БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 50 486
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте,
Фурната ми е малка - тип Studio, 25 л.
Предстои ми да пека агнешко, но не знам при такава фурна дали ще стане хубаво и как точно да го пека, да го мариновам ли преди това ?
Печено пиле става хубаво за 45 минути приблизително. Но за агнешкото знам, че по-бавно се пече.
Моля, споделете съвети.
Благодаря   bouquet
Пека агнешко - цяло бутче или плешка - овкусено / зехтин, сол, черен пипер, червен пипер, джоджен/ в дълбока тава с 2чч вода под фолио  за 3 часа на 100-120 градуса.
Махам фолиото и допичам на 200-220 градуса, като през 10 мин. поливам със соса.
Готово е, когато остане на мазнина и хване хубава коричка

ПП. С чисто масло също става вкусно Simple Smile
Пека само големи парчета месо
ПП. Месото слагам в загрята на 250 градуса  фурна за 30 мин. и след това пека на ниска Т.

# 151
Имам
за квасена сметана която трябва бързо да употребя.Моля предложете нещо за закуска .

# 152
shushkova ако ти се меси препоръчвам козунак със заквасена сметана. Днес правих такъв - става чуден, мек, на конци  Heart Eyes изяде се за минути.
Ако не ти се меси - смеси сметаната с бисвити или бишкоти и сложи плодове, нарязани на ситно. В оригиналната рецепта е компот от ананас, но мисля, че и киви/банан/ябълка ще свършат добра работа. Добави пудра захар и по желание ядки или кокосови стърготини.
В къщи така използвам аз заквасената сметана  Peace

# 153
  • София
Имам
за квасена сметана която трябва бързо да употребя.Моля предложете нещо за закуска .
Козунак със заквасена сметана. Работи се с миксер и е лесен и мноооого  добър.
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/04/blog-post_05.html

# 154

Благодаря  Ви за идеите,но съм грипозна и искам нещо набързо за закуска на децата.Всъшност за това я бях взела-козунака на Роси.

# 155
Направи си хачапури ,то се замесва със заквасена сметана и става за  закуска http://kulinarnaavantura.blogspot.com/2014/03/blog-post_4.html
 Но тази сметана може да се ползва като заместител на кисело мляко и става дори за бързата баница / вид солен кейк/ .
 В кекс може да я сложиш или при замесването на тесто за питка или мекици.
  Даже в баница пак вместо кисело мляко .
 Аз харесвам тази с одрински кори - бих заменила млякото със заквасена сметана / ще пробвам следващият път./

# 156

Благодаря  Ви за идеите,но съм грипозна и искам нещо набързо за закуска на децата.Всъшност за това я бях взела-козунака на Роси.

Кексчетата със стафиди на кафе със сметана, много са вкусни. Heart Eyes

Мързеливото хачапури Жармен е написала, също е много вкусно и бързо! Peace

# 157
Имам свинско месо за готвене, нарязано на кубчета. Чудя се какво да сготвя... Мислех си за винен кебап ама скоро правих такъв и исках нещо друго да пробвам ама нямам грам вдъхновение днес  Cry

# 158
  • София
Имам свинско месо за готвене, нарязано на кубчета. Чудя се какво да сготвя... Мислех си за винен кебап ама скоро правих такъв и исках нещо друго да пробвам ама нямам грам вдъхновение днес  Cry
Ако имаш праз може да врътнеш една кавърма.

# 159
Преди седмица две пробвах да направя крем с течна сметана , маскрапоне и Нутела.  Обаче докато бърках изведнъж се втечни и стана на малки топченца.
 Ще ми кажете ли къде може да съм сбъркала , дали не трябва да се бърка по-малко?

Да  Peace

# 160
  • София
Здравейте,

решила съм да правя козунак, но ще ми е за първи път. Четох толкова много рецепти, че се обърках вече. Искам да ми препоръчате лесна и бърза рецепта за вкусен козунак.

# 161
Здравейте,

решила съм да правя козунак, но ще ми е за първи път. Четох толкова много рецепти, че се обърках вече. Искам да ми препоръчате лесна и бърза рецепта за вкусен козунак.

Препоръчвам http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2012/04/blog-post_13.html

Моят сега втасва Simple Smile

# 162
  • София
Здравейте,

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=832732.0;topicrefid=3
Там ще намериш точно това което си търсиш.

# 163
  • Бургас/Пз
Моля за идея за ястия с извара, само да не е чийзкейк Simple Smile или друг сладкиш. Набелязала съм изварените гевречета на Лабрекс, но ми се иска и нещо друго соленичко.

# 164
Здравейте,

Препоръчвам козунака на Ваня Джорджевич http://svanya.blogspot.com/2015/02/blog-post_26.html
Сега ги изкарах от фурната. Много бърз и вкусен

Моля за идея за ястия с извара, само да не е чийзкейк Simple Smile или друг сладкиш. Набелязала съм изварените гевречета на Лабрекс, но ми се иска и нещо друго соленичко.

Аз правя една запеканка с извара, лапад /коприва, спанак или комбинирано/, яйца, праз или зелен лук, джоджен. Много вкусно, ако обичате зелено.

Общи условия

Активация на акаунт