БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 50 380
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Желателно е да е панирана, защото съдържанието й на вода е доста голямо и при печене нощо не остава от нея. Успех с панирането! Може да е с царевичо брашно или обикновено, със без яйца или с галета.   bouquet

Панирах пангасиуса снощи с обикновено брашно и яйца.За галета и царевично брашно не се сетих, мака, че имам и двете. Беше вкусно, хапнах и аз, макар, че риба недолюбвам.

# 121
Точно това искам..крехко месце.. Благодаря ти Д0Д0  Hug  bouquet

Някой беше пуснал тук в темата тези филета:
http://yoli-www.blogspot.com/2009/06/blog-post_21.html
Направих ги и станаха божествени!

Тъкмо и аз щях да пиша- на хартия във фурната 15-20 мин- уникални стават. Забравих какво е това паниране  Peace

# 122
Пеп-40 ще правя тази вечер твоя Чийзкейк със сладко от малини и имам няколко въпроса
Мога ли да не го пека на водна баня, формата ми с разкопчаващ борд не е много читава и когато пека я обвивам във фолио. Страх ме е да не намокря сладкиша. Времето за печене дали мога да го съкратя? Много ми се струва.

# 123
Пеп-40 ще правя тази вечер твоя Чийзкейк със сладко от малини и имам няколко въпроса
Мога ли да не го пека на водна баня, формата ми с разкопчаващ борд не е много читава и когато пека я обвивам във фолио. Страх ме е да не намокря сладкиша. Времето за печене дали мога да го съкратя? Много ми се струва.
Не е пепчо но понеже и аз имах притеснения ще отговоря.Моята тава е със същия проблем и си мислех че направо ще имам сиропиран сладкиш.Но явно и хартията за печене като се сложи няма такъв проблем.Мисля че и печенето на водна баня е точно /аз така го направих/Мислех че това чудо ще изгори.водата ще заври.Е няма такова нещо.Мога да ти кажа че е божествен и трудно ще дочакате и два часа.Ето какво направих.
Скрит текст:

# 124
Не е пепчо но понеже и аз имах притеснения ще отговоря.Моята тава е със същия проблем и си мислех че направо ще имам сиропиран сладкиш.Но явно и хартията за печене като се сложи няма такъв проблем.Мисля че и печенето на водна баня е точно /аз така го направих/Мислех че това чудо ще изгори.водата ще заври.Е няма такова нещо.Мога да ти кажа че е божествен и трудно ще дочакате и два часа.Ето какво направих.
Скрит текст:
Добре си се справила. Ще си следвам рецептата тогава, но за всеки случай ще си обвия тавата във фолио. Само желе не намерих и си взех сладко от боровинки. Ще го почвам след готвачите така, че поне до утре сутринта ще е цял.

# 125
предложете някакъв не сложен десерт който мога да направя утре за уикенда.

как правите ребрата? вече за втори път ми стават леко жилави, а ги пека под фолио мноооого време. и вино слагам.

# 126
  • София
Сладък салам, бисквитена торта, торта с бишкоти и цедено мляко/сметана, кекс. Това са моите лесни десерти.

# 127
Благодаря много  за темата Simple Smile интересувам се от 1 рецепта за бутерки с риба тон и спанак, но не знам спанака как се прави. Дали трябва да е като пюре или да е на парченца.. ?? Като цяло как да го приготвя Grinning Благодаря ви предварително Simple Smile

# 128
  • София
Благодаря много  за темата Simple Smile интересувам се от 1 рецепта за бутерки с риба тон и спанак, но не знам спанака как се прави. Дали трябва да е като пюре или да е на парченца.. ?? Като цяло как да го приготвя Grinning Благодаря ви предварително Simple Smile
Не съм правила такова съчетание м/у риба и спанак, но бих го направила първо на пюре.  Peace

# 129
  • Бургас
  bouquet поздравления за темата
Скоро ви открих и имам едно питане - чета рецепти със сметана - течна за готвене, течна за сладкиши, а друг път заквасена сметана.  chef  Имам представа за разликата между заквасената и другите, но понякога не мога да избера коя да купя. Изпробвах една рецепта в която трябваше да разбивам сметана и тя да "бухне". НЕ стана.  #Crazy Ще се благодарна някой да обясни по лаишки как да разграничавам сметаните и кои да се купуват.

# 130
  • Пловдив
Течната сметана за готвене може и да не "бухне" при разбиване. Тя е за готвене, обикновено на солени ястия - на опаковката има нарисувани спагети или друга паста в сметанов сос, а и си пише "сметана за готвене".
Течна универсална сметана - става и за готвене, защото не е подсладена и за разбиване. На опаковката има нарисувано и солено ястие и сметаново кремче и си пише "уневрсална".
Течна сладкарска сметана - подсладена е и не, че не става за готвене, но яденето ще стане сладко. Използва се за разбиване. на опаковката има нарисувана торта или сметанов крем и пише "универсална".
Много често сметаните са растителни.
На животинските сметани може да няма нарисувано, описаното горе, а да има нарисувана кравичка. Сметаната с кравичка, независимо дали е подсладена трябва да може да се разбива.
Заквасената сметана си е обикновено животинска, заквасена с киселомлечна закваска в кофички - тя е ясна.
Може би обяснението ми звучи много детинско, но аз така различавам сметаните в България.
В другите страни има сметани с различна масленост, заквасена, крем фреш, течна и т.н., за там нямам опит.

# 131
  • Бургас
Течната сметана за готвене може и да не "бухне" при разбиване. Тя е за готвене, обикновено на солени ястия - на опаковката има нарисувани спагети или друга паста в сметанов сос, а и си пише "сметана за готвене".
Течна универсална сметана - става и за готвене, защото не е подсладена и за разбиване. На опаковката има нарисувано и солено ястие и сметаново кремче и си пише "уневрсална".
Течна сладкарска сметана - подсладена е и не, че не става за готвене, но яденето ще стане сладко. Използва се за разбиване. на опаковката има нарисувана торта или сметанов крем и пише "универсална".
Много често сметаните са растителни.
На животинските сметани може да няма нарисувано, описаното горе, а да има нарисувана кравичка. Сметаната с кравичка, независимо дали е подсладена трябва да може да се разбива.
Заквасената сметана си е обикновено животинска, заквасена с киселомлечна закваска в кофички - тя е ясна.
Може би обяснението ми звучи много детинско, но аз така различавам сметаните в България.
В другите страни има сметани с различна масленост, заквасена, крем фреш, течна и т.н., за там нямам опит.

много ти благодаря   bouquet, не се бях сетила да се съсредоточа върху картинките, а по принцип гледам - ще повторя несполучливата ми рецепта.

# 132
Не съм правила такова съчетание м/у риба и спанак, но бих го направила първо на пюре.  Peace
БЛАГОДАРЯ МНОГОООО !!

# 133
Искам да направя това суфле за приятели,на които сме си на гости, ОБАЧЕ първо да го забъркам, изпека и занеса или да го забъркам и да ги изпека у тях  Flutter

# 134
Искам да направя това суфле за приятели,на които сме си на гости, ОБАЧЕ първо да го забъркам, изпека и занеса или да го забъркам и да ги изпека у тях  Flutter
" Едно суфле може да бъде чакано, но то никога не чака"  това е правилото при суфлетата и по- добре да се изпече на място.

Общи условия

Активация на акаунт