БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 629
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
А сега де. newsm78 Коя чаша е стандартна?  Ей сега измерих моите. До ръба е точно 300 мл. А по готварските книги съм виждала като стандарт да дават и 200 и 250 мл.

# 511
  • София
колко мл е една стандартна водна чаша?
Винаги ми е била полезна тази информация за всякакви мерки
http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_26.html

# 512
  • София
Тук проверих, но не пише за водна чаша.
В някакъв друг сайт намерих информация, че 1 водна чаша е 200 мл, та по него ще действам

# 513
  • София
Погледнах този сайт и веднага видях грешка в мерките. От даването на сиропи на детето помня, че една чаена лъжица е 5 мл, а една супена - 10. А в сайта пише 20 (мярката за водата). Измерих с моите супени лъжици, които са доста големи и наистина са точно 2 ч.л., т.е. 10 мл.
Точно заради голямата разлика в продаваната посуда се замислям дали да не си купя от специалните мерки. Но пък не се придържам чак толкова към точните мерки като готвя. Та се колебая.

# 514
за това използвайте рецепти в които се говори за грамаж.  той е еднакъв в цял свят. иначе чаши и  лъжици  бол  Laughing

# 515
Аз тегля на някакво кантарче , електронно.
Обаче толкова е скучно всеки път да ти е еднакво на вкус ястието.
За това на око и изненада всеки път!
Така мъжо, няма да му омръзне с мен!
 Laughing

# 516
  • София
Тук проверих, но не пише за водна чаша.
В някакъв друг сайт намерих информация, че 1 водна чаша е 200 мл, та по него ще действам
За мен една водна чаша е 200 мл., но за всеки случай измервам с една огромна спринцовка закупена от аптеката. Много добра работа ми върши.  Peace Електн. кантарче го използвам само за грамаж на продуктите.

# 517
Мерителните чашки също вършат работа, аз обаче не изпадам чак в такива дребнавости, само по изключение, действам на око, пък каквото стане. Grinning

# 518
  • Euskal Herria
Едната от мерителните ми чаши е с три скали: за течности (милилитри), за захар, за брашно (грамове). Удобна е.

# 519
О,и аз имам такава, обаче си меря праха за пране с нея. А, тя ставала и за подправките.
 newsm78

# 520
  • Euskal Herria
Е, за твоята не знам. Моята я взех от щанд за домакински съдове.  Grinning

# 521
Мерителната чашка за течните перилни препарати ми върши страхотна работа, има доста деления. Сравнявала съм със спринцовка.
Имам две и едната е за кухнята.

# 522
  • Пловдив
Аз също слагам предимно на око,но когато се наложи да измервам имам една голяма мерителна чаша - има деление за течност,брашно,захар,какао и още няколко неща  Peace Много е удобна,от Метро съм я взимала,но преди години... Rolling Eyes За по-точни мерки - везничката,ама е досдно ако трябва всеки път да я вадя  Crazy

# 523
  • Пловдив
Някой да е правил кимионов сос за джоланче  Heart Eyes Нека да сподели рецептата за сосчето Praynig

# 524
Кимионов сос? Джоланче?

Общи условия

Активация на акаунт