МОНОДИЕТА - тема 11

• 82 161
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
И аз днес, на втори ден от втората врътка имам малко +, но го отдавам на луната, нали снощи имаше пълнолуние.
На мен ми влияе, задържам течности, но съм сигурна, че от утре ще си тръгнат пак надолу теглилките Peace
Сега се чудя дали бих могла да заменя пилето с патица? Гледам, че калорийно са съпоставими.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 19:53 от Шива

# 646
  • На Изток от Рая
Що да не можеш, все е птица Laughing,но имай предвид, че патицата е по-мазничка и тежка храна, така че по-добре внимавай с количествата.
Аз да ви се оплача, че моята сьомга, която си хапнах за вечеря преди 3 часа скоропостижно ме напусна, доста време ми стоя на гърлото и накрая не издържа Sick. Май ще намразя рибата и пилето, а те са ми от любимите храни Sad. Ако някой ден реша пак да правя това моно определено няма да повтарям храните по 2 дена.

# 647
Контес, тъкмо това си мислех, един ден е ок, но два    Sick
Утре ми е 8 ден, едва два килограма и то не твърди:( Защо не се получава при мен, защо?
Във фейсбук има момичета, също с не много килограми за сваляне и имат чудесни резултати...

# 648
До колкото разбирам от коментарите тук и ФБ колкото по-малко кг имаш за сваляне,толкова по-бавно става. Cry
Jacklin колко кг имаш да сваляш?

# 649
Jacklin, споделям моят опит, дано ти е от полза Peace
Аз по принцип не закусвам, храня се 2 пъти на ден- на обяд и вечеря. Никоя от храните не съм пържила, приготвях я варена, задушена и на фурна. Малко мазнина добавях след приготвянето й.
За тези 12 дни ядях достатъчни количества храна,  не преяждах, но не съм се и ограничавала. Водих си дневник с приетите и изразходвани калории за деня. Изводът ми от него е, че свалените килца са благодарение на калорийния дефицит при това хранене. Нарп. при картофите -приети 700 калории, а изразходвани-1800 за ден, пиле-1200/1890, зеленчуци- 600/1870, риба- 850/1700, плодове-700/1870, мляко-600/1860.  Зная, че за да има отслабване е необходимо разликата м/у приети и израсходвани калории да е повече от 300, а при този режим е значително повече.
Пия по 2 литра вода на ден, отделно поне 3-4 чая и кафе.
Права си Контес, където кокошка, там и патка, все брат'чедки Peace
Вече си я овкусих порядъчно и й обещах, че утре ще я водя на плаж да добива загар  Mr. Green

# 650
7-8 килограма боря, 158 см съм започнах 58 днес бях 56.200. Тренирам 4 пъти седмично, имам го калорийния дефицит, за който сподели Шива, но пак не става. От зеленчуците се подух ужасно и ми беше тежко. Пържено не съм яла, само варено и печено. Пия вода, пия Л карнитинът преди тренировка, друга, ако беше щеше да се стопи:(

# 651
Здравей, Jacklin Simple Smile Според мен не трябва да се отчайваш, все пак имаш още 4 дни. Аз лично съм се теглила преди да започна режима и веднъж по време на режима. Следващото ми претегляне ще бъде след 12-тия ден т.е. след 3 дни. Умишлено не се тегля всеки ден, за да не психясвам и постоянно да мисля дали днес съм свалила или не. :}

# 652
Добро утро !
Jacklin и аз като теб се въртя около 2 -та кг. Надявам се, че при втората врътка , ще излъжа организма си.
Хубави съвети е дала Шива, виждам много от грешките си, които смятам да поправя.
    Имам една молба към Шива, да напише, ако не я затруднява,  какво точно е консумирала и в какви количества - по дни . Плодове  700 калории според мойте изчисления са 6 ябълки средно големи, а млякото 2 кофички нискомаслено.
   Да се похваля , че след първия рибен ден - две консерви имам -1 кг - точно 66,00 кг /започнах  от 67,700 кг/ , т.е за 7 дни съм свалила 1,7 кг.
Успешен ден на всички и хубава седмица от мен ! Hug

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 15:35 от gala222

# 653
Добро утро,

Имам минусче, но е само от 400гр. Някой имал ли е подобен опит след ден с пиле?
Като ви чета, гледам, че почти всички имате големи минуси на протеиновите дни.
Аз нямах изобщо на риба, а на пиле само 400 гр  Sad
Пилето го хапвах печено и с бульон, за подправка използвах само лимонов сок.
Освен това изпих почти 2 л вода.
В интерес на истината не обичам много месо. Когато правих няколко пъти 90 ДН, пак не свалях много с пилето.
Днес съм решила да съм на салатки, зеленчуци.
Готвите ли зеленчуците или е по-добре сурови?

# 654
Здравейте, момичета   bouquet
Вчера, както ви бях споделила, имах "свински" ден  Grinning Доста доволно се "освиних", но пък за сметка на това през деня имах голяяяма разходка - от 11 до 17ч. се разхождахме с майка ми и обикаляхме магазини /ние с нея много обичаме да си правим такъв женски ден/  Mr. Green Накрая вече крака нямах  Laughing Иначе от обиколките по магазините останах мнооого доволна - преди продавачките ми казваха "ми то нямаме размер като за Вас", а вчера чувах само "Ааа, това ще Ви е голямо, трябва ви по-малък размер". Установих, че вече твърдо съм размер S/M  Sunglasses
Вечерта бях на ресторант, където хапнах салата с някакво пилешко  Mr. Green

Тази сутрин премерих обиколките и въпреки вчерашния пир, не съм мръднала.  Heart Eyes Днес, продължавам с монодиетуването, но ще си избирам ден за ден какво да хапвам  Peace
Днес: Плодове
За съжаление съм с гнойна ангина и няма да мога да отида на фитнес днес, но ще си направя някакви упражнения вкъщи. Надявам се утре да съм по-добре, че като не тренирам и се чувствам много зле  Cry

Та, това е от мен
Хубав, успешен и много минусов ден ви желая, дами   bouquet

# 655
Хеееей момичетaaa Simple Smile))) толковa съм щaстливa! Стaртирaх нa 01.02 87.500 и вчерa кaто се премерих, бях 75! Чувствaм се стрaхотно много по_лекa и въобще е невероятно! Simple Smile)))) Нa тези, които имaт проблем със свaлянето, бих дaлa съветa дa пият ситрин след стaвaне половин литър топлa водa - имa стрaхотен ефект!

# 656
Добро утро момичета,
днес ми е 2ри рибен ден от 2рата 12ца. Първо за 12те дена свалих твърдо 4 кг. А сега само 600 гр. до момента. Малко се разочаровах, но продължавам. Имам да свалям още доста към 8 кг., които са трупани в продължение на 10 години и една бременност.
Нормално ли е според вас да не се сваля много през 2рата 12ка? Който е приключил, би ли споделил как се е хранил след това и какви са резултатите?

# 657
И от мен привет, девойки   bouquet
Няма да ви пожелавам слънчев ден, че то навън камъни падат  Confused
Днес отчетох - 6,500 от началото на диетата и -700 от вчерашния рибен ден - пържен бял амур. Луната си каза думата и кантара тръгна надолу. Ако успея да сваля още кило и половина до края, ще съм много хепи. Далеч съм още от крайната цел, но посоката на движение е важна  Simple Smile
Момичета, не ви се меся на личния избор, но моята практика сочи, че ако искате да постигнете резултати, трябва да спазвате точно правилата. Киселото мляко е кисело мляко, не прясно, не извара, не сирене и други производни. Като е казано пиле, значи пиле! Иначе щеше да е "птиче месо" или други някакви опции. Впрочем спомням си, че Дюкан забраняваше птици с плосък клюн, явно нещата не се свеждат само до калорийния прием. Ако спазвате диета на Червенкова, можете да ядете неограничени количества от продуктите, т.е. калориите не се броят. Иначе се мятаме в някакъв друг псевдо - режим или по-лошо - чудим се защо не ни се случват нещата. Не критикувам и не ограничавам никого във вземането на лични решения, просто споделям мнение и опит.
Дерзайте, още малко остана до "агнешките" дни по Великден  Laughing Hug

# 658
  • София
Добро утро!

Аз започнах моното на В.Ч., но след като не ми понесе деня с пилето, преправих нещата по мое усмотрение. Така, че сега правя нещо средно между нейното моно и мое си моно.
Това, което консумирах 6-те дни досега беше:
Скрит текст:
1. Картофи печени със зехтин, сол и риган;
2. Картофи печени със зехтин, сол и риган;
3. 400гр. пилешко с подправки;  Sick
4. Краставица, зеле с моркови и домати, зелена салата;
5. Домати и краставици, зелена салата за обяд и вечеря и едно междинно хранене с пържени тиквички (този ден изядох и няколко пържени картофа);
6. 400гр. извара на Олимпус, добавих малко зехтин, шарена сол и черен пипер.

Вчера бях на извара, защото не обичам риба. И извара не обичам, но пак мина по-леко от пилето.
И тъй като няма да издържа втори ден по този начин си взех обезмаслено сирене, което киснах цяла нощ, за да се обезсоли и днес ще карам на него.

Резултат:
Стартирах на 31.03 на 65.6кг, а тази сутрин кантара отчете 63.1кг.  Flutter Спокойна съм, че въпреки модификациите и прегрешенията, резултат все пак има. Това обаче са килограмите, които качих зимата, т.е. оттук започва трудната част. От около три години мъча да сваля кг. от 63 до 60-59 и не ми се получава, дано сега имам по-голям успех  Praynig

# 659
  • На Изток от Рая
Добро утро момичета,
днес ми е 2ри рибен ден от 2рата 12ца. Първо за 12те дена свалих твърдо 4 кг. А сега само 600 гр. до момента. Малко се разочаровах, но продължавам. Имам да свалям още доста към 8 кг., които са трупани в продължение на 10 години и една бременност.
Нормално ли е според вас да не се сваля много през 2рата 12ка? Който е приключил, би ли споделил как се е хранил след това и какви са резултатите?

Аз също съм така, през първите 12 дена свалих 4,100 кг днес ми е първи плодов и до момента имам само 1 кг свален. По принцип са 2, 400кг но след 2 картофени и един пилешки имах + 1,400кг за това тях не ги смятам. Иначе до момента съм - 5 кг

marcie на първото завъртане от пилето имах малък + което много ме учуди. Сега на второто след 2-ят ден имах -400. Мисля, че грешката ми беше, че ядох купешко пиле на грил, което беше доста добре мариновано и овкусено щом и бялото месо беше изключително вкусно, а него по принцип не го ям, че ми идва много сухо. На последният пилешки ден си купих 4 парчета пилешко месо, овкусих си ги, сварих си ги и на другият ден минусът беше на лице.

Общи условия

Активация на акаунт