Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 930
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Angel_Dust

Аз точно кг не харесвам на Mutsy, само материалите...Те като цяло са ми последна опция, защото искам количка до 10 кг и затова гледам M&P и Peg Perego...Те са ми фаворити, но не мога да предценя между двете, защото Перего се сгъва по-добре, а M&P имат по-свежи десени и аксесоари....
Освен това се чудя дали мога да мина и без кош, с един по-красив чувал с цип....Просто кош 5-6 кг и сандък в багажника ....Не знам....

# 226
  • София
След много гледане и аз се спрях на Peg Perego. Смятам, че спокойно може да се мине без отделния бебешки кош, тъй като количката си има напълно легнало положение и зимата да се вземе едно допълнително чувалче или портбебе.
Количката с първото ми дете беше по същия начин.
Само трябва на място да се прецени коя е достатъчно широка, маневрена, гуми, десени и т.н.

# 227
  • София
По принцип можеш без кош при тези двете. Чувал ако е топъл месец няма да ти трябва.
Иначе реално може когато пътувате да не взимаш кош за новородено, а да возиш детето в  основния или в столче за кола (за не много дълги разходки). Буук ако вземеш поп-ъп коша, той поне е малко по-компактен.
Ако не ти е  бърза работа, може да почакаш април-май и да видиш и нуна михх - https://www.facebook.com/permalink.php?id=111367255621080&st … d=777539522337180 но тя май 11 кг беше...
http://www.nuna.eu/mixx

На мен на Mutsy и сенниците не ми харесват много и основните седалки... и  на ехото това с колана за позициите на гръбчето...

# 228
Според мен всеки може да мине без кош Simple Smile ако количката има напълно легнало положение. Стига да иска де Simple Smile И след 3-4 месеца даже ще сте доволни, че сте спестили пари и място. А и сега има такива хубави чували

# 229
Колебая се между няколко колички-дайте съвет!

MUTSY EXO
MUTSY EVO
MAMMAS AND PAPAS Sola 2 i SOla 2 xt
Peg Perego Book Completo Pop up

Основно ми трябва компактно и лесно сгъване.Цената им е сходна като Exo е на хубава цена сега, но няма борд на лятната част и си мисля за някакъв универсален,другото че няма обръщаща седалка и гърба се държи на някакви колани, но пък е супер компактна и елегатна....

Ако върнеш няколко страници назад, ще прочетеш ревюто ми за Сола МТХ, което с малки изключения са отнася и за другите модели Сола.

# 230
Pola1 В какъв смисъл тясна? Аз в нета видях снимки с доста големи деца в нея(да не кажа 3-4г.) и точно това ми допадна, че децата изглежда да се чувстват комфортно без да са сгънати като "катми". Хареса ми дължината на седалката в легнало положение (тези дни станах свидетел как детенцето на една позната се буди от сън в количката, тъй като краченцата му висят от колената надолу и са се схванали). Таа аз я избирам за комфорт на детето а не за лична гъзария(не мисля, че тя е с най-уникалния дизайн), ако исках хората да ме заглеждат знам безпогрешния избор - Mima или Stokke. А и килограмите не ме плашат, освен някой друг тротоар няма какво друго да катеря с нея  Wink .
  Изобщо не целя да прозвучи като заяждане, пиша всичко това за да се избегне последващ въпрос от моя страна при евентуален твой отговор.  Peace

# 231
  • София
Истината е, че на децата не им трябва някаква много широка количка. Най-смешното е, че обикновенно за първата - комбинирана количка се търси широка, често тя се сменя около годинка и после се търси лека количка (пък повечето бъгита за  порасналите дечица, които са и леки и т.н. изобщо нямат нищо общо с понятието широка) и там вече спокойно се возят деца и на 2 и  на 3 и понякога и на повече години Wink

# 232
Pola1, от изброените модели като функционалност гласувам с две ръце за Peg Perego Book Pop up. Такава си избрах и аз и точно между тези модели се колебаех.
Предимството на нея е, че се сгъва с една ръка, широк кош/люлка за новородено, който се поставя по-лесно и се сваля по-лесно. Може да се регулира наклон на матрачето на коша за новородено, самият кош за новородено (Pop up) e лек и сгъваем. И двете седалки могат да се сгъват заедно с шасито. Разликата между нея и останалите е, че се сгъва мързеливо, без да се навеждаш. Размерите в сгънато положение на всичките са почти еднакви.

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 17:52 от ~iddi~

# 233
Първата количка, която видят на живо беше Mylo, влюбих се в нея - има най-хубавия плат, който до сега съм гледала. Серията Donna Wilson ми е фаворит, по готини апликации върху количка лично аз не съм видяла до сега.
Но седалката наистина ми се вижда тясна. Солата е по-добра, но на мен ми идва малко ниска.
За сега Mylo все още е един от вариантите ми, заедно с Jane Epic и Cybex Priam. Да се надявам скоро да избера между трите Simple Smile

# 234
  • Anywhere
pretty shy Малко по-напред спомена, че един от вариантите ти за количка е M&P Mylo . Тъй като тя е моя хиляден окончателен избор  Grinning , но пък на живо не съм я виждала и бих искала да те помоля да споделиш впечатления ако имаш такива.  Peace
Няколко страници назад споделих, че в парка до нас бутах малко едно Mylo и мнооого ми хареса Simple Smile.
Като дизайн е по-специфична и не е танк, беше с коша за новородено и вървеше много леко. Кошовете са широки и дълги, летния е с размери 32/92 см, като това включва поставката за крака. Коша за новородено е 43/85 см и е доста дълбок, покривалото му е  много интересно с магнитно закрепване. Седалката на летния кош е много мекичка и комфортна, а другия има допълнителен матрак.
 Аз ще я вземам втора ръка, но понеже още незнаем пола изчаквам.
Единствения минус за който прочетох по форумите е багажника на 1- то Mylo, които има нужда от доп.закрепване. Като цяло коментарите са положителни.
 На Mylo2, което се продава в момента, проблема с багажника е решен.
Та ако не ми дойде друг акъл след някой и друг месец, мисля това да е нашата количка.

# 235
Е при мен разходките ще са все посредством кола и кг са от особено значение,затова тези към 13ми идват доста.Сгъването и обема също.Mylo не ми я препоръчаха много като модел и може затова да съм я подценила,но доколкото си спомням легналото положение е с чупка ...Продавачът в Малечко въобще не ми даде възможност да я огледам Grinning

# 236
По принцип можеш без кош при тези двете. Чувал ако е топъл месец няма да ти трябва.
Иначе реално може когато пътувате да не взимаш кош за новородено, а да возиш детето в  основния или в столче за кола (за не много дълги разходки). Буук ако вземеш поп-ъп коша, той поне е малко по-компактен.
Ако не ти е  бърза работа, може да почакаш април-май и да видиш и нуна михх - https://www.facebook.com/permalink.php?id=111367255621080&st … d=777539522337180 но тя май 11 кг беше...
http://www.nuna.eu/mixx

На мен на Mutsy и сенниците не ми харесват много и основните седалки... и  на ехото това с колана за позициите на гръбчето...

Супппер е!

# 237
Първата количка, която видят на живо беше Mylo, влюбих се в нея - има най-хубавия плат, който до сега съм гледала. Серията Donna Wilson ми е фаворит, по готини апликации върху количка лично аз не съм видяла до сега.
Но седалката наистина ми се вижда тясна. Солата е по-добра, но на мен ми идва малко ниска.
За сега Mylo все още е един от вариантите ми, заедно с Jane Epic и Cybex Priam. Да се надявам скоро да избера между трите Simple Smile

Cybex!  За мен съчетава всичко,жалко че е тежичка,поне за моите нужди

# 238
  • София
А на сайбекс другите нови колички има ли ги вече по магазините?

# 239
А на сайбекс другите нови колички има ли ги вече по магазините?

Мисля, че още ги няма в магазините. На сайта на Раятойс в момента са намалени всички Cybex колички, но на част от тях пише "очаквайте май и юни". Аз съм пуснала запитване за Priam - интерено ми е за колко време я доставят и не пише нищо за гаранция също - иначе в момента може да се вземе на добра цена, както и останалите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт