БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 853
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 2 896
Къде е темата за козунаците?

# 406
# 407
  • Мнения: 311
А как съхранявате днес приготвените козунаци да се запазят мекички до неделя или понеделник?

Увити в свежо фолио

# 408
# 409
  • Мнения: 7 849
Мили хора, сега ми се обадиха /в последният момент- любимо Twisted Evil/, че довечера ще ми дойдат гости съвсем не съм подготвена и даже имах намерение да пътувам, което по презумция се отлага. Та по същество понеже не разполагам и с много време - тотално изключих ще направя свински вратни котлети дали на фурна или на тиган ще решавам в движение, като приемам и предложения. Питането ми е относно за някаква по интересна гарнитура, няма ада ми стигнат картофите. Та ако и нещо , дето да се готви само ... Изпари ми се от главата вси-чко.  Mr. Green

# 410
  • Мнения: 496
Билян@, моите предложения са - задушен микс от зеленчуци, задушени бейби морковчета, ориз със зеленчуци, задушен зелен боб с малко чесън и копър, задушен грах и царевица от консерва, броколи или карфиол с топено сирене, запечени на скара тиквички.А може и гарнитурата да бъде някоя зеленолистна салата като по-лек вариант. Вече зависи и ти с какво разполагаш.

# 411
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 417
Снощи оставих козунаците да изстиват. Много късно ги опаковах във фолио и ми се виждат твърди. Някаква хитрина, за да станат пак меки?

# 412
  • Мнения: 7 849
dani1712, благодаря за идеите и специални благодарности на Жармен!



# 413
  • София
  • Мнения: 10 825
Снощи оставих козунаците да изстиват. Много късно ги опаковах във фолио и ми се виждат твърди. Някаква хитрина, за да станат пак меки?
Без да съм го пробвала, но по логиката че курабийките омекват с парченце ябълка в кутията, може би ще проработи и при козунаци  Peace

# 414
  • София
  • Мнения: 12 222
Снощи оставих козунаците да изстиват. Много късно ги опаковах във фолио и ми се виждат твърди. Някаква хитрина, за да станат пак меки?
Без да съм го пробвала, но по логиката че курабийките омекват с парченце ябълка в кутията, може би ще проработи и при козунаци  Peace
Точно така се съхраняват за по-дълго време с нарязана ябълка на парчета и найлонов плик. Също така и когато се отреже филия козунак се прикрепя на мястото на отрязаното с клечки за зъби филия хляб. Така пише по едни кулинарни книги.  Simple Smile

# 415
  • Sofia
  • Мнения: 1 525
Днес купих от Кауфланд заек, беше на промоция.
Някаква идея как да го приготвя?
Има  и вътрешности.

# 416
  • Мнения: X
Днес купих от Кауфланд заек, беше на промоция.
Някаква идея как да го приготвя?
Има  и вътрешности.
Може пълнен . Може и задушен в гювеч .

# 417
  • Мнения: 3 452
Днес купих от Кауфланд заек, беше на промоция.
Някаква идея как да го приготвя?
Има  и вътрешности.
Аз го предпочитам в гювеч нарязан на порции с много лук.Или паниран.Щом има и вътрешности може да го напълниш.да го шпековаш с малко сланинка.Покриваш с фолио и печеш.

# 418
  • Мнения: 9 461
най-вкусния  печен заек  Laughing http://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_9851.html
и още доста заешко при него - яхнии, задушени, пълнен, в грънец...  http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%88%D0%BA%D0%BE

# 419
  • Мнения: 7 779
моме , смени си фотото де. Коледа отдавна отмина  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт