БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 579
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 2 871
Здравейте, имам въпрос относно крема за тирамису. В рецептите, които четох, към маскарпонето се добавят разбити жълтъци и белтъци, могат ли да се заменят с разбита сметана или нещо друго?
А също като stel.ka правя фалшиво тирамису с маскарпоне, заквасена сметана, пудра захар и ванилия. Слагам и лъжица Бейлис или друг ликьор в крема. Страх ме е да ядем сурови яйца.

# 571
  • BG
  • Мнения: 4 492
Благодаря за отговорите, и аз се страхувам от сурови яйца, че точно от такъв крем с белтъци брат ми се беше натровил като малък. Ще го направя по вашите предложения.

# 572
  • Мнения: 24 329
Здравейте.
Не знам дали е правилното място, но искам да питам нещо.
Мога ли да заменя захарта в рецепта за сладкиш с фруктоза?

# 573
  • Добрич
  • Мнения: 219
Здравейте, имам въпрос относно крема за тирамису. В рецептите, които четох, към маскарпонето се добавят разбити жълтъци и белтъци, могат ли да се заменят с разбита сметана или нещо друго?
А също като stel.ka правя фалшиво тирамису с маскарпоне, заквасена сметана, пудра захар и ванилия. Слагам и лъжица Бейлис или друг ликьор в крема. Страх ме е да ядем сурови яйца.

Извинявам се, че така нахълтвам в темата. По принцип тирамису крема се прави само със жълтъци. За да не са сурови процедирам по два начина.Разбивам жълтъците със захарта докато побелеят- истинският вариант е да се сгъсти крема, заедно с вино Марсала  на водна баня. Когато много бързам слагам крема в МВ за 1-2 минути/ в мига в който се надигнат жълтъците ги изваждам/.

# 574
  • Мнения: 18 815
Как се правят картофени кюфтетата на фурна? Никак не ми се панира на котлона  Confused

# 575
  • Мнения: 24 329
Изпробвана, получават се много добре с  хрупкава коричка.
ПС: Заместих захарта с фруктоза и направих кекс със пълнозърнесто брашно, получи се, изпече се добре, сега остава и на вкус да съм го докарала. Ясно е, че няма да има сладостта на захарта, но се надявам да става за ядене.  Laughing

# 576
  • Мнения: 18 815
Картофите обелени ли ги варите?
Понякога ми се разпадат, да не е от това?

# 577
  • Мнения: 24 329
Аз ги варя необелени.  Peace

# 578
  • София
  • Мнения: 12 217
Картофите обелени ли ги варите?
Понякога ми се разпадат, да не е от това?

(
Винаги необелени, а след това ги заливам с много студена вода и веднага им пада кората, но те си остават горещи и си ги работя както си искам, било за пюре или картофена салата.

# 579
  • Мнения: 7 779
Картофите обелени ли ги варите?
Понякога ми се разпадат, да не е от това?

а за какво (каква манджа) ги вариш ?

# 580
  • Berlin
  • Мнения: 12 902
Аз да кажа, че си изпекох филенцето и не стана сухо. Laughing  chef

# 581
  • Мнения: 18 815
Картофите обелени ли ги варите?
Понякога ми се разпадат, да не е от това?

а за какво (каква манджа) ги вариш ?

Картофени кюфтета, в предния си пост съм уточнила, на фурна  Peace

Станаха супер, въобще не си струва мацонето за пържени  Heart Eyes
Овалях само в галета.

# 582
  • Мнения: X
Здравейте!
Моля, да ми препоръчате свястна марка какао. Купувах и скъпи и евтини, заменях с прахообразна смес за горещ шоколад, но не. Нито има аромат на какао, нито вид.  Tired

# 583
  • София
  • Мнения: 12 217
Здравейте!
Моля, да ми препоръчате свястна марка какао. Купувах и скъпи и евтини, заменях с прахообразна смес за горещ шоколад, но не. Нито има аромат на какао, нито вид.  Tired
Ще ти препоръчам веднага. В Метро има и купувам направо на количества, защото много го ползвам.
Италианско е и е много добро.
Скрит текст:

# 584
  • Мнения: X
marchеva14, много ти благодаря!  Hug
Това ще ми е задача номер едно за утре.

Общи условия

Активация на акаунт