БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 608
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Аха...що?
Може предложение и за друг сос...Нямам гъби за гъбен.

# 526
Не ми се струва подходящ за джолан - иначе чесън, домати и лъжичка кимион. Запържваш чесъна, кимиона + обелени и настъргани домати

като се замислих защо ли не? въпрос на вкус все пак.

# 527
Почти през ден се налага да правя ориз със зеленчуци заради синковеца,но доста време се налага да отделям за варенето.Въпроса ми е възможно ли е да замразя вече сварен  (дългозърнест,бланширан) охладен и подсушен ориз и ако да,в какво е подходящо-кутии или торбички.Благодаря на отзовалите се.

# 528
  • София
Крем карамел във формички от фолио пак ли на водна баня се пече?

# 529
  • Sofia
Почти през ден се налага да правя ориз със зеленчуци заради синковеца,но доста време се налага да отделям за варенето.Въпроса ми е възможно ли е да замразя вече сварен  (дългозърнест,бланширан) охладен и подсушен ориз и ако да,в какво е подходящо-кутии или торбички.Благодаря на отзовалите се.
може,по ресторантите масово правят така,макар на мен да ми се струва променен вкуса след размразяване...може и в плик,може и в друг съд да се замразява

# 530
Крем карамел във формички от фолио пак ли на водна баня се пече?
Да.
 Рецептата с водната чаша откъде е взета ?

# 531
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
мога ли да направя майонеза от зехтин за готвене.

# 532
Doli ,благодаря.

# 533
Имам една шоколадова глазура за торти на която все не и идва реда. Дали ще мога да я използвам за лава кейк или да не рискувам?

# 534
мога ли да направя майонеза от зехтин за готвене.
Стига да не ти пречи аромата на маслини - може. Аз съм правила, но не ми харесва.

# 535
Може ли рецепта за сладкиш с маскарпоне 500г? Беше намалено, затова го взех.Blush След седмица му изтича трайността, а всичко което чета ми се струва сложно. Thinking

# 536
  • София
Може ли рецепта за сладкиш с маскарпоне 500г? Беше намалено, затова го взех.Blush След седмица му изтича трайността, а всичко което чета ми се струва сложно. Thinking
Бисквитена торта с маскарпоне
Скрит текст:
Продукти:
2 пакета кафяви бисквити закуска
500 гр. маскарпоне
500 мл. течна сладка сметана
1/2 ампула ванилия
прясно мляко за потапяне на бисквитите
и какао за поръсване

Приготвяне:
Разбивам сметаната, разбивам маскарпонето и ги смесвам, добавям и ванилията. В подходяща тавичка започвам да редя бисквитите, потопени за кратко в мляко, върху тях от крема, пак бисквити, крем и така докато свършат продуктите, като завършвам с крем и накрая поръсвам с какао.
Първият път като я правих избрах по малка тава и ми остана от крема. Оползотворих го по следния начин:
Нектарина разрязана на две, върху всяка половинка се слага доволно количество крем. Много е вкусно.

# 537
Това е невероятна вкусотия. Може да го направиш и със сладко, ако нямаш пресни или замразени плодове.
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2806-chiizkeik-sus- … a-malini-i-kupini

# 538
koikoii, Меган, Благодаря, но каква сметана да купя (може и на ЛС, ако се брои за реклама)? В Метро гледах най-различни, но на повечето пишеше растителна сметана. Според мен, това би трябвало да е животински продукт.  newsm78

# 539
koikoii, Меган, Благодаря, но каква сметана да купя (може и на ЛС, ако се брои за реклама)? В Метро гледах най-различни, но на повечето пишеше растителна сметана. Според мен, това би трябвало да е животински продукт.  newsm78
В лидл има на Пилос животинска , и в другите вериги има просто на мен са ми далеч и си пазарувам от там Simple Smile
 Инак с маскарпоне съм правила страхотен сладолед Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт