни подобни болничните проверих моя и дните са до април изчислени. По добре сега да ги ръчнеш отколкото като НОИ направи вече превода. Мен ме е пуснала док за термин 05.04. Ето моите дни как са изчислени на 45 дневния

за месец 2, 2015 година от 19 до 28 - 7 раб. дни
за месец 3, 2015 година от 1 до 31 - 21 раб. дни
за месец 4, 2015 година от 1 до 4 - 3 раб. дни

# 561
  • София
Момичета, съжалявам че прекъсвам темата, малко само ще разведря и продължавайте:)
Един виц от ММ:)

Отива една бременна девойка със съпруга си на гинеколог, потвърждават им хубавата новина.
Младежите решават да зададат ключов въпрос на доктора - как стоят нещата със секса. Той им отговаря:
- Значи, първия триместър го правите както си искате, втория - само кучешката, а третия - вълчешката.
Зарадвала се двойката, но по едно време започнали да се споглеждат и чудят. Мъжът се престрашил и попитал:
- Добре де, докторе. Първият триместър - както дойде, вторият - кучешката, знаем я. Ама коя поза беше вълчешката?
- Е, как коя - отвърнал доктора, заставаш пред дупката и започваш да виеш.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 22:40 от Po3u

# 562
KpoTka какво съвпадение, даже като гледам и в един град май ще раждаме. Аз също искам поне от 01.04 да излиза, има още малко време, дано се нагласят малките сладуранки  Simple Smile

Рози страхотен виц  Laughing

# 563
Момичета имам следния казус който не знам как да разреша без да засегна свеки. Днес се е обадила на милото да му каже, че си е пуснала един месец отпуска от другата седмица и идва да помага, щяла да гледа беба, да помага. Обаче на мен хич не ми се нрави някой да решава вместо мен, а и честно казано не ми е приятно някой да ми се рови в дома, въобще да ми се пречкат. Свеки е добра жена, много се разбираме, но не ми се ще да идва, не защото е тя, просто не обичам. Бях още дете когато дойдох в СФ за да уча в НУТИ и от тогава съм свикнала да съм си сама. Би ми било приятно да дойде за няколко дни след като с малката се приберем, но не и да остане за месец в нас. Не знам обаче как да и го кажа без да се обиди, като цяло е доста чувствителна жена и се притеснявам как ще реагира, не ми трябват и такъв тип драми. Със собствената ми майка не мога да прекарвам по цял ден цял един месец.

И нещо друго ме притеснява, струва ми се, че някой днес е влизал у дома докато ни е нямало, милото излиза и се прибира преди мен, никой друг няма ключове, а имаше неща които не бяха там където трябва и съм сигурна, че не сме ги оставили ние така, също така гардеробите в спалнята и коридора бяха оставени с отворени врати. Чудя се дали милата ни хазяйка не е минала, нищо не липсва ама се чувствам супер кофти, много се радвам, че в неделя окончателно сме в новия апартамент...

# 564
РоЗи, умряхме от смях с ММ. Големи сте образи Simple Smile

Rafi_11, ако ще си в Окръжна, да резервирам една двойна стая от 01.04, като отида на тонове в сряда или четвъртък!

# 565
РоЗи, умряхме от смях с ММ. Големи сте образи Simple Smile

Rafi_11, ако ще си в Окръжна, да резервирам една двойна стая от 01.04, като отида на тонове в сряда или четвъртък!

Ей, не KpoTka в Евата ще съм  Whistling

# 566
Еличка,честит ти Филип.Да е жив и здрав и чакаме разказ за болницата.

Жасминче,благодаря за хубавия разказ.Защо поиска да се приберете по-рано ,а не останахте в болницата?Просто ми е любопитно.

На мен все повече ми тежи.Да видим дали ще изкарам тази седмица.В петък съм на ЖК.

# 567
  • София
amy_leeМоя болничен е от 16,02 до 02,04, занесен на 9,03 в НОИ от счетоводството и разбито по месеци дните са така:
за месец 2, 2015 година от 16 до 28 - 10 раб. дни;
за месец 3, 2015 година от 1 до 31 - 21 раб. дни;
за месец 4, 2015 година от 1 до 1 - 1 раб. дни;
Явно има проблем при теб, дано се разреши бързо, че каквито са задрямали тези...

# 568
amy_lee, аз имах същия проблем. Работодателят е подал грешно дните, за това не са платени, Звънях в НОИ, те казаха работодателя да си поправи грешката, поправиха я и платиха всичко много бързо. Сега пак имам проблем, ама той пак е от работодателя, единия ми болничен липсва...този за Март месец е платен, за Януари също, но Февруари липсва... ooooh! ooooh! ooooh!

# 569
- Е, как коя - отвърнал доктора, заставаш пред дупката и започваш да виеш.

Joy сполучливо описание на ситуацията. И ние отдавна сме на вълчешката Joy

Ох да се оплача - не мога да спя, ужасни киселини ме гонят, само наляво е поносимо, но като полежа малко и страшно ме заболява към ребрата. Краката ми са денонощно подути, глезените ми са като бухти, а онзи ден така ми стана лошо от миризмата на един дядо (съчетание между лук и ракия), че като докато се спасявах си изкривих крака и сега ме боли като стъвам. На всичкото отгоре днес ми стана хемероид/и  newsm78  много болезнен Sick Направо ми се плаче, една седмица преди термин, е......ти късмета - чудя се, ако ми направят епизотомия каква красота ще стане, здраво място няма да остане.  ooooh! Някои от вас имаха такъв проблем преди време, моля ви пишете за някой цяр, който да действа бързо.
Изплаках си мъките, надявам се да помогне да заспя, нали казвате, че действало. Дано утрото е по-оптимистично.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт