Бебешката количка - цяла наука за второ висше №29

• 85 888
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте,
в неделя имахме възможност с мъжа ми да отскочим до Лабиринт, за да видим този модел S-line. Бях се нагласила даже да си я купим, но останах разочарована Sad. На живо не ми хареса, коша за новородено на снимките изглежда супер, а същност ми е доста тромав. Тя цялата ми е една тромава и тежка. Най-много ме притесни начина по който се сваля коша от рамата. Струва ми се трудно и има  един като щифт, който така стърчи, ако се счупи съмнявам се да ми влиза в гаранцията. Ще ми кажат, че сама съм си го счупила. Механизмите са ми важни, защото пътуваме често и не искам това да ни създава проблеми за в бъдеще. И като цветове не ме впечатлиха. Разгледах Marsel и Zippy, но и на мъжа ми изобщо не му харесаха. Така, че окончателно се отказах от Adbor, ще търсим друго. Малко се отчаях, защото държа да е полска количка, искам да е маневрена и сигурна. И разбира се дизайна да ми харесва, все пак аз ще си я бутам.
По същия начин ние ходихме ноември на Бебемания, но като я видяхме на живо и двамата се отказахме, и от S line и от марката като цяло.

Или., аз съм имала Loola up, здрава, удобна, компактна, но за мен не е от най-маневрените колички.

# 136
  • на пясъка при черупките от миди
Оххх мами, аз мисля че категорично искам Сайбекс Приам от тази година ама тия от Рая Тойс ме спират с тази месец и половина доставка. Сега ще проучвам варианти от друга страна. Някой правил ли е този номер?

# 137
  • София
teddynm, колко време си ползвала Евото? Simple Smile и ние сме с такава, засега само 2-3 пъти сме излизали, че е кофти времето. За сенника си взех това, сега го ползвам на коша за новородено.

# 138
Здравейте, момичета!
Моля за мнения или лични впечатления за тази количка
http://kasida.bg/product/28866/chicco-bebeshka-kombinirana-kolic … eige-emerald.html

Аз не мога да обикалям по магазините и няма как да я видя на живо. Мъжът ми го пращах на разузнаване и той беше останал очарован. Каза, че в този ценови диапазон е най-хубавата количка. Но много не разчитам на него. Предпочитам да е с трансформираща се седалка, тъй като зимният кош после няма къде да го държа. Освен това в немския amazon количката излиза доста изгодно, с около 300 лв. по-малко.

Една приятелка си продава нейната Chicco urban, нова е, 600 лв.

# 139
  • София
Благодаря, mariq!
Но вчера мъжът ми я поръча в amazon.de, общо като цена излезе 642 лв., срокът на доставката ни е 31.03.-08.04. Дано да е сполучлив избор!

# 140
  • Anywhere
Оххх мами, аз мисля че категорично искам Сайбекс Приам от тази година ама тия от Рая Тойс ме спират с тази месец и половина доставка. Сега ще проучвам варианти от друга страна. Някой правил ли е този номер?
Рових из английските сайтове, но освен в Мамас и Папас, където е на пре-сейл, другаде не я видях.
Иначе съм поръчвала количка от e-bay, платих си я сама, а за доставка ползвах превозвач! След две седмици беше в БГ. Същата схема може да направиш и от Германия и Франция Simple Smile
Но пък в българия Сайбекс освен в Раятойс има и в Малечко и в Охобохо нет. Провери и техните условия! Успех!!

# 141
Имам чуденка  newsm78
Jane Rider
или
Jane Muum

И така и не разбрах коша Матрикс, който е 2 в 1 ли е тесен или изобщо бебешкия кош матрикс? Колкото и да гледам други колички все към Джейн клоня, не съм ги виждала на живо все още, така че моля за коментари.

# 142
  • Варна
И така и не разбрах коша Матрикс, който е 2 в 1 ли е тесен или изобщо бебешкия кош матрикс? Колкото и да гледам други колички все към Джейн клоня, не съм ги виждала на живо все още, така че моля за коментари.

Кошът Matrix е кошът който се трансформира в столче за кола (2в1).
Другите кошове на марката нямат такава възможност и имат други имена, различни от Matrix.
Размерите на Matrix са малко по - малки от останалите кошове, но са напълно достатъчни за да се ползва като кош за новородено до 6 месеца и като стол за кола до 12 месеца.

На показаните снимки долната количка е с Matrix.
Цените на двата показани модела са със сериозна разлика ако това е определящо Wink
За мен лично Rider е по - добрата количка, тя е флагмана на марката и разбира се с по - висока цена.

Успех в избора!

# 143
Elsa_ , аз минах през същите дилеми като теб. Разхождах много колички из магазините, чудих се, мислих.

jane Rider - кошът Матрикс е много тежък в сравнение с останалите на пазара и малък, но въпреки това става за новородено и за кола, което е хубаво и е основното му предимство. Новият модел  се казва Jane Crosswalk. Съветвам те да погледнеш и него, но наживо, а не из нета. Продава се 3 в 1 с кош Матрикс.

Jane Muum са на по-изгодна цена от Rider и Crosswalk, има и версия Muum 2015, която е с по-различни цветове и с малко по-широк летен кош, както и по-голям сенник. Кошът за новородено Матрикс си върви в комплекта.
Недостатък на Janе е, че имат малък сенник, но се решава с допълнителен универсален такъв. За мен лично кошът Матрикс беше недостатък и не исках комплект с него. Има и още един лек кош (Muum Koos).

Имат промоционални цени на комплекти 3 в 1.

Аз лично след колебания между Jane, Sola City накрая отидох с мъжа ми и купих Peg Perego Book Plus Pop up. Разликата в цените беше 200 лв, но е важно да ги пипнеш и двете и да избереш коя е твоята количка.
В магазините на дистрибуторите на Пег перего, когато отидеш на място, правят намаления 15-20% и така цените стават близки до тези на Jane. предимствата на Пег Перегото за мен бяха
 - сгъване с една ръка, без да е необходимо да се навеждаш
- широки седалки, (тази за новородено (Pop up) е сравнително лека и бебето може да спи в нея), става и на люлка
-  за демонтирането на кошовете не са нужни усилия (натискане с 2 ръце отляво и отдясно)
- любезност на продавачката Simple Smile както вече писах
- може да се сгъне с коша и да се кара като количка на 2 колела и стои права.
- много голям кош за багаж

недостатък, който преглътнах:  цветовете, (лично мнение), цената,

Но наистина много се колебаех и решението го взех на място в магазина, когато ги пипнах и трите. Голямо обикаляне беше докато намеря всички модели, които исках да тествам. Първоначалните впечатления от интернет при мен не се покриха с действителността.

Съжалявам само, че не успях да тествам Cybex Priam, ама тези от Рая тойс  го нямаха наличен.

# 144
~iddi~, колко ти излезе комплекта, с отстъпката де Simple Smile и от къде го взе? Може и на ЛС

# 145
  • Пловдив
   Laughing  Инфото за коша Матрикс май трябва да се помести на 1-ва страница,  доста хора се  вълнуват от него и през страница се коментира  Laughing , аз изчетох доста теми назад и там също е живо коментиран. На мен изобщо не ми харесва като дизайн , иначе може би е разумен вариант като начално 2 в 1 .

Ще търся сега инфо в темите за Quinny moodd , много ми хареса като дизайн , но ми се струва прекалено обемна в сгънато състояние .

# 146
aH~, тук чете ли:

http://www.mumsnet.com/reviews/pushchairs/travel-systems/14949-quinny-moodd

на мен Quinny ми се стори много тежка и голяма когато я тествах.
Много е маневрена и е с помпащи гуми, което е хубаво. Пукали се от време на време, ама возят добре по неравности.
За триколките в магазина казват, че е по-трудно изкачването по стълби. На мен примерно ми е трудно да пазя баланса - качвам предното колело на стълбите и при повдигането на задната част има опасност от дисбаланс. Понеже съм паника и малко ме беше страх.
триколките са ми супер готини, а и са по-леки и маневрени.

# 147
  • Пловдив
Точно това намерих назад в една тема-та тя е  над 15 кг. със седалката  Shocked . Над 12 кг. доста се замислям  и дори незнам дали искам да я видя на живо.   Rolling Eyes Една приятелка пък с АБЦ 3 , ми сподели че в тяхното комби едва се събира количката и нямат място за друг багаж  Laughing , ето такива колички изобщо ще ги отпиша.

Аня♥♥♥ , можеш ли да споделих като натрупаш опит за Евото - интересува ме как е в колата, дали остава поне половин багажник примерно на една нормална кола? Намерих една снимка, но не пише в каква е колата  Rolling Eyes

# 148
 Здравейте Simple Smile Ние все още не можем да изберем количка. И тъй като тя ще ни е подарък искам да е на по - ниска цена. В тази връзка искам да Ви попитам какво мислите за количките на Hauck ? Гледах моделите им Малибу и Маями.
 Другата, която ми харесва е на Mutsy Evo, като в момента има промоция в Райа Тойс за 1000 лева, което ми се струва много, но ако количката си засклужава, може и тя да е.

Какво бихте ме посъветвали? Simple Smile Предварително Ви благодаря  Hug  bouquet

# 149
borovinca, между двете аз бих предпочела Ево-то. Особено ако е на промоция 2 в 1.
Много хубава количка. Преди месец беше доста по-скъпа и кошовете се купуваха отделно.

Общи условия

Активация на акаунт