АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 804
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
 ici-bici, обсъждали сме лечение с крем Бочко смрадлика, Цикатрадина спрей, Фитороид за мазане, Пайлекс, както и Масту маз и бани със смрадлика. На всеки различни неща действат, при мен най- добър ефект даде банята със смрадлика всеки ден по 2 пъти и Масту.  Embarassed

# 571
  • Под кленовите дървета
Дааа, трябва и аз да правя такава баня, че имам три броя след тази бременност и раждане.

Само с две думи да кажа - качили сме 100 грама от вчера до днес и си оставаме в нас. Утре ще идва сестра да ни проследи.

Напуснах болницата на своя глава, защото мислих, че няма да стоя повече от ден и половина и взех обща стая. Но първата нощ се спи трудно, а втората настаниха едно семейство, които имаха ...абе сбъднат мой кошмар - преносено бебе, погълнало и то като Катерина амниотична течност, но с мекониум, на антибиотици и невъзможно дишане...транспортираха го по спешност, но преди това целия екип на една линейка и придружаващата го сестра се изсипаха в стаята с все бебето в транспортен кувьоз или кислородна палатка и...абе все едно гледаш нещо в което си свършваш живота и вътре бебето, което се оказа с кило повече от нашето. И аз като ревнах и не спах, отделно кърмата беше още само 5-6 капки, а Катерина няма сили да сукне, съвсем се влошиха нещата. И като чух още една нощ и предпочетох да си идем в нас, да се наспя, да си почина, да дам малко формула, да знам, че не е гладна и да видя, какво ще стане.
Няколко часа по-късно вече бях пълна с мляко, но пък не искаше да излиза през всички канали, та даже и бучки направих, тази нощ се цедих да го изкарам.
Като резултат от домашната обстановка - кърма има, не й стига, изцеждам и додавам, през кърмене давам по 10-20 мл. формула и така. Ще сукне добре като мине поне 3 кила.

Утре ще пиша колко елементарни неща ми помогнаха след раждането и за хемороидите и за вагиналния оток и за матката да се прибере и да свършат лохиите. Които спряха на 2 ден и вече съм като трети ден на цикъл.

# 572
Вени, наистина е било кошмар, добре че вече сте вкъщи и малката наддава. Пожелавам все по-добре да се справя. С нетърпение чакам разказа ти за борбата с хемуроидите. В момента това ми е най-големия проблем, след раждането стана страшно, промивам със смрадлика и ми изписаха масту по 2пъти, но почти няма промяна. Не мога да си седна на д-то, а вагинални болки нямам вече и кървенето доста намаля.
Имам си априлска мама съквартирантка 😊 Ама тя не влиза тук, а само във фейсбук, така че няма да навлизам в подробности само да се похваля 😆

# 573
Добро уторо момичета. Пробвайте за тези натрапници / хемороидите/ и с крем здраве. Аз нямам крем бочко със смрадлика и реших да пробвам със здраве- и .... Ооооо чудо- получи се. Опитайте. Дано помогне и при вас.
 Толкова много ме радват новообебилите се мами, искам и аз вече. Имам чувството, че последните дни започнаха да минават по- бавно Crazy
Залози за днешното бебче?

# 574
Jasmin _veni ти едно време не пишеше ли в зачатие?
Аз днес съм на последен преглед при моя доктор Сигридов Simple Smile стискайте палци всичко да е наред. От няколко дена си имам вече и болки в корема и пупата определено ми се смъкна Sad незнам как ще стискам краката до 9ти...
А за ставите да не ви казвам какво усещам...понякога имам чувство че ще се счупя и разцепя

# 575
  • Пловдив
Добро утро и нека днес да е поне малко слънчево!Честито и на мама Ели,бързо въстановяване!
Относно днешните залози,знам че друг ги прави,но вчера сънувах,че са 3 бебета за днес,и едната е Мацето!Даааавайте Овнета! Joy Joy Joy

# 576
Добро утро! Честно да ви кажа след първото раждане с такива прекрасни хемороиди се сдобих,че след като родих, една седмица не можех да си седна като хората на д-то.То и шевове имах....Помагаха ми единствено кремове с анестетик - Прокто-гливенол,Долопрокт. От тогава до ден днешен имам периодично проблеми с тях. Това е и една от причините да се замисля за секцио,но за сега ще раждам нормално. Чак се чудя на смелостта и наивността си,че този път може да е по-леко....

# 577
  • Варна
Криска, значи работата предстои Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Рафи - ето какво съм си записала за да предизвикаш започване на раждането - maslo ot mashterka -в билковите магазини, podskachane, ananas qdesh, kachvash stylbi, goreshti dushove, mnogo hodene, klqkane, chai ot malinovi lista, tancuvane, tryskane, чай от bosilek, mashterka, sladnik (сори, за латиницата).

Рози, разсмях се с твоя виц.

Жасмин, няма ли как вместо да додаваш АМ, да я слагаш по-често на гърда, за да стимулираш?

Момичета, и аз нямам търпение вече, а 20 дни ми остават... не искам сякаш да скачам и да се потръсквам, защото още нямам документи за болницата, понеже сестрата на доктора, много я мързи. Имам въпрос: тези свещички Профенид, като си ги сложиш, не ти ли се прихожда до ВЦ и още повече като си със секцио и си легнала и не можеш да станеш, а си сложиш такава свещичка, да не стане мазало в леглото?

Залагам за Мацето и Джеска Party Сега гледам че Цвети83 и Естелитка не им останало, може и те да ни изненадат. 

# 578
  • София
Добро утро Simple Smile

Аз не съм много по залозите, но от снощи и аз си мисля за Мацето Simple Smile Които и да са следващите мами, запътили се към болницата им желая успех, леко раждане и прекрасни здрави и пухкави бебоци  Praynig Hug

Аз днес съм като буреносен облак! Цяла нощ прекарах в 00, пролив ли беше, какво беше не знам, но както ми е изнервено от чакане сега и недоспиване....... някой ще го отнесе днес  #Cussing out

# 579
PaKris ние с тебе сме с еднакъв термин Simple Smile малко ни е раничко

# 580
Честит да е Филип на мама Елица!   bouquet  Hug  bouquet

# 581
  • София
Ще изпортя, имаме бебе тази сутрин Stuck Out Tongue
Съвсем ранобудно - по спомен карам - към 3.30 сутринта се е родил малкият мъник.
Раян на ElvanH Simple Smile   bouquet
2.900, 48 см

Хаха, момичета, радвам се, че ви хареса вица. Снощи съм се смяла като побъркана като го чух и не се сдържах просто.

Аз от вчера си спрях тотално магнезия, и без това пиех по 1-2 на ден, само че тази сутрин едвам си движех дясната ръка. Една болка в предмишницата, направо ужас. Ще се омажа до ушите в магнезиево олио.

Жасмин - браво, добри новини!
При тоя разказ - и аз бих се изнесла с 300. Това ме притеснява най-много на общите стаи, може да има егати случаите, да се притесниш... А от притеснението и нервите идват всички несгоди. Добре сте си тръгнали.
Това с лохиите и матката ме заинтригува, ще чакам с интерес!

# 582
Благодаря ви момичета, че така бързо се включихте с мнения за проблема ми с НОИ Hug. Нямам търпение да мине днешния ден и да имам някаква яснота какво се случва.

Късмет на всички тръгнали да се обебват днес Heart Eyes, аз отново няма да съм от тях така че ще надничам от балкона в очакване Laughing

# 583
jasmin_veni, снощи преди да заспа ти изчетох на един дъх разказа за раждането.

Честито на всички родили.   bouquet
Чакаме днес и новите. Аз вчера се видях с доктора, при който ще раждам. Според него ще си чакам термина и скоро няма да раждам, а дано. Praynig

# 584
  • София
Тук съм!

Признаци за раждане никакви. Днес ще чистя и ще се друсам на кючеци. Капе си кръв от прегледа за разкритие, имаше вчера тук таме някоя безболезнена контракция, и до там. Боли ме всичко, мускули стави. Хайде да излиза туй дете вече baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт