БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 636
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • Мнения: 50 708
Правих домашни сладки, но нещо не уцелих и станаха твърдички и не много сладки
Чудя се дали не мога да ги преработя примерно на сладък салам  newsm78 Дали ще стане? Всички рецепти за сладък салам  са с бисквити, със сладки дали ще стане
Другата опция е с крем нишесте на тортичка...но това го правя често и ни е омръзнало

# 62
  • Мнения: 9 453
ще стане. У нас ако останат такива, правя  и с цедено мляко/заквасена сметана, плодове, ядки .... и там си омекват и не хвърлям  Laughing

# 63
  • Мнения: 2 883
poohito много благодаря за информацията. Преди малко го заквасих за 2-ри път, този път с различна закваска, не се пресече млякото. Според мен вчера не му е било достатъчно топло. Малка част от бурканите бяха започнали да се заквасват дори - горе каймака и долу по ръба, за това стигнах до този извод. Иначе не вярвам да има сложени боклуци вътре, от години купуваме аз и майка ми мляко от тези хора и до сега не е имало никакъв проблем.  Hug


Пп. вчера подквасих млякото с нова, друг вид закваска, стоя на топло към 5 часа и се получи Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 21:40 от RainDanceMaggie

# 64
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 843
Здравейте отново! Чак сега прочетох колко въпроси са породили моите телешки жили  Grinning
Представляват отрязаните крайни парчета от джолана, най- долу към крака. Естествено, че има доста месо, то само голи сухожилия кой ще яде? От тях бульонът стана доста по-гъст. Ако ви попаднат, струва си да опитате.

# 65
  • Мнения: X
Привет! Купих си тенекия с маслини в зехтин (4,5 кг, сурови). Чудя се как трябва да ги съхранявам след отварянето – в хладилник или може и на стайна температура. newsm78 Някой да има опит?

# 66
  • София
  • Мнения: 37 881
Привет! Купих си тенекия с маслини в зехтин (4,5 кг, сурови). Чудя се как трябва да ги съхранявам след отварянето – в хладилник или може и на стайна температура. newsm78 Някой да има опит?
На хладно и тъмно, при стайна Т.

# 67
  • София
  • Мнения: 12 217
Привет! Купих си тенекия с маслини в зехтин (4,5 кг, сурови). Чудя се как трябва да ги съхранявам след отварянето – в хладилник или може и на стайна температура. newsm78 Някой да има опит?
На хладно и тъмно, при стайна Т.
Направо ги оставям на балкона. Зехтина се сгъстява, но на маслините нищо им няма. Този зехтин може да го ползваш и за заливка в/у зелени салати, ако  не те дразни аромата.

# 68
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Привет, имам питане мога ли да изпека Кодрит Кадир, карамеления сладкиш в силиконова кексова форма?

# 69
  • Мнения: 3 450
пепчо започнах малиновия ти чизкейк.В продуктите за крема имаш 2 яйца а после в обяснението си писала само жълтъците.Само жълтъците ли да разбивам  Praynig

# 70
  • Мнения: 9 453
ужас, сигурно ти е късно, но и белтъците се разбиват малко и се прибавят към тях.  Сега ще добавя и там  Cry

# 71
  • Мнения: 9 453
Привет, имам питане мога ли да изпека Кодрит Кадир, карамеления сладкиш в силиконова кексова форма?

можеш

# 72
  • Мнения: 3 450
ужас, сигурно ти е късно, но и белтъците се разбиват малко и се прибавят към тях.  Сега ще добавя и там  Cry
Joy късно е.Сложих целите яйца.Сега ще го изключвам и после ще кажа.

# 73
  • Мнения: 9 453
 ooooh! хубаво си се сетила целите, че както пишеше в текста само жълтъците се слагаха. Слагала съм и неразбити, но като отделя белтъците сместа е по-пухкава

# 74
  • Мнения: 3 450
ooooh! хубаво си се сетила целите, че както пишеше в текста само жълтъците се слагаха. Слагала съм и неразбити, но като отделя белтъците сместа е по-пухкава
Аз като не бях сигурна а пък и вече бях почнала да го правя го разбих така.Първо филаделфия със захарта.после едно по едно яйцата и след това леко разбърках към тях заквасената сметана.Много хубава стана но ще видя крайния резултата

Общи условия

Активация на акаунт