БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 521
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 211
Здравейте,

ще готвя постен нахут и се чудя отива ли си с гъби? Дайте идеи как да го приготвя, изключвам хумус...

Благодаря!

# 661
  • София
  • Мнения: 10 825
Как да замразя спанак-да го бланширам ли? Thinking
да
Здравейте,

ще готвя постен нахут и се чудя отива ли си с гъби? Дайте идеи как да го приготвя, изключвам хумус...

Благодаря!
Да отива си. Други варианти - със спанак, с домати, с картофи

# 662
  • Варна
  • Мнения: 1 448
Здравейте,

ще готвя постен нахут и се чудя отива ли си с гъби? Дайте идеи как да го приготвя, изключвам хумус...

Благодаря!
Здравей, аз го правя по този начин:
http://ponichka.net/index.php?page=zadushen-nahut
Кимионът отива и на гъби, предполагам, че ще стане и с добавка на гъби, макар да не съм пробвала.

# 663
  • Мнения: 2 815
Как да замразя спанак-да го бланширам ли? Thinking

Аз не го бланширам  Peace.

# 664
  • Мнения: 636
И аз не го бланширам -мия,подсушавам леко, режа и в торбички във фризера.

# 665
  • Мнения: 484
Здравейте!
Влизам с гореща молба за помощ.Правих тесто за пици и мекици,разделих го на 2,като едната част прибрах в хладилника,за да направя за закуска мекици.В рецептата пише ,че тестото в хладилника втасва поне 8 часа.Да,ама не.половин час след като го прибрах,вече е напълнило купата.Не зная какво да го правя.Според мен ще превтаса до утре.Да го тикна ли за няколко часа във фризера и посреднощ да го смъкна в хладилника?

# 666
  • Мнения: 9 451
премеси няколко пъти докато стане време да си лягаш. То си втасва и в хладилника.  Сутринта остави 30-40 мин на стайна Т* преди да правиш мекиците

# 667
  • София
  • Мнения: 12 217
И аз не го бланширам -мия,подсушавам леко, режа и в торбички във фризера.
+ 1. Не го режа , а набързо го  накъсвам с ръце.

# 668
  • Мнения: 211
Здравейте,

ще готвя постен нахут и се чудя отива ли си с гъби? Дайте идеи как да го приготвя, изключвам хумус...

Благодаря!
Здравей, аз го правя по този начин:
http://ponichka.net/index.php?page=zadushen-nahut
Кимионът отива и на гъби, предполагам, че ще стане и с добавка на гъби, макар да не съм пробвала.

Благодаря!  Simple Smile

Нещо подобно приготвям и аз, този път ще включа и гъбки и кимион  Grinning

# 669
  • Пловдив
  • Мнения: 44 193
Имам почти половин кутия сладка сметана...може около 300мл. да е.В какво да я употребя,че е отворена в събота и да не се развали...Тя само химия сигурно,ама все пак...Ще ми се сладкиш да е,по лесен Simple Smile

# 670
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
тези кокосови орехи само за пиене ли са или и ядката им се яде http://www.balevbiomarket.com/media/catalog/product/cache/2/imag … okosov-oreh_1.jpg

# 671
  • Мнения: 9 451
mystic woma,   последните, които правих  бяха сладкиши от: козунак на филии, с крем от заквасена сметана единия пласт (да се напои козунака) другия сладкарската сметана разбита с шоколад - ганаш.  1/1 части. Другия беше бишкоти, напоени в кафе, единия крем пак шоколадов, другия цедено мляко с крема сирене и пудра захар.

# 672
  • Пловдив
  • Мнения: 44 193
 Peace
Дали ще издържи от събота до събота?

# 673
  • София
  • Мнения: 3 855
Имам огромни гъби в хладилника.Дайте идеи с какво да ги напълна...Чудя се за кайма...но не съм пълнила с кайма до сега(да я запържа с пресен лук...или...)... newsm78

# 674
  • Мнения: 1 273
Имам огромни гъби в хладилника.Дайте идеи с какво да ги напълна...Чудя се за кайма...но не съм пълнила с кайма до сега(да я запържа с пресен лук...или...)... newsm78
Пълнила съм с няколко вида сирена

Общи условия

Активация на акаунт