БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 50 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Искам да направя това суфле за приятели,на които сме си на гости, ОБАЧЕ първо да го забъркам, изпека и занеса или да го забъркам и да ги изпека у тях  Flutter
Правя почти същото суфле, но моите яйца са седем на брой. Това няма значение. Суфлето се яде топло, а сега там фурната как е...?? защото то трябва да се изпече точно до минутка иначе си става хубав шоколадов мъфин.  Ти си прецени за фурната.

# 136
Благодаря ви! Май наистина си е риск като не познавам фурната. За това ще занеса нещо друго за десерт. СУфлето остава за утре у дома Wink

# 137
Не съм пробвала, но мисля, че може да се изпече у дома и после в твоите приятели само да се притопли - но леко, за да не се втечни "лавата" от вътре. Аз го правя по рецепта на съфорумка - ето я и винаги става много вкусно.

# 138
Предложете ми някаква марината за свинско месо. Искаме да направим пържоли на скара, но месото е много сухо. Предполагам, че от маринатата ще станат по-сочни.

# 139
  • UK
 Преди седмица две пробвах да направя крем с течна сметана , маскрапоне и Нутела.  Обаче докато бърках изведнъж се втечни и стана на малки топченца.
 Ще ми кажете ли къде може да съм сбъркала , дали не трябва да се бърка по-малко?

# 140
Течната сметана разбита ли беше?
 Аз бих объркала Нутелата и маскарпонето с лъжица да се смесят добре - може и миксер и после постепенно ще добавя към тях разбитата сметана - с шпатула / не и с миксер на бързи обороти да не спадне./
 Мисля, че ти се е пресякла сметаната и е станала на масло.

# 141
  • UK
 Ами не ,не беше разбита.
 Сложих в купата на миксера сметана и маскрапонето , и Нутелата и тогава разбих. Изглеждаше добре и изведнъж стана течно.
 Ще пробвам пак , без да разбивам с миксера  Peace

# 142
Мисля да направя торта Медовик - бързата по рецепта на Селма . Но там е за по-малка форма .
 Моята е 27см диаметър. Моля някой ,ако е правил в такава форма да ми даде точни пропорции .
 /Сините сливи ги накиснах във вода и станаха много меки и вашите ли са така - няма ли да са гадни в крема -дали да ги сложа се чудя!?

# 143
  • София
Мисля да направя торта Медовик - бързата по рецепта на Селма . Но там е за по-малка форма .
 Моята е 27см диаметър. Моля някой ,ако е правил в такава форма да ми даде точни пропорции .
 /Сините сливи ги накиснах във вода и станаха много меки и вашите ли са така - няма ли да са гадни в крема -дали да ги сложа се чудя!?
Да, стават меки сините сливи и така трябва да бъде. Моята форма е по-малка , но това няма значение за теб, защото ще стане по-ниска твоята торта. Давай.

# 144
Благодаря ,мисля да направя доза и половина .

# 145
Силиконовите форми за мъфини върху тава ли ги слагате или върху решетката на фурната?

# 146
Силиконовите форми за мъфини върху тава ли ги слагате или върху решетката на фурната?

Аз обикновено направо върху решетката или използвам понякога една алуминиева тава, по-лесно е с нея. И по двата начина става. Peace

# 147
Аз в тава - по лесно е траспортирането до фурната и по -лесно се вадят после .
 Може и в тавата на самата фурна или има едни тавички с дупки .

# 148
Благодаря ви!  bouquet

# 149
  • София
Здравейте,
Фурната ми е малка - тип Studio, 25 л.
Предстои ми да пека агнешко, но не знам при такава фурна дали ще стане хубаво и как точно да го пека, да го мариновам ли преди това ?
Печено пиле става хубаво за 45 минути приблизително. Но за агнешкото знам, че по-бавно се пече.
Моля, споделете съвети.
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт