Спи ѝ се, но отказва да заспи

• 3 094
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте, мамчета!
Имам дъщеря на година и 1 м. До преди 2  месеца заспиваше в 21  часа след къпане и кърмене, но сега "не се получава". Доспива й се към 20:30 - 21  часа, опитвам да я приспя с кърмене, суче, затваря очи, рита и в следващия момент ме бута с ръце, слиза от леглото и започва да тропа по вратата, за да я пуснем в хола. Опитвам и с гушкане, носене, но тя крещи и ме бута. Резултат - вече е превъзбудена отказва да заспи поне до 23  часа. Сутринта се буди в 7-7:30  и до 9  пак е заспала. Спи по 2  часа. Заспива отново от 15  до 16  часа. Ако е спала 1  път на ден /11-12/13 часа/, вечер отново не заспива  по-рано от 23  часа. Мисля, че проблемът е в това, че не успявам да я приспя към 20:30-21 часа и следва разсънване. Молбата ми е, ако имате идея как да я приспя по-рано, да споделите. Днес мисля да не я пускам да слиза от леглото и да отива в хола. Не знам дали ще постигна нещо с това, освен нерви и рев 😕

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 09:48 от Редактор*

# 1
Кофти.
Единствено ми хрумна да преместиш с час напред заниманичята ви вечер.
Примерно- баня и кърмене към 19.30 и в 20.30, 21.00 само да легнете, а не тепърва да се кърмите.
И сега като сменят часа, пак наново.

# 2
Дано съм разбрала правилно...Детето не спи в кошара, а в легло, така ли? Ако това е ситуацията, опитай да я слагаш в кошарката, ако имате. Дай й шише с вода или мляко и излез от стаята. Първите няколко дни вероятно ще плаче малко, ще се изправя, разхожда и т.н., но след това ще се нормализират нещата. Поне при сина ми това е работещият метод. Колко и да не обича той да спи, в 21ч. е в леглото и заспива абсолютно без никакви протести. Може и при вас да се получат нещата. Успех! Simple Smile

# 3
Дари, и аз първо за това се сетих, правя го от седмица, но без резултат.
Д-р Ху, спим заедно откакто направи 5  месеца, сучеше по цяла нощ. Дори продадох кошарата й 😕 Мисля, че доста трудно на този етап би свикнала с такава. Искаше ми се първо да я отбия и после да й вземем легло, в което да се учи да спи. Ако мислите, че оставяйки я сама да заспива в кошара ще има резултат, без много реб, още днес ще поръчам нова!  Thinking

# 4
Съдейки по моето дете, кошарата няма да те спаси. Като иска пак ще прескача решетките. Нито пък отделното легло. Свикнала ли е при теб, спасение няма. Нашето легло седи като паметник и само място заема. Спи при мен.
А през деня хубаво ли се уморява?

# 5
Не ми пречи, че спи при мен. Проблемът е в борбата със самото приспиване. Та в тази връзка, ако "затваряйки я на безопасно място"  в кошара, след известно мрънкане, заспива, е добър вариант. За изморяването -  ТОТАЛНО е изтощена, нервна, пада от умора, но на съня не се дава  newsm78 Пример: онзи ден спа от 11  до 12  часа. Бяхме в детски център до 19  часа. Реших, че вече е капнали и едва ще дочака съня. Беше изкъпана и накърмена до 20  часа и... не си легна до 22:30, а ни скъса нервите с мрънкане  Crazy

# 6
Предполагам, че ако е в самостоятелна кошара, която да ограничава щъканията й напред-назад, ще се получат нещата. Подчертавам, че изхождам от своя опит. При нас проработи. Синът ми също спеше при мен до 9 месец. И тогава се наложи да пътуваме и на новото място нямаше да има възможност да спим заедно и затова го преместих в кошарата. За около 2-3 дни се научи да заспива сам. Ако го сложа сега при мен на леглото и съм до него, със сигурност и той ще слиза, ще се разхожда и т.н. и дотам ще е със спането.
Ако сте решили да купувате легло, защо не вземете от тези, които могат да се трансформират? Първо са като кошари, а след това стават като нормално легло.
Докато пишех видях, че има нов отговор. Дари- Ана П. М. е права, че в един момент може да се научи да прескача решетките, но на възрастта, на която е дъщеря ти, не би трябвало да успее да го направи. Нашата кошара е много дълбока и на този етап няма никакъв шанс синът ми да излезе от нея.

# 7
Ще потърся днес вариант на кошара, която ще долепя и до спалнята, че още се кърмим по 2  пъти през нощта. Но  май няма смисъл в трансформираща се, тъй като живи и здрави, когато ще може да се ползва като легло, ще сме в нов дом, в който малката ще има своя стая и мебели. Довечера все пак ще опитам да я държа на спалнята, дано има резултат.

# 8
Naшето легло е такова- трансформирано от кошара. И като се научи на годинка и половина да прескача, дотам бях с приспиването. Заспиваше когато той иска. #Cussing out
За варианта с шишето на колежката Heart Eyes нищо не каза.
Вечер само така заспиваше- с шише АМ.
Абе, да не й расте някой зъб.

# 9
  • Sofia
Аз бих опитала да я приспивам по-късно. Ако преди сте лягали в 20,30 ч. , сега  я слагай в 21 или 21,30 ч. Според мен просто не й се спи толкова рано вече. Вместо да се борите от 20,30 до 22,30 ч. , просто я приспивай малко по-късно. При мен така се "оправят" нещата. Помня около 1,6 г. големият ми син изведнъж започна да има нужда от едно часово носене на ръце, докато заспи и отмалея. Ставаше 23 ч. В един момент разбрахме,че вече не му се доспива в часа, в който сме свикнали. ЗАпочнах да го слагам по-късно и нямаше драми. СЕга с малкия сме в период на неустановено положение- по някой път спи по един път, друг- по два пъти. Ако е първото- вечер ляга в 20, 30 ч. Ако спи втори път късно, вечер го слагам след 22,30 ч., защото иначе се приспиваме по час и половина. Сутрин винаги става преди 7,30 ч. независимо в колко е легнал.

# 10
Водете се от детето. И на нас възрастните не ни се приспива всяка вечер по едно време. Като виждаш, че няма да заспи, остави я, естествено не и създавай някакви емоции, да се караш, да повтаряш. За мястото където спи, с времето ще свикне да спи в леглото си, щом още кърмиш през нощта и  за теб е  по-удобно да спите  заедно.

# 11
Не се мъчи да я преуморяваш, два часа преди сън само спокойни игри, без тв.

# 12
Явно детето вечер е превъзбудено, затова му е трудно да заспи. При положение че до 19 часа е бесняло в детски център, как ще заспи в 20 часа? Абсурд просто.
Както и Трещерица е писала - поне 2-3 часа преди лягане тихи и спокойни игри, разглеждане на книжки и четене на приказки.

# 13
Дари, да разбирам, че като стане на година и половина - няма да ми трябва леглото или няма да мога да я оставям там сама да заспива? Все си мисля, че тогава ще разбира доста повече и ще се "споразумеем" някак за заспиването - я гушкане, я приказка, я затваряне на очички и мислене за хубави неща, говорене, плюшена играчка, знам ли  Thinking За шишето - никога не е ползвала, АМ не пие, опитах да й давам айран, сок, вода с шише, но без резултат. Не проявява никакъв интерес. Отдавна пие от чаша.
desive78 , на нея й се спи към 20:30 - 21 - нервна е, търка очички, прозява се, но същевременно се бори...
MAMA NA JORI , ще долепя кошарата плътно до леглото, все си мисля, че ще можем пак да се кърмим  Thinking
Трещерица , аз и да не се "мъча" да я изморявам, тя не се спира  Laughing Все си измисля нещо "забавно".
Как` Сийка , както казах - да, превъзбужда се. Та и "мисията ми" сега ще е да не стигаме до там... проблемът ми е, че с кърмене не става заспиването вече, на ръце не иска... търся начин за приспиване, когато й се приспи към 20-21 часа.

# 14
Възможно ли е борбата да се получава заради недостатъчно мляко, което може да изтегли от теб? Иначе и сама си усетила, че се е натрупала превъзбуда, която трябва да елиминираш. Приглушена светлина, тихичко й припяваш нещо нежно и я галиш, за да се отпусне. А човекът, който остава в хола за известно време да загася светлината, за да няма интерес към мястото.   
Аз кошара никак не бих препоръчала да пробваш. Детето е достатъчно голямо и може да успее да направи чудесна каскада, опитвайки да се спаси от новия затвор. На тази възраст хората махат решетките или поне демонтират пръчки от тях, за да може детето да излиза при нужда.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт