АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 756
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Рози, още една страхотна темичка, благодаря!   bouquet
Честита радост на новите мами, да са ви живи и здрави беборанките!  Hug
Аз уж разказът го сложих в скрит текст, за да не ви стряскам, вие пък казвате, че бил успокояващ ...  hahaha
Между другото да предупредя момичетата с втора бременност, че матката доста боли като се прибира, така че може да се поинтересувате за обезболяващи предварително. Аз два-три дни ходих сгъната на две, но устисках без да пия нищо.  ooooh!
Наш бебок за сега е много спокоен - буквално само спи, ака и яде, но четох, че е нормално при бебетата с жълтеница. Едва вчера го чух да плаче като го преобличах.  Whistling Педито пък каза да не го къпем докато не му падне пъпчето и за сега само мием дупе.
Съни, мъж ти пък точно сега ли ...  ooooh! Дано оздравява бързо, че работа го чака!  Rolling Eyes
Другата седмица съм на контролен преглед, че сега пък трябва да мислим какво ще правим кистата на десния яйчник ...  ooooh!

# 76
Здравейте и от мен в поредната нова тема. Не се спирам тези дни и не мога да ги изчета.
И аз съм от първите по термин, но коремът ми вместо да се смъква се качва нагоре..Не знам какво е това чудо. Бебо е вече над 3500 г и според АГ няма признаци да иска да се ражда, та живот и здраве ще бъде голям мъж  Heart Eyes
Още не съм изпрала бебешките дрешки. Преди седмица взехме легълцето ( Stokke sleepi) Мисля да започна с калъфа на матрачето, като го дезинфекцирам с импресан, но тук в аптеките около нас не са чували за такова нещо. Сега ще проверя в Лили и в ДМ, дано намеря. Между другото в ДМ    джъмбо пакета на Pampers е намален от 27 на 20 лв. Аз взех размер 2 и сега се чудя дали да не взема и на Babylove по-малките размер за всеки случай, ако тези пропускат, а и да пробвам двата вида. Според вас за родилния (Тина Киркова) колко броя памперси и мокри кърпички трябват? От последните имам два пакета по 25 броя, дали ще им стигнат при положение, че бебо ще е при мен и аз не смятам да ползвам.

# 77
Васе, вярно ли е / поне за теб/, че второто раждане е по-леко? При теб колко време има между двете раждания? А за обезболяващите,, аз доколкото четох, Профенид свещички били съвместими с кърменето.  
Моят  бебок нещо върви с голяма глава - BPD - то му е вече 9.36 и върви близо 2 седмици напред, че как ще го раждам....панирам се нещо...

# 78
Забравих да пиша, че и при мен крампите в  прасците отново се появиха, а уж пия магнезий....

# 79
Прекрасна темичка рози  Hug .Аз имам проблем с нои и нз към кои да се обърна.На 13.02 ми бе издаден последния ми болничен преди този 45дневния .И днес проверих в сайта им че 45 се обработва ама този преди него го няма цял месец  кажете ми какво да правя  Rolling Eyes

# 80
  • София
Прекрасна темичка рози  Hug .Аз имам проблем с нои и нз към кои да се обърна.На 13.02 ми бе издаден последния ми болничен преди този 45дневния .И днес проверих в сайта им че 45 се обработва ама този преди него го няма цял месец  кажете ми какво да правя  Rolling Eyes

Провери да няма някоя грешка по него.

Маце,ти пита ли за самостоятелните стаи в Щерев?

# 81
  • Бургас
Първо се обади на счетоводителката да си провери нещата. Няма логика да започнат от 45-дневния,а предния да го оставят. Явно има някакъв проблем и в повечето случаи идва от счетоводството

# 82
mimencety24, ако болничния го няма отразен в сайта на нои, звънкай на счетито да провериш, да не би нещо да са се замотали и да не са го предали.

п.с. Много сте бързи, аз през тоя тел. докато напиша отг. и 2 преди мен   Grinning

# 83
И моят преди 45 дневния го няма да се обработва в сайта.

# 84
Здравейте, от мен вместо запис въпрос. Май повечето вече си имаме колички, какви пелени/чаршафчета/завивки сте приготвили за тях? От тези готовите комплекти може ли да препоръчате някой, или вие ще си ги напасвате и шиете?

# 85
  • София

Провери да няма някоя грешка по него.

Маце,ти пита ли за самостоятелните стаи в Щерев?

Ааа забравих... Споко нали ще родя преди теб и ще ти раскажа всичко. В крайна сметка е хубаво да имаш съквартирантка, особено по опитна да ти помага.

Ро3и не са давай на пастичките бе женааа Joy и не си сама нали бебка е с теб!

# 86
Момичета  Hug Hug Hug

Днес направо съм луднала, снощи хазайката се обадила на милото да му каже, че или се изнасяме до края на седмицата или ни вдига наема със сто лева, а не плащаме малко, мислех, че е точна жена, а то какво се отказа, можеше по-рано да звънне, сега вече няма как да се местим за съжаление. Аз едвам се придвижвам приличам на самолетоносач, а камо ли да се местим. А и реално дали ще намерим квартира в района, обзаведена и просторна за пет дни та и да се пренесем. Временно ще се примирим, лятото ще търсим нещо друго... 

На мен хем ми се ражда, хем не, не знам како ми се иска, но май най-добре бебка да изчака, че поне още две-три седмица да ходя активно на лекции. В петък съм последно на работа и от др. седмица почвам активно да обикалям за нещица за бебка. В неделя ще ходим до икеа да вземем креватче и скринче, харесах ги в каталога надявам се и на живо да ми харесат.

# 87
  • София
Явно следващите три дни не трябва да се ражда:), днес и моят док ми каза, че заминава на семинар:) Аз го успокоих, че нямам намерения да раждам преди понеделник:)
В Аико има на Панагюрище намалени спални комплекти, които като материя не са никак лоши (според мен дори са едни от най-хубавите в ценовия си клас), малко десените не ми допадат, но могат да се погледнат, тъй като е въпрос на вкус все пак.

# 88
  • София
Ronnie - много неприятно това с квартирата. Чудя им се на такива хора.

За количката - майка ми е ушила едни чаршафчета, смятам да го карам на одеалца и протектори и така. Имам и едно матраче допълнително на Бертони. Не намерих смисъл да взимаме от тия комплекти, които са за количка специално.

Маце - видях им сметката на тия пастички, няма да ме ядосват, я...Simple Smile

# 89
Рози, днес и аз съм в някаква "предродилна депресия", която започна да отминава след един разговор с близък  Hug... Дразнят ме мръсните прозорци и това, че не мога да правя много неща сега, а по принцип обичам всичко вкъщи да свети, но с тези подготвителни контракции не се ангажирам да чистя нищо, чак се очудвам от себе си...но явно е майчин инстинкт.
Започнах да гледам положително на нещата, вече приключих с прането, гладенето и маниакалната ми подредба на бебешките дрешки. Взех да се замислям, че в най-скоро време вече ще си гушкам бебка, казах си: "Дали ще се справя?" и си поревах даже. Има ли го и при другите мами първескини този момент, толкова хубаво нещо ми предстои, а аз да рева....
Сега си пуснах свежарска музика и се пооправих  Hug  pregnant

Общи условия

Активация на акаунт