БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 549
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • На брега на реката
Денис, така и направих, след като я изсипах от едната страна. Ужасно спънат ден с тройно критична торта.  #Crazy

# 616
Със сигурност ги гледах в Лидл, ама май преди месец и май не са от постоянния им асортимент. Но можеш да провериш, защото бяха баш Маршмелоу - в синя опаковка с надпис.

Поне веднъж седмично хода там, ама просто не съм се заглеждала. Утре ще проверя! Благодаря ти!  bouquet

# 617
  • София
Благодаря сърдечно момичета Heart Eyes Hug

Onna-bugeisha -  знам ги тези на "Харибо", но някак не ми се връзват точно с Маршмелоу. Пък и не знам, дали ще са годни за мастика (покритие- рус) с "Харибо"...??? Пък и видът им е съвсем друг...
Преди си купувах или от подлеза на Плиска или от Скай-сити (различни цветове!), ама вече няма...

Малката Ида - кажи мила, къде точно в Младост да диря ? Много ти благодаря!

polly -  ще дам заявка да ми доставят от бензиностанциите, ама дали ще уцелят ...

bouquet 
Магазинчето е на спирката на ХМС (автобусната спирка) точно до пицарията " дон вито"    Hug

# 618
  [/quote]Магазинчето е на спирката на ХМС (автобусната спирка) точно до пицарията " дон вито"    Hug
[/quote]

Hug мила малка Ида! Вж и отговорът ми на твоя въпрос за алкохола
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834212.msg30678657#msg30678657
  bouquet

# 619
  • София
Магазинчето е на спирката на ХМС (автобусната спирка) точно до пицарията " дон вито"    Hug
[/quote]

Hug мила малка Ида! Вж и отговорът ми на твоя въпрос за алкохола
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834212.msg30678657#msg30678657
  bouquet
[/quote]
Цвете, благодаря много  Hug   bouquet

# 620
  • гр.София
Здравейте момичета,
снощи мъжът ми е купил пипала от октопод- замразени. Някакви идеи как да го приготвя  Crazy
Октопод само съм яла  Mr. Green не съм готвила, на скара беше. Въпросът ми е първо вари ли се?
Моля за вкусни предложения  Grinning

# 621
  • Пловдив
Какво да приготвя с останали 6 жълтъка newsm78

# 622
  • София
Виж дали това ще ти допадне, аз го правих и е много добър, и прибави едно цяло яйце. Не е труден и се работи с миксер. Може да се добави не повече от още 100 г брашно.
http://vkusenden.blogspot.com/2014/04/blog-post.html

# 623
mystic woman ако имаш мляко направи домашен крем (жълтъжите разбиваш с малко брашно или нишисте, загряваш млякото+ 1ч.ч. захар, смесваш ги, бъркаш 10-тина мин. доато се сгъсти, на финала слагаш парче масло ако искаш за да стане по - фин крема). Ние го обичаме и само така, но ако имаш бисквити, кекс или някаква друга основа спокойно може да се смесят и да го направиш във вид на торта или в чашки.

По повод тортата с маскарпоне без желатин - ако не стегне също съвета ми е да го сервираш като топки (ако имаш лъжица за сладолед става лесно) в чашки или чинийки, отгоре можеш да поръсиш с какао, сладко, кокосови стърготини или нещо, с което да изглежда завършено.

# 624
marchеva14 ти е дала чудесна идея, но ако не можеш да правиш козунаци / като мен/ ти предлагам баварски крем. Често го правя, много го харесваме, а след това от белтъците спретвам едни кокоски.
http://www.supichka.com/2014/02/bavarski-krem.html

# 625
  • София
marchеva14 ти е дала чудесна идея, но ако не можеш да правиш козунаци / като мен/ ти предлагам баварски крем. Често го правя, много го харесваме, а след това от белтъците спретвам едни кокоски.
http://www.supichka.com/2014/02/bavarski-krem.html
Меган, много е лесно.  Simple Smile Работиш с миксер и даже не пипаш тестото . Няма измесване , а само оставяне да втаса. Търпение и нищо повече.  Peace Даже е елементарно пред много други десерти, около които се моташ безумно. Важното е да имаш хубава мая и...това е.

# 626
Меган, много е лесно.  Simple Smile Работиш с миксер и даже не пипаш тестото . Няма измесване , а само оставяне да втаса. Търпение и нищо повече.  Peace Даже е елементарно пред много други десерти, около които се моташ безумно. Важното е да имаш хубава мая и...това е.
Да си призная в момента в който видях козунака веднага затворих страницата, защото аз и козунаци, твърдо не. Сега я прочетох и видях, че е за хлебопекарна каквато нямам. Искаш да кажеш, че и без месене с ръце ще стане?

# 627
  • София
......................
Да си призная в момента в който видях козунака веднага затворих страницата, защото аз и козунаци, твърдо не. Сега я прочетох и видях, че е за хлебопекарна каквато нямам. Искаш да кажеш, че и без месене с ръце ще стане?
Аз нямам хлебопекарна и съвсем сериозно ти говоря, че е много лесен и хубав. Ако искаш ще ти дам пълни насоки , как да го спретнеш набързо. Предполагам, че имаш миксер и бъркалки за тесто.  Лошото е на този модел козунак, че ти оставят 8 белтъка които после се чудиш какво да ги правиш, аз ги направих на целувки.  Когато решиш ела на ЛС ще ти дам пълно описание на процеса, само имай търпение   chef . Ето го..
Скрит текст:
[/spoiler]

# 628
......................
Аз нямам хлебопекарна и съвсем сериозно ти говоря, че е много лесен и хубав. Ако искаш ще ти дам пълни насоки , как да го спретнеш набързо. Предполагам, че имаш миксер и бъркалки за тесто.  Лошото е на този модел козунак, че ти оставят 8 белтъка които после се чудиш какво да ги правиш, аз ги направих на целувки.  Когато решиш ела на ЛС ще ти дам пълно описание на процеса, само имай търпение   chef . Ето го..
Скрит текст:
[/spoiler]
Убеди ме, ще се пробвам. Запазих си рецептата, ако срещна затруднения ще ти пиша, но за всеки случай ще пробвам с 1/2 доза, за мини козунак. Твоя изглежда чудесно.

# 629
  • Варна
Кажете, моля, как да постигна пудинг Йоткер какао без бучки. Единствените нишестени кремове, които ям, са пудингите на Йоткер, но какаовият винаги ми става на бучки. Днес го претрих през цедка и пак стана на топчета. Не е болка за умиралка, но се депресирам вече. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт