АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Рони, имате ли договор за наем? Там би трябвало да е описано как и кога се вдига наема. Ако пък нямате може да кажеш на хазайката,че данъчните много ще се зарадват ако някои им подшушне,че дава апартамент под наем,пък не плаща данъци.
Иначе тя затова ви вдига наема, щото няма кво да правите и ще се съгласите да плащате.

# 91
Рози,май за храна се сърдим, а? Аз бях но жк, ще ви разказвам...

# 92
Anny_S споко, аз с първото ревях много и постоянно се чудех как ще го гледаме, какво ще го правим  Grinning Планирано беше детето да уточня, не ни е изненадвало. Сега даже ми е смешно, ама тогава не ми беше. Гледаме си го да ти кажа, щом и за второ решихме значи не е толкова страшно.
Ronnie.S тая хазайка е за убиване, нещо се възползва от ситуацията май. Обикновено мърморят все за наемателите какви били, а такива хазаи ила, че лошо да ти стане. Лина е права обаче, нямате ли договор? Ако имате там едва ли срока за предизвестие е 1 седмица.
Моя мъж днес си поостана в нас и почти направи пролетното почистване  Whistling да не му се надяваш  Heart Eyes Явно слънчицето го е вдъхновило или пердетата и на него вече са почнали да му правят впечатление,че почват да улавят някои нюанси на сивото  hahaha
Мен нещо ме стяга корема, а преди такова нещо не съм усещала.

# 93
Ronnie.S в случай , че имате договор - прегледай го и виж какво може да направиш. Наистина и на мен ми изглежда, че се възползва от ситуацията въпросната дама.

Anny_S Аз не мога да кажа, че изпадам в депресия, но понякога ми се прокрадват мисли в главата за това дали ще бъда добра майка за бебчето, как ще се справим и така. Имам си свеки и майка ми да ми помагат , но искам да свикна бързо с бебка и да се грижа предимно аз за нея.

Да ви се оплача пак от моите зъби, днес докато хапвам усещам , че ме хваща ток между два от предните зъби. Явно съм се сдобила с ново кариесче, което обаче не се вижда. Но един път да родя и ще оправим всичко.  Да ви кажа хем нямам търпение да гушкам бебка и ми се иска да излиза към 37-38 седмица, хем искам да си постои и да си расте на топло още малко.  Grinning  Не ми се угажда и това е. Но от всичко най-много искам всичко да е наред с нея и с мен и да сме живи и здрави да си се гледаме.

Гледам с огромен интерес Такъв е животът - Шейново. Очаквах , че ще има повече рев, но няма. Много им се радвам на новородените бебоци. А тази д-р Ковачева ми допада много.   bouquet

# 94
Васе, вярно ли е / поне за теб/, че второто раждане е по-леко? При теб колко време има между двете раждания?
По-скоро е по-бързо, иначе болката си е същата, а аз и двата пъти раждам без упойка. Търпи се. Пък между двете ми раждания са две години и половина.  Peace
Метличина, аз ще слагам една по-тънка пеленка отдолу, не виждам смисъл от комплектите.  Peace
Рони, ква е тая жена, бе, ужас?! Хубави съвети са дали момичетата.  Hug

# 95
Имаме договор и то деклариран, защото апартамента  е на фирмата и. Срока за предизвестие не е седмица и ако бяхме в друга ситуация сигурно щяхме да сигнализираме за нарушаване на договорните права и да говорим с адвокат, но сега нямаме избор. В блока имат и още едно жилище и преди няколко месеца наемателите скоростно си заминаха, после разбрахме от съседите, че госпожата им е казала, че ако не си съберат багажа и не се ометат, служителите и щели да го направят. Пак искала да вдигне наема, тогава не повярвах, ама като ми дойде и на мен повярвах. Тя доскоро не знаеше, че съм бременна защото паричките и ги превеждаме по сметка, както и парите за ток, вода и парно. Но тъй като искахме да направим разместване на някой мебели в спалнята, аз се обадих да я питам и и обясних ситуацията и тя харпията се е досетила, че може да ни изцеди. Защо ми трябваше да и казва, тя сигурно нямаше да и разбере.  Временно ще останем, но лятото ще търсим ново място.

Снощи толкова се разстроих, че почти не съм спала от нерви, доста си и поревах. Радвам се обаче, че не се е обадила на мен, че иначе щях да я навра не знам къде... За сега не мисля обаче да казвам на родителите ми, че те и без това се притесняват.

# 96
  • Под кленовите дървета
: Ronnie.S, щом имате договор може да ви мръдне само с полиция и съд от там при това положение! Тя явно си мисли, че ядете домати с колците!

Обърни се веднага към комисия за защита на потребителя и ако ви заплашва се обърни към полиция. Гледай ти какви овци!!!

Иначе не знам къде сте, но за другите момичета също да кажа, че от края на май или началото на юни ние даваме апартамент в Младост 3, с южно изложение, тристаен.  За повече подробности на ЛС Simple Smile

# 97
Ужасна хазайка, пфуу то как няма да се ядоса човек, особено ако ви е удобно и се чувствате добре в това жилище.
За количката съм харесала това :
http://olx.bg/oblegalka-podlozhka-za-kolichka-i71510730
Ама още си се чудя.

# 98
За количката си взех подобно като от линка, само че нашето е едно матраче около 1 см дебеличко, с готин десен и към него вървеше една възглавничка.

# 99
Jasmin - Ако беше преди месец-два сигурно щях да се амбицирам и да я изям, но сега просто нямам сили, а и нерви да се занимавам с нея. А така сме свикнали с апартамента, но уви...

Благодаря за предложението, ние търсим обаче в района на Изток, Редута, Гео Милев, хем ми е близо до факултета, хем и двамата работим в района.

# 100
  • Перник
Рони,  я се стегнете и обяснете на хазяйката, че не може така да ви шантажира, още повече в твоето положение! Изобщо не и се давайте, то така другия месец може да ви каже, че вдига пак наема, но с 200 лв този път! Ауууу как се ядосах! Не оставяйте нещата така, тя трябва да ви даде един месец предизвестие за вдигането на наема, дори да иска да ви изгони от там пак имате един месец, за да си намерите квартира. Той пък и мъжът ти как си е замълчал не знам....ужасна история!  #2gunfire

# 101
  • Под кленовите дървета
Нещо смешно, за тези, които имат спомени от соц-а:
http://socbg.com/2014/06/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D … %D0%B2%D0%BE.html

Аз още се смея на:
"„Няма страшно, моето момче! Сега чичо доктор ще извади една игла и само леко ще те боцне… не се притеснявай, няма да боли.” Убедени сме, че точно в тези сюблимни моменти са се родили и най-големите таланти в българското кино, които и с най-ужасната гнойна ангина могат да изиграят най-здравия и ведър човек на света."

# 102
Карамел - Той си е такъв, не обича конфликти и разправии, много ме дразни това в него, ама на такъв е. Дори и като се караме, той седи и мълчи, накрая само пита свърши ли и толкоз. Снощи като го питах дали е казал нещо него отговор беше, е кво да и кажа. Идеше ми и него да подпукам. Мисля довечера да и се обадя да говоря с нея да видим какво ще каже на мен, да се опитам да и обясня ситуацията пред която ни поставя, ще пробвам и вашия съвет да я заплаша с КЗП, да видим какво ще постигнем, защото до сега толкоз време не сме имали никакви проблеми.

# 103
Ronnie.S - една от причините да напуснем живота в София преди няколко години беше именно това, на моя близка се случи същото - бременна я изкараха за 3 седмици от квартирата им, че щели да я ползват хазяите, тя като се върна и мишки й бяха завъдили... затова решихме с ММ да се върнем по родните места, поне има къде да живеем Wink
Моя ММ и той е такъв тип - не знае как да се озъби на хората, сякаш го е страх да не остане някой обиден или нагрубен от него. Аз съм лошата в семейството дето не си мълчи и все си търси правото... Rolling Eyes

Ние днес свършихме толкова много неща... купихме кошницата за кола на малкия, дори вече прострях тапицерията. Купихме и количката, за жалост няма внос повече на модела който искам аз, така че се примирих с тюркоазено, не е лошо, просто не е унисекс Wink Решихме да я оставим в магазина докато родя, че няма къде да я подмятам, а и без това тя си беше изложена, така имам поне подарък 5% от стойността й Wink Самия зимен кош има матрачета в него подвижни и мисля след изпиране тях да си ползвам, памучни са, най-много една пелена докато все още е хладно, после тензух евентуално.
Купих крем за подсичане, блокчето на Себамед, за което от вас научих и лансинох - пак по ваши препоръки.  Hug Търсих Павловича мас за масажите, но не намерих, още ще се колебая с какво да се масажираме, но като цяло сме доста готови. Док е доволна от кръвните ми изслдевания, Направление 7 вече е налично - от третия опит да го взема до доктора, само се чудя че последната ми МБ е от декември и така и не се спомена за друга... В събота отивам на откриване на семестъра в университета,а ММ поема почистването и носенето на килима за пране и от средата на другата седмица вече може да се раждаме Simple Smile

# 104
Мерси  за отговора, Васе! При мен баткото е на 3г. и 10м. Ха дано имам повече късмет при раждането този път!

Общи условия

Активация на акаунт