Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 792
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А по моята тема някой да даде мнение ?

# 406
  • Варна
Здравейте,
Съпругата ми е бременна и след около 2 месеца ще ни е необходима количка, столче за кола и т.н. Започнах да се оглеждам за варианти, като критериите за количката са да е максимално лека с 4 големи колела, които да НЕ СЕ помпат.

Въпросите ми са:
1.   Може ли да се мине до към 4-5 месеца само с кошницата за кола + шаси и след това да се вземе по-лека и удобна лятна количка или задължително си трябва коша за новородено? Има ли кошници за кола, които да лягат напълно и да съвместяват 2-те неща?
(Разходките в парка ще са в 90% свързани с транспорт с колата до там, та затова питам)

Има такива столчета за кола, които имат легнало положение когато се ползват на количката, комфортът който осигуряват обаче в никакъв случай не може да се сравни с кошът за новородено.
Ако търсите вариант да намалите разходите бих препоръчал хубав стол за кола и по - евтина количка.

2.   Препоръчайте ни лятна количка, кош за новородено и кошница за кола при посочените по-горе условия. За сега съм се насочил към следния списък - коя е най-читава и удачна:

А. Jane Muum Koos 2014:
(шаси) 6.6 кг.
(шаси със седалка) 8.9 кг.
(кош за новородено) 2.5 кг.
(кошница за кола) Koos 2.9 кг.

B. Graco EVO Trio:
(шаси) 6.5 кг.
(шаси със седалка) Graco Evo - 9.5 кг.
(кош за новородено) Graco Evo Carrycot - 4.75 kg.
(кошница за кола) 3.9 кг.

C. Peg-Perego BOOK PLUS POP-UP:
(шаси) 7.4 кг.
(шаси със седалка) седалка POP-UP 10.2 кг.
(кош за новородено) NAVETTA POP-UP 4.1 кг.
(кошница за кола) Primo Viaggio SL 3.8 кг.

Предварително Ви благодаря за компетентните отговори и отделеното време Simple Smile

Според мен данните за Muum не са верни и мисля, че Graco-то малко не пасва на останалите две.

# 407
  • София
Има такива столчета за кола, които имат легнало положение когато се ползват на количката, комфортът който осигуряват обаче в никакъв случай не може да се сравни с кошът за новородено.
Ако търсите вариант да намалите разходите бих препоръчал хубав стол за кола и по - евтина количка.
Не става дума за намаляване на разходите, а за удобство и влачене на кошове и кошници. Отделно ми се струва, че кошницата става и за разнасяне при GP-то.

Според мен данните за Muum не са верни и мисля, че Graco-то малко не пасва на останалите две.
За Graco-то по-нисък клас ли е ?

Тези данни намерих в Интернет за Muum и да, за коша имаше грешка:
(шаси) 6.6 кг.
(шаси със седалка) 8.9 кг.
(кош за новородено)Jane Micro 3.8 кг.
(кошница за кола)Jane Koos 2.9 кг.

Ти какво би препоръчал в този ценови диапазон като комплект, с който да се ходи по разходки, да се вози в кола и да се разнася до GP-то (максимално лека и маневрена с 4 големи непомпащи се гуми)  Thinking

Последна редакция: нд, 12 апр 2015, 23:38 от Uprising

# 408
  • Варна
Не става дума за намаляване на разходите, а за удобство и влачене на кошове и кошници. Отделно ми се струва, че кошницата става и за разнасяне при GP-то.
Удобство за кого, за бебето или за вас?
Виждам, че и трите варианта все пак са с кош за новородено, което според мен е добър вариант.
Кошницата може да служи и за пренасяне, но най-важната й роля е в автомобила!

За Graco-то по-нисък клас ли е ?
Според мен американските марки колички се различават много като изпълнение от европейските.
Може би има 1 изключение, но то не е Graco
Ти какво би препоръчал в този ценови диапазон като комплект, с който да се ходи по разходки, да се вози в кола и да се разнася до GP-то (максимално лека и маневрена с 4 големи непомпащи се гуми)  Thinking
Количките които сте си харесали според мен са добър избор като съотношение цена - качество.

# 409
  • София
Удобство за кого, за бебето или за вас?
Виждам, че и трите варианта все пак са с кош за новородено, което според мен е добър вариант.
Кошницата може да служи и за пренасяне, но най-важната й роля е в автомобила!
Разбира се, че удобството трябва да е за нас и за новороденото!

Според мен американските марки колички се различават много като изпълнение от европейските.
Може би има 1 изключение, но то не е Graco.

Количките които сте си харесали според мен са добър избор като съотношение цена - качество.
Ако правилно съм разбрал, Graco-то явно отпада.

Чудесно за количките, а за столчетата/кошниците за кола кое би препоръчал за новородено ?
Тук изискването е да e от група 0, да има ISOFIX, но да може да се захваща и само за колан. Да се вози обратно на движението до когато може да се замени със столче от група I.

# 410
  • София
Uprising
Кош за новородено не е задължително нещо, но ако ще го прескачаш по-добре го замени с возене в  основен кош на количката с  т.нар. пълно легнало, отколкото с возене в кошницата за кола. Кошницата за кола си я остави за колата или за  кратки излизания - както казваш до доктор, до магазина да напазаруваш и т.н., но за дълга разходка не е никакъв варинт за мен.

От изброените бих избрала  пег перегото с или без кош за новородено. Ако вземеш и тяхното столче, те продават отделно изофикс базата, т.е. с нея може да возиш детето с изофикс, можеш и без нея с колани, ако пък имате 2 коли едната без изофикс... имаха преди и база за колани, сега не знам. Базите са мн удобно нещо.
Идеята на кошницата е в нея бебето да се вози с гръб до минаване на следваща категория... та общо всички столчета 0-13 трябва да отговарят на това ти изискване.

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 09:58 от Angel_Dust

# 411
  • Варна
Ако правилно съм разбрал, Graco-то явно отпада.

Не е нужно да отпада, просто според мен не се връзва на другите 2 колички които са изброени.
Иначе и Graco-то е вариант и то ползван от доста семейства.
Предполагам, че не сте виждали и 3трите варианта, бих Ви посъветвал да ги разгледате и мисля сам ще установите положителните/негативните им страни

Angel_Dust ти е отговорила на останалите въпроси.

Jane също предлагат изофикс база.
Всички столчета от 0-13кг. могат да се монтират с коланите, не всички обаче с изофикс.

# 412
Аз, с риск да стана досадна, но да попитам все пак - ако някой знае - за всяка количка трябва да се ползва нейната Isofix база или има някаква универсална? Защо са толкова големи разликите в цените на столовете за кола (от 200 до 600 лв)?

# 413
  • Варна
Аз, с риск да стана досадна, но да попитам все пак - ако някой знае - за всяка количка трябва да се ползва нейната Isofix база или има някаква универсална? Защо са толкова големи разликите в цените на столовете за кола (от 200 до 600 лв)?

Всяко столче за кола ползва база от своята марка или специално предназначена за столчето база.

Цените са различни защото възможностите, материалите и качеството са различни, като всичко останало.

Ако вземем за пример автомобилите
Нова Дачия май съм виждал за към 12 000лв.
Нова кола от същия клас на VW, Audi или Mercedes струва в пъти повече.

# 414
  • София
Първо изфикс база не се ползва за количка, а в колата за стола за кола. Съответно ако фирмата предлага такава избщо и да, трябва да е за столчето, универсални няма.
Второ - колата ви също трябва да има изофикс, за да ползвате стол с такъв.
Трето - никой не ви задължава, в крайна сметка всеки си прави избор за сигурността, както за всичко останало.
За разликите в цените Рошко е написал.
Столчето е от малкото покупки за бебето, за които бих дала възможно най-мнобо без да правя икономии за сметка на качеството.

# 415
  • Варна
Първо изфикс база не се ползва за количка, а в колата за стола за кола.

Да, хич и не съм забелязал, че питането е за изофикс база за количката, проспал съм го.  Grinning

# 416
благодаря ви.
 Да, колата има isofix система, а кошницата може да се слага и с база, както и с колани. НО когато бебето поотрасне ще трябва по-голямо столче, за което трябва и отделна база. Искаше ми се да оптимизирам нещата и да купя една база, която да става и на кошницата за новородено и на столчето. Явно няма да стане.

# 417
  • София
Това е малко по-друг въпрос, от това което пита горе.
1. Повечето столове -големите - са си с вградена база, не отделно, а макси кози ако не се лъжа, имат база за една от кошниците им, на която после може да се монтира и 9-18 стол.
http://malkatarusalka.com/?p=1220

# 418
  • Варна
Това е малко по-друг въпрос, от това което пита горе.
1. Повечето столове -големите - са си с вградена база, не отделно, а макси кози ако не се лъжа, имат база за една от кошниците им, на която после може да се монтира и 9-18 стол.
http://malkatarusalka.com/?p=1220

Аз лично не бих си купил каквото и да е от прекупвачи, най - малкото заради липса на гаранция.
Мога и други доводи да посоча ама не си струва.
Освен Maxi Cosi има и други марки които предлагат обща база за 0-13 и 9-18кг., например Peg Perego, Recaro и др.
Това което трябва да съобразите е, че при покупка на малкият стол (0-13кг.) за да спестите се задължавате да купите и големия (9-18кг.) и нямате право на избор в последствие.
Голяма част от столовете над 13кг. разполагат с вграден изофикс, което обезсмисля базата, освен ако не си купите определената за нея столче.

# 419
  • София
Изобщо не съм видяла що за сайт е, прекупвачи ли са или не....просто беше първия линк с тази база, на тази фирма, за столчета от 2 категории...
Но да и аз не бих предпочела такова обвързване към фирма и модел стол.

Общи условия

Активация на акаунт