БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 544
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Кажете, моля, как да постигна пудинг Йоткер какао без бучки. Единствените нишестени кремове, които ям, са пудингите на Йоткер, но какаовият винаги ми става на бучки. Днес го претрих през цедка и пак стана на топчета. Не е болка за умиралка, но се депресирам вече. Simple Smile
Досега никога не ми е ставал на бучки,и  аз само него правя предимно. Изсипвам праха в купа и с няколко лъжици мляко разбивам с бъркалката за яйца до като стане гладка смес и после в врящото млякото пак с бъркалката  за яйца разбивам.Интересно защо ти става на бучки newsm78

# 631
  • Варна
Само този вид, всички други си стават гладки. Благодаря за споделеното, ще се старая пак.

# 632
  • София
Кажете, моля, как да постигна пудинг Йоткер какао без бучки. Единствените нишестени кремове, които ям, са пудингите на Йоткер, но какаовият винаги ми става на бучки. Днес го претрих през цедка и пак стана на топчета. Не е болка за умиралка, но се депресирам вече. Simple Smile
Няма да става на бучки, ако първо смесиш захарта + какаото + брашното + яйцата, за да стане добра кашчка. Изсипваш там където трябва да се изсипва, в млякото.

# 633
  • Варна
Благодаря, ще пробвам и така.

# 634
Какво да приготвя с останали 6 жълтъка newsm78

когато се колебая какво да направя с определено количество жълтъци или белтъци - просто отварям Гугъла и пиша (както в твоя случай) : "6 жълтъка" рецепти - после чета и избирам. Имам доста рецепти, но така по памет не мога да се сетя, а да ги преглеждам една по една ще отнеме месец ... Joy
И още нещо жълтъци можеш да съхраняваш в буркан с винт в хладилник до 3 дни. Най-лесния вариант е да чукнеш още 2-3 яйца + някакъв мек салам на кубчета + зеленчук по избор " магданоз и да направиш един голям семеен омлет.
А за белтъците - дори е препоръчително да са "баяти" (преседели в хладилник) 3-4 дни. После се вадят и оставят на стайна температура. Така се разбиват перфектно за сладкиши.
Успех! Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 00:35 от CVETETO3101

# 635
Здравейте момичета,
снощи мъжът ми е купил пипала от октопод- замразени. Някакви идеи как да го приготвя  Crazy
Октопод само съм яла  Mr. Green не съм готвила, на скара беше. Въпросът ми е първо вари ли се?
Моля за вкусни предложения  Grinning

Яла съм го и аз на скара - купен и се топеше в устата  (крехък беше докато е топъл) , но не съм готвила октопод. Знам само, че се вари по специален начин (с коркова тапа) и то определено време, за да не стане жилав.
А иначе може да се напълнят тубите. Но за съжаление нямам изпробвана рецепта.
Успех! Simple Smile

# 636
  • Sofia
туби има при калмари

не съм приготвяла октопод,но съм гледала в кулинарни предавания,че се вари с оцет /но за колко време не знам/и после на скарата се допича

# 637
Здравейте момичета,
снощи мъжът ми е купил пипала от октопод- замразени. Някакви идеи как да го приготвя  Crazy
Въпросът ми е първо вари ли се?
=======

пипалата от октопод се продават в два варианта - натурални и предварително обработени, сварени. Не знам от кои сте купили - значително по-често са тези, които са минали някаква обработка (трябва да го пише на етикета).
Ако са си натурални, е необходимо да се сварят. След като се размразят, леко ги начуквам и след това ги пущам в тенджера с вода, в която слагам зърна бахар, зърна черен пипер, един два дафинови листа, морков, глава лук, чесън ... без сол. Времето на варене зависи от големината, но не повече от 10-а минути (иначе стават жилави);
Пекат се на силно загрята скара като предварително се намазняват. Соленето в края на печенето.

Иначе има и куп други начини за приготвяне - с ориз, със зеленчуци, с разни пасти и т.н., но най ми харесват печени на скара (особено ако с дървени въглища - аромата на опушено е неустоим).

# 638
  • Berlin
Колко време може да се съхранява сусамов тахан? Имам отворен буркан в хладилника, на външен вид нищо му няма, само се е отделила мазнина отгоре.

# 639
  • Sofia
нищо му няма,мазнината може да я слагаш в салати,а тахан с мед е много вкусно,като халва е...

# 640
Ще ви споделя тайната на кремовете без бучки в която ме "посвети" една туркиня. И на мен винаги ми се получаваше с бучки, къде повече, къде по малко и се започваше едно разбиване с миксер и крайния резултат... Sick
Когато разтворите пудинга, нишестето или яйчена смес за крем с малко студено мляко го прехвърляте веднага в студеното мляко, което сте приготвили за крема. Така се слага всичко заедно /студено/ на котлона и се бърка до сгъстяване. Никога не се получават бучки.

# 641
Колко време може да се съхранява сусамов тахан? Имам отворен буркан в хладилника, на външен вид нищо му няма, само се е отделила мазнина отгоре.

значи е истински - просто разбъркваш добре и си готова. Нищо му няма.

# 642
До момента цяло пиле съм приготвяла върху сол ,в плик и пълнено, сега реших да пробвам на грил тъй като тази функция на фурната май само веднъж съм пробвала с едни шишчета .Какво ще ме посъветвате дали е необходимо да мариновам с нещо пилето или е достатъчно да  го посоля  и добавя черен пипер ?

# 643
бих казал ,че е въпрос на вкус как ще се приготви

# 644
  • гр.София
Благодаря на всички за отговора за октопода  Hug
не беше варен предварително, та сварих го само във вода около 25мин. буквално се стопи тоя октопод  Mr. Green  после го метнах на скарата, направих дресинг с лимон, чесън и копър, страхотен стана   chef

Общи условия

Активация на акаунт