БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 514
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Berlin
  • Мнения: 12 888
Благодаря!   bouquet

# 646
  • UK
  • Мнения: 3 280
 С какво да заменя мътеницата в една рецепта  newsm78

# 647
  • София
  • Мнения: 12 670
С какво да заменя мътеницата в една рецепта  newsm78

Защо искаш да я замениш и каква е рецептата?

# 648
  • Мнения: 2 815
Аз заменям със смес от прясно и кис мляко или с гъст айрян.
Инак ето как се прави домашна  Peace

# 649
  • Мнения: 9 451
и лъжица оцет, към гъстия айран, по съвет на Танита  Peace

# 650
  • Berlin
  • Мнения: 12 888
Аз мислех, че мътеница е друго име на айряна. ooooh! за първи път чувам за такова мляко.

# 651
  • Мнения: 9 451
мътеницата е остатъка след биенето на маслото. Но в БГ не се продава. Или поне не съм виждала.

# 652
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Какво да направя с 1 купа останали бухти?

# 653
  • под тепетата
  • Мнения: 11 129
 Да ги сиропираш като толумбички ?

# 654
  • Мнения: 5 139
Какво да направя с 1 купа останали бухти?
Не мога да  си представя да останат неизяден бухти и козунаци newsm64
Залей ги с някакъв любим ваш крем - ванилов, шоколадов, "Сабайон". При белите кремове може да добавиш и плод, на черния филирани бадем или ядки.

# 655
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Ами количеството първоначално не беше никак малко,а и други неща имаше,та бухтите останаха на заден план,но сега ще предложа в нов вид,имам достатъчно и за 2-те идеи да направя,мерси.

# 656
  • Мнения: 1 685
Миналата седмица купих сьомга, но така и не и дойде реда да я приготвя. Сетих се за нея преди пътуване разчиствайки хладилника и видях, че предния ден и е изтекъл срока. Сложих я във фризера, че ми се досвидя да я изхвърля, а и нямах време да я проверявам. Днес обаче се замислих. Директно ли да я хвърлям, че сега като я размразя вече може и да не успея да разбера състоянието и?

# 657
  • Мнения: 9 451
остави я да се размрази като извадиш и  провери лепкава ли е, има ли неприятна миризма.  Ако няма нищо такова - изпечи си я.

# 658
  • UK
  • Мнения: 3 280


Защо искаш да я замениш и каква е рецептата?
[/quote]

Рецептата е за хрупкаво пиле с Провансалски аромати , от сайта на Бон Апети.

При нас продават на млечните щандове мътеница , но никога не съм купувала.

благодаря за съветите   bouquet

# 659
  • Пловдив
  • Мнения: 44 193
Как да замразя спанак-да го бланширам ли? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт