Пролетта настъпва вече, рита, скача ЮНСКОто човече!!! - тема 10

• 30 865
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
Деси не винаги изтичат изведнъж . По някой път може лека по лека да си текат като воднисто течение и то не постоянно . Може малко да потекат после да спрат и така намаляват затова в болниците си имат един препарат с който тестват дали текат води ако имаш съмнения . Носиш превръзката и те капват нещо и така разбират .

# 661
Да бе вярно ли???? Rolling Eyes ясно! А освен такова воднисто течение други оплаквания има ли??? Оле питам като нендерталка....ама като не ми се е случвала??? С първата бременност ми пукнаха водите....

# 662
Деси, за околоплодните води - и аз имах притеснение още в 24-та седмица. В Брюксел бях и отидох до една от най-големите болници. Много ме изнервиха с неадекватно поведение и отношение (при все, че, разбира се, си плащах), но накрая след като ме накараха да чакам 4 часа и ме прегледаха малко преди полунощ, поне ми направиха съответния тест и се оказа, че всичко е ок. Не бях слагала превръзка, така че си взеха проба направо от влагалището - явно и така става. Казаха ми, че подобно прозрачно течение може да е причинено от вана, взета дори и денонощие по-рано. Не знам дали при теб може случаят да е такъв. После ми казаха да слагам превръзка и пак да отида, ако доста се напои. За щастие, не се наложи  Grinning

Бубенце, много се радвам за прекрасните новини!  Hug Само така за напред! Аз съм на преглед другия вторник и ми е много любопитно колко голяма ще ми кажат, че е бебка. Преди месец нали я изкараха доста тежичка  newsm78

Маги-Света, много силно ти стискам палци и се надявам нещата да се поуспокоят с малко лежане  Praynig Гушкай си момчето, гледайте филмчета и дано всичко да се размине. Браво, че си отишла на лекар  Hug

Арчита, честит рожден ден!   bouquet Много здраве, само най-добро настроение и много щастие през юни  Hug

Някой беше писал за чистене и търкане, та да споделя и моя опит. Нали се изнасяхме скоро от апартамента в Брюксел и трябваше много добре всичко да се изчисти и лъсне. Аз обаче отказвах да ползвам каквито и да било препарати, защото не е добре за бебчо. Тогава ни препоръчаха Magic sponge - гъби, израелски патент, които чистят много добре като само се намокрят с вода, без всякакъв препарат. Макар че в началото бях много скептична, това ни спаси. Намерих гъбите и в София и пак се запасих с тях. Доста по-лесно се чисти и ефективно. Поне ние с мъжа ми сме много доволни. В София ги купих от малко магазинче на ул. Кораб планина 22, ж. к. Лозенец - ако някой има интерес  Wink Иначе с Вениш, не знам, аз лично карам само ММ да помага, ако трябва нещо да се натърка с Вениш, не смея...

Много  Hug, момичета, и да се държим и да търпим още мъничко... Поне да влезем в 9-ти месец. А, като за начало, да се наспим добре  Wink

# 663
Деси ти само питаш до колото разбрах нямаш притеснине да ти изтичат водите , че от поста на Катериче  се обърках ?  Grinning  И аз не знам точно какво е да ти изтичат водите , но от това което някой мами писаха си е обилно воднисто течение , а ако изтекат изведнъж май трудно ще се сбърка Simple Smile

# 664
За сега слава богу нямам оплаквания...а тази течност безцветна ли е??? Имали миризма????
аз си почиствам пък със сода разтворена в оцет+тест-гел....вярно бая си търкам но и аз не смея с доместос....

# 665
Еми май си е като вода течността щом мамите сами не успяват да я познаят  сигурно не мирише  newsm78
Някой който има опит да каже
Аз си чистя с препарти слагам ръкавици и си отварям прозорците и по на бързичко с препарата , но гледам да не е много често все пак.Доместос не ползвам , ползвам циф , но то май си е едно и също

# 666
доколкото четох околоплодните води са прозрачни  и  на мирис са сладки.аз мисля по-нататък да си сложа протектор на матрака,ако случайно изтекат по-време на сън да има къде да попие,че не знам как се перат тия води ако попаднат там ooooh!направо не знам как бих ги разпознала имам постоянно течение понякога слабо-понякога силно  newsm78  а за тапата момичета какво представлява?някои казват че е слуз с кървави жилки  newsm78
пък за чистенето нали  ми излизат екземи по ръцете от препаратите особено по-силните затова карам другите да чистят с тях.иначе търкам всеки ден мивката като мия чиниите-  Rolling Eyes убаво е че поне верото не ми излизат гадовете #2gunfire не бих пробвала Вениш за мивката.даже спрях да го използвам понеже не ми изкарва някои петна от дрехите.

# 667
bubentseto Супер новини за бебока!  Peace Peace
polq107 Неграмотни и неориентирани дебнат зад всеки ъгъл. Naughty Naughty
magi_sveta Много хапове  #Crazy #Crazy, дано те закрепят! Hug Ууу ти удари голям късмет - хем да почиваш, хем прически ще имаш - като на курорт  ще си!  Hug
Emily_D хахах, голям екшън, колички, имена. Успех на изпита.
[ Според моят док е много важно шийката не само да се измери с ехограф, но и да се пипне, за да се провери дали е стегната.
Подкрепям с 2 ръце. На последния преглед ми каза, че освен на ехографа се е  показало скъсяването, а и на пипане е по-различна ( не зная как му е терминът за "скъсена шийка"  newsm78)
ar4ita Честито! Да си здрава и ти и бебчето!  bouquet
hailie   Карай внимателно с тази нова книжка и тази нова кола  travel
shinzou Тапата обикновено наистина била такава , каквато я описваш. И да имаме предвид, че тапата може да падне, но води да не изтекат.  Naughty

За водите - нали преди 2 седмици ми изтече нещо след горещ душ. Е, все едно се напиках.  Embarassed Но при мен беше  малко - воднисто и  почти безцветно. Доки обаче не ми обърна внимание и явно не са били водите, защото каза, че са ми в добро състояние.

И аз чистя с домашен препарат - веро, вода, оцет и малко автършейв, за по-добър аромат. Чисти и прозорци и всичко останало. Wink Wink Не смея обаче да пръскам обилно по дървени повърхности. Naughty

Да ви се оплача - постоянно слагам някакви неща някъде и после не мога да ги открия. Сега съм скрила един препарат за дамаски, с който чистих миналата седмица и не зная къде е, а ми трябва. Скрих си и един стопер за врата, и онзи ден към 40 минути не мога да го намеря, а ММ чакаше да го поставя. Другото интересно е, че слагам тенджера на котлон 1 да готвя, и включвам котлон 3, който никога не съм пускала (3 пъти за 1 ден). Или  пък изключвам манджата, а пращам баща ми да спира котлона  Crazy Crazy Имам чувството, че ми умират мозъчни клетки.  #Crazy А най-честото търсене е на ключа за входната врата - на ден прекарвам поне по 30 минути в търсене... #Crazy И в момента пък не зная къде е  newsm78 Не мога да си се понасям. Вчера влизам да се къпя и забравих да си взема новия сапун ДАВ, а го бях приготвила. Взимам си дрехи да се обличам след банята , приготвям си превръзка (нали се мажа за гъбите), отивам в другата стая и установявам, че съм си забравила бельото. Crazy Crazy МРЪН, МРЪН, МРЪН  Crazy Crazy

# 668
Мимко, внимавам аз, колко да внимавам, те всички карат като луди Crazy . Относно "новите ти способности"  Joy - не искам да те плаша, но аз започнах така с първата бременност и ... никога не се оправих hahaha , просто свикнах, че когато ми потрябва нещо почти никога не е там, "където съм го оставила" Mr. Green . Гледам да не се ядосвам, защото няма оправИя!

Аз си купих на Амуей универсалния ЛОК. Сега чистя с него, докато се роди бебка и после докато се кърмим. След това си минавам на силните препарати.

Магическата гъба я има вече на доста места, включително и по големите вериги. Но с нея ми е голямо търкане и после трябва с чиста и суха кърпа да попивам водата, че ми става всичко на капки. Иначе наистина чисти добре.

Но да ви кажа, че шкафовете си почиствам с препарат за стъкла - един с алкохол, изчиства перфектно!

На всички мами с притеснения - дано всичко се оправя и да си изкараме последните 2-3 месеца в спокойствие Hug Hug Hug

# 669
Добро утро дами   bouquet

shinzou тапата е точно както я описваш,но това че е паднала например не означава че раждането започва.Моята падна и родих след повече от седмица  ooooh!

Абе момичета кога ще си избираме вестителки  Rolling Eyes ?

# 670
Айде и тук да се похваля почвам осмия месец yes

magi, радвам се, че си отишла на лекар. Дано се успокоят нещата с лежане в къщи Hug

mimko, проблема с разсеяността и аз го имах предишната бременност. И сега почва да се проявява, но е по-малко. Не знам защо. Аз мисля, че споделих, че мъжа ми казва, че не приличам на бременна и ако съм била така и с предишната сигурно по-рано щял да се навие за второ Laughing
Обаче като родиш наистина положението не се оправя особено, въпреки че от физиологична гледна точка би следвало да се оправи. Поне моя спомен е как уж всичко си изчислил и приготвил да тръгнеш на време и като се почне едно - вода, кърпички, пелени за преобуване, резервни дрешки, храна като станат по големи. Това взех ли го, онова къде го сложих.... ами за мен слънчевите очила, а дъждобран? днес може да вали.... Тънкото одеало или дебелото... И аз понеже излизах ту със слинг ту с количка, ползвах различни чанти и все се чудех кое къде е...

# 671
Добро утро сладки коремчета.....

hailie и ~Mimko~ относно шофирането и хилядите километри, които минавам, баща ми казва: Не ме е страх как караш ти, а как кара тоя срещу тебе!
~Mimko~ не се нерви, просто го приеми......аз го избивам на майтап - ох, с тоя моя бременен мозък Laughing Laughing Laughing

Арлина   Честит ти осми месец!

Хубав ден на всички!

# 672
Добро утро момичета.
Magi_svetaпази се и си почивай колкото можеш,поне седмица докато се закрепи положението.Радвам се,че си отишла на лекар сега само трябва да се пазиш и да бъдеш спокойна.
  Арлина   Честит ти осми месец! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
newsm03 newsm03 newsm03 newsm03Хубав ден изпълнен със положителни емоции на всички  newsm03 newsm03 newsm03

# 673
Извинявам се, ако съм създала объркване за околоплодните води  Embarassed Явно моят прочит в среднощните безсънни часове на поста на Деси е бил погрешен и затова реших да споделя този си одисея. Тогава бях проучила, че действително в повечето случаи водите си изтичат наведнъж накрая и съмнение не може да има. Но е възможно и постепенно изтичане на по-ранен етап, което е признак за преждевременно раждане. Описанието беше - обилно бистро течение. Затова се бях вкарала във филм. Но това явно много рядко се случва, та реших да не се шашкам  Wink Все пак оттогава не съм се къпала във вана, де  Wink
А с каката така и не ми изтекоха водите - падна ми тапата (наистина една слузеста субстанция - нямах съмнение, че е тя) и веднага ме вкараха в болницата за секцио заради падащите тонове... Та, затова не знам повече.
Пак се извинявам и само положителни мисли   bouquet

# 674
Добро утро в тази мрачен ден!!!!
Благодаря на всички за разясненията за околоплодните води! Дано да изтекат изведнъж....
Днес се чудя какво да правя цял ден освен че ще отида до мола а после????

Общи условия

Активация на акаунт