АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 30 783
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, от скоро ви чета. Моят термин е 04.04 , но съм с планово секцио за 27.03 с момченце. Ще се радвам да ме включите във фейсбук групата. Мейла ми е nadiadureva@gmail.com

# 631
  • София
Лелеееее, много много бебета днес!  Верно не останаха за април.

Честито на всички мами, родили днес! Да са ви много здрави бебчовците и много да ви радват!!!   bouquet Мамчета, чакаме разкази, когато имате възможност.

Рони, вие кога щяхте да се местите в новата квартира? Ще стане ли докато те изпишат?

Мойто не го пускам още да излиза, нека си поседи още месец вътре, дано е послушно Simple Smile

# 632
Лелееееее, докато нямах възможност да пиша и чета то голям бебевалеж настанал в темичката ни  Party Party Вярно че не останаха мами за април. Аз не знам как удържах фронта след всичко, което преживях. Но нещата при мен се стабилизираха вече и съм готова за раждане. Въпреки че нямам нищо против да си изчакам термина. Бях на преглед днес- главата на бебчо е позиционирана ниско долу и във всеки един момент може да започне раждането, въпреки че доки каза, че е възможно и да си изчакам термина. Днес говорих и с резервния вариант за лекар, защото моя няма да го има от 28 март до 4-ти април. Голямо спокойствие ми вдъхна и вече не се притеснявам, че може да родя и в тези дати. Бебчо е 3010 гр.  Party Пределно ми е ясно, че вече тези стойности са излкючително ориентировъчни и може и да нямат нищо общо с това, което ще излезе.
Момичета, вие ще се мажете ли след раждане с такъв крем, за който пише, че е след раждане. Аз относно гърдите даже смятам, че сега нямах толкова голяма нужда за тази зона, защото не се промениха, а след раждането може би ще имам много по-голяма нужда, защото тогава се уголемяват значително, но как така да се мажа и да кърмя през 2-3 часа.  newsm78

# 633
  • Под кленовите дървета
Ехааа, бебевалеж, истински, пролетен и топъл Simple Smile
Първо да честитя на мамите:
Честит да е Филип на мама Елица, Раян на ElvanH , Теодораа на Дидолино, честита девойка и на мама Рони, ти си ни изненадата за деня  Heart Eyes

Почвам да отговарям по ред на номерата, че има въпроси от предишните странички, но няма да цитирам всичко в пост, че ще стане километричен пост Wink

kriska10, аз все още пиша и в Зачатие Heart Eyes
paKris, аз я слагам, ама то милото няма сили да дръпне. АМ додавам два-три пъти дневно по 10 мл. То другото е на кърма – или изцедена, или от гърда.
Vaseto29, да, коластра беше, но трябвало втори ден да се увеличи, а то можех да изцедя общо 0,5 мл. От двете гърди. Давахме с пръст, после със спринцовка. Направих хиперстимулация от помпан е и стана страшно. Но горещия душ отпуши каналите, помпата + бебка помогнаха. Казаха да мажа Лансинох само при нужда, иначе затруднявал естествено омазняване на зърната от кърма. Сега се кърмим на 2.5-3 часа, като аз я будя, ако не я будя, може и 4 часа да откара нощем.

За раждането и въстановяването:
1, на всеки 30 мин. ми правиха ревизия и масаж на матката през корема. Малко боли първите два пъти, но като мине на час, после на два и минава. Тук не се счита за нормално да имаш лохии или миризма ден след раждането. Затова правят кръгов масаж. Слагате ръце под пъпа и с два пръста на дясна ръка и два на лява правите кръгови движения около пъпа и надолу до срамната кост. Доста бързо излизат всички лохии. След раждането го правиха на всеки 30 минути, 3-4 часа, после на 1 час.

За хемороидите - дадоха ми пластмасова перианална бутилка...като Девин спорт, но отгоре вместо едно място за излизане на водата има 3 малки дупки. Става душ. След всяко пишкане се поливам с хладка вода отпред и отзад и не ползвам ТХ. Дадоха ми и едни компреси, за хемороиди.
https://www.google.ca/search?q=Tauk+compress&espv=2&biw= … G850U%3B281%3B300

Предполагам в Бг може да вземето това: http://apteka.framar.bg/30016196/%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BD% … 0%B1%D1%80-fortex

Те и моите се водят кърпички, но как се прилагат: След раждането, се слагат на болезнените места - вагина, хемороид, където има шевове, след като сте измили с хладка вода от бутилката и ги оставяте. Така между кожата и превръзката има действащ компрес. В нас ги мажа с Бочко и една пяна Проктофом, като редувам. Тая пяна е 50 долара, та чакам да е наистина вълшебна! Та мажете с крем/пяна, слагате отгоре компреса (може да се държи в хладилник, студен е по-добре) и се обувате. За няколко часа спадат вагиналните отоци, хемороидите НЕ БОЛЯТ! Тези компреси ги свиват. До такава степен, че четвърти ден след раждането мога да си напипам и края на вътрешните шевове, да седя по турски, по гръцки, на челна стойка, ако искам.
Важно е да пиете слабителни обаче. На мен ми изписаха, защото чисто инстинктивно се стискаш след раждане, то е повече в главата, отколкото в корема. Сложих една свещичка Еа-кю и после пих слабителните+желязо, че се оказа, че е ниско при мен и нямам проблем. Който няма проблем с паниката "ааа, ще ме заболи ако ходя до 00" може ид а не му потрябват Simple Smile

За болките в корема при свиване на матка - прост Тиленол, демек Парацетамол, по две хапчета на всеки 8 часа.

Маце
, теб те чакам днес или утре да се обебиш Laughing

Щях да питам за ФБ, ама като виждам колко хора са питали, жал ми става за нервите да се отговаря всеки път Simple Smile

Малката е наддала почти 100 грама за 24 часа, боец е тя, боец! Брат й го мъчехме със 100 грама за два дни Simple Smile

# 634
Голямо затишие настана, нетипично за нашата тема Grinning.
 Да не тръгнахте всички да раждате... вземете ме и мен с вас Joy Mr. Green

# 635
  • София
Хайде да са ни честити новите бебчета  baloni Филип, Раян, Теодора и Велина baloni а на гордите мами пожелавам бързо възстановяване и ги чакаме да споделят как е минало всичко   bouquet

Аз продължавам да си имам стягания на корема, но не са периодични или болезнени. Вече и корема ми е започнал леко да се смъква. Бях си отбелязала на стената къде ми беше пъпа преди седмица и вече е три пръста надолу. Днес ходих и на ЖК и вече имам направление за раждане и обменна карта. Взеха ми и микробиология и сега чакам резултатите, за да имам пълен комплект изследвания.
Като казах чакам, днес му ударих голямо чакане...

Скрит текст:
Преди ЖК минах през една педиатърка, която ми бяха препоръчали в Дианабад, та цял час чаках там. В един момент дойде някаква жена, която се изказа че не била за преглед и искала да влезе веднага. Аз и още един човек също чакахме без да сме за преглед и й казахме, обаче онази щом се отвори вратата влезе като хала и ни пререди. Направо не можах, да повярвам  Shocked И като излезе я питах дали не и е малко неудобно, а тя с цялата си наглост ми заяви, че не й е неудобно и бързала  #Cussing out До тук добре, но след цялото чакане влязох и аз накрая, за да ми кажат че не може да запишат бебо. В крайна сметка отидох на ЖК и пак чаканееее. Но поне питах док да ми препоръча педиатър и отидох при друга, която като казах, че ме праща АГ-то се съгласи да ме запише, въпреки че има много бебета Simple Smile

Jasmin_Veni, честито и на теб за малката принцеса  Hug радвам се, че вече сте си вкъщи и всичко е наред. Мерси за споделеното инфо, много е полезно, да знаем как се случват нещата и извън БГ.

# 636
Vaseto29, да, коластра беше, но трябвало втори ден да се увеличи, а то можех да изцедя общо 0,5 мл. От двете гърди. Давахме с пръст, после със спринцовка. Направих хиперстимулация от помпан е и стана страшно. Но горещия душ отпуши каналите, помпата + бебка помогнаха. Казаха да мажа Лансинох само при нужда, иначе затруднявал естествено омазняване на зърната от кърма. Сега се кърмим на 2.5-3 часа, като аз я будя, ако не я будя, може и 4 часа да откара нощем.
То и при нас беше почти същото положението, само дето малкият не беше при мен. Първите три дни се цедих, за да му дават от шише, в началото дори беше само на сухо. И на третия ден заради цеденето през два часа с помпата като дойде една кърма ... чудо. Ама сега само се кърмим от гърдата, де, като се налага доста често да го будя. Дори и през нощта.  Peace
За другите неща много хубави съвети си дала. Аз много бързо се възстанових от шевовете без да правя нещо особено и само първите два дни ги усещах, но и докторът ми е много добър.  Whistling За 00 наистина е важно да не се стискате.  Peace Браво за наддаването.  Hug

# 637
  • Бургас
Честито на всички нови майчета и бебенца днес  Heart Eyes

Момичета, аз хубаво не исках да се предреждам, но вчера нагласихме кошарката на бебето и ... Вече си имаме красавица Александра, роди се нормално днес следобяд с тегло 2410 гр., 47 см.. Всичко е ОК с нея и мен, ще бъде малко в кувьоз заради манекенските мерки, но важното е, че изплака веднага и всичко си й е добре Simple Smile Ще разказвам по-късно

# 638
Ееее колко хубави новини днес newsm44 
Да са ни живи и здрави новоизлюпените мартенски априлчета ylinfant
На мамите бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи bouquet

# 639
Ехеее ,бебе валежа продължава  Crazy Честито за малката Александра! С пожелания бързо да наддава и да се гушка с мама и тати вкъщи Simple Smile   bouquet  

# 640
Честито  Hug Бързо наддаване на малката Алекс  Heart Eyes и да не си нареждаме значи още кошарата  Wink

# 641
Jasmin_Veni ,много полезно четиво си ни спретнала,благодаря.
0033 супер,честито!! Живи и здрави да сте!!
Аз ще си слагам тапа и няма да го пускам да излиза хаха!!! Лелелееле колко бебковци имаме днес???
5???

# 642
  • Sofia
Честито и на теб, 0033! Бързо да наддава малката Александра и скоро да се гушкате у дома! Наистина днес е страхотен бебевалеж!   bouquet

Съни, радвам се, че се появи да драснеш някой ред. Надявам се, че твоят мъж е по-добре и си спокойна Simple Smile

Жасмин, благодарим за полезните съвети! Браво на бебка!    Hug

# 643
  • Под кленовите дървета
 0033, честита девойка Simple Smile и тя в отбора финни бебета Simple Smile Бързо да наддавате грамчета Simple Smile В коя седмица си?

Голямо затишие настана, нетипично за нашата тема Grinning.
 Да не тръгнахте всички да раждате... вземете ме и мен с вас Joy Mr. Green

И аз това помислих Simple Smile айде и ти се нареждай за бебе Simple Smile

Хайде да са ни честити новите бебчета  baloni Филип, Раян, Теодора и Велина baloni а на гордите мами пожелавам бързо възстановяване и ги чакаме да споделят как е минало всичко   bouquet

Аз продължавам да си имам стягания на корема, но не са периодични или болезнени.
и моите не бяха такива ...уж baby_neutral

Vaseto29, аз трябва да цедя...голяма гняс ми е, като виждам, че не може да дръпне всичко, а се мъчи.

# 644
Лелеле, много бебета днес.
Честито на всички, живи и здрави бебоци!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт