"La Usurpadora"/ "Узурпаторката" (1998)

• 39 324
  • 491
  •   1
Отговори
# 435
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов

ТАЗИ СЕДМИЦА В "УЗУРПАТОРКАТА"...

Еп.98: (10-ти октомври, понеделник)
Паола и Елвира претърпяват тежка катастрофа. Елвира умира на място, а Паола е откарана в болницата в критично състояние.

Карлос Даниел се прибира у дома, решен да се погрижи за Паола, след като знае, че може да ходи.

Паулина се самообвинява за случилото се със сестра й, защото тя й е купила колата. Тя казва на Родриго, че би дала живота си в замяна на този на сестра си.

Въпреки всичките злини, които е извършила, семейство Брачо се притеснява за Паола.

Хема побеснява, когато научава, че Карлос Даниел е напуснал Монтерей. Тя решава също да замине за Европа и да се забавлява с мъже.

Естела се обажда по телефона на Естефания и й разказва за случилото се с Паола. Естефания се усмихва злобно; после тя казва на Уили да отиде да си купи трауен костюм, защото бившата му любовница, Паола умира.

Уили е в шок от факта, че Паола може да умре и казва на Естефания, че той с Паола са щели да направят така че да измъкнат парите от наследството й на мига. Естефания му казва, че не иска нищо от нея, както и че ако Паола умре, няма причина да си иска парите. Уили се ядосва още повече и казва, че се отваря нова възможност за Узурпаторката. Естефания му казва, че тя е много по-свястна от Паола и му казва, че няма да си иска дела и ще остави парите си във фабриката, за да й носят дивиденти. Уили я лъже, че така  братята й ще я ограбят; Естефания му казва, че е по-добре братята й да й изхарчат партие, отколкото той по уличници. Уили иска да я удари, но Естефания го хваща и му казва да не смее да я докосва, защото ще си плати.

Докато е при сестра си, изведнъж Паола започва да бълнува и да крещи, че тялото й гори.

Накрая Паола казва, че е дала пари на Уили, за да подпали "Фабрика Брачо".

Еп.99: (11-ти октомври, вторник)
Състоянието на Паола се влошава; единствено Паулина се надява, сестра й да се възстанови.

Паулина не може да повярва на думите Паола, че тя и Уили са искали да изгорят "Фабрика Брачо"; смята, че тя бълнува от лекарствата, които са й повлияли.

Карлос Даниел отказва да отиде в болницата при Паола, защото не може да й прости за това, че ги е правила на глупаци, преструвайки се на инвалид. Пиедад му казва, че този път Паола е много зле и не се преструва; казва му също и за обета, който е дала Паулина: че ако сестра й се оправи, тя самата ще постъпи в манастир.

Уили е в един бар заедно с приятеля си, Маурисио и го опитва да го убеди да му помогне да подпалят "Фабрика Брачо".

На сутринта Карлос Даниел отива в болницата, но Паола спи. Той казва на Паулина, че сестра й цял живот е била красива, а сега не прилича на себе си.

Когато излизат в коридора, Карлос Даниел казва на Паулина, че иска да се оженят.

Тя е потресена и му казва, че моментът не е подходящ за такива приказки и се връща в стаята при спящата Паола. Паулина обещава на сестра си, че няма да я предаде.

Мед. сестра казва на Паулина, че Паола е отказала да се храни. Паулина решава сама да нахрани болната си близначка; Паола отказва да го направи, защото часът й наближава и иска да изкупи греховете си.

Паулина се опитва да я ободри, казвайки й, че ще се оправи, но Паола знае много добре, че ще умре. Тя моли Паулина да се омъжи за Карлос Даниел. Накрая казва да следят Уили, защото той иска да навреди на сем. Брачо като подпали фабриката; Паулина обаче отказва да повярва на думите й.

Късно вечерта, Уили и Маурисио отново се пропиват и отиват в дома на Естефания, която спи, както и бебето. Двамата надуват уредбата до дупка и Естефания се събужда от врявата и отива в хола и им вдига скандал. Уили й казва, че не може да я понася и няма да си легне да спи при нея. Естефания му казва, ако иска да спи с пияния си приятел и изгонва и двамата на улицата.

Карлос Даниел и баба Пиедад отиват при Паола в болницата по молба на Паулина, защото краят й наближава. Карлос Даниел казва на умиращата си съпруга, че й прощава за всичко. Тогава животоподдържащата апаратура, към която е свързана Паола започва да пищи, и Паола умира.

Еп.100: (12-ти октомври, сряда)
Патрисия отива в дома на Естефания и я моли даи отиде на опелото на Паола, от уважение към баба Пиедад. Естефания обаче отказва да лицемерничи пред Узурпаторката. Уили е засегната, че не са го поканили и заявява на Патрисия, че нито той, нито съпругата му ще присъстват на опелото.

На опелото на Паола идва Едмундо и изказва съболезнованията си на Паулина. Когато ги вижда заедно, Карлос Даниел полудява от ревност.

Баба Пиедад казва на Паулина, че ще погребат Паола в семейната гробница, защото е умряла като съпруга на внука й Карлос Даниел. Паулина й благодари за жеста.

Паола бива кремирана.

Карлос Даниел е до Паулина, която не спира да плаче; накрая той я изпраща до хотела и я целува по челото.

Паулина остава съвсем сама в хотелската стая и не спира да оплаква сестра си.

Карлитос се прибира болен от интерната. Баба Пиедад казва на Фиделина да се обади на Паола, за да й каже да дойде, за да лекува детето.

Паулина казва на Селия, че ще се омъжи за адвокат Едмундо Серано. Селия я пита дали го обича; Паулина й казва, че ще се научи да го обича, защото трябва да забрави веднъж-завинаги Карлос Даниел, защото тяхната любов е невъзможна.

Вероника се обажда на Естефания, за да й каже, че може да дойде във фабриката, за да си вземе парите. Естефания взема 1 милн. песос в брой и чек със същата сума. Когато се прибира вкъщи, тя ги показва на Уили. Очите му светват и й казва да му даде парите, за да замине за провинцията, за да намери къща за него, нея и детето, а когато Естефания вземе и другата част от парите, ще ги вземе при себе си.

Паулина отива в дома на сем. Брачо и дава на Лисет костюма на Жената-чудо, който й е купила. Лисет й благодари и й казва, че веднага ще го облече.  

Родриго казва на Карлос Даниел, че Карлитос си е у дома, защото е получил ангина. Казва му също, че Паулина е при него и го съветва да тръгне за там и да отиде при нея.

Естефания казва на Уили, че няма да му даде парите си, защото му няма доверие и мисли, че той  иска да я обере.

Уили побеснява и казва на Естефания, че ако не му даде парите, той ще вземе бебето й и повече няма да го види. Естефания му казва, че не може да го направи. Тогава Уили вземе детето от креватчето му и казва на Естефания, че ще го подхвърли някъде така, както някога са подхвърлили нея на сем. Брачо.

Естефания хуква отчаяна след Уили, умолявайки го да й върне сина.

Карлитос казва на майка си, че се чувства по-добре, когато тя е при него. Моли я да не си отива никога повече, за да може да спи спокойно. Тогава в стаята при тях влиза Карлос Даниел, казвайки на Паулина, че я обича, и я пита дали ще остане завинаги при тях.

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 22:01 от David_Charvet

# 436
И аз предпочитам старите сериали пред новите.
И аз!
Някой има ли инфо какво ще започне след узурпаторката?

# 437
И аз!
Днес прочетох във фейсбук, че ще дават "Обетована земя". Peace

# 438
И аз!
Имаш ли мнение за сериала? Не съм го чувала. Виждам, че е бразилски, от режисьора на Клонинг - друга голяма класика.

# 439
И аз!
Имаш ли мнение за сериала? Не съм го чувала. Виждам, че е бразилски, от режисьора на Клонинг - друга голяма класика.
kiticat, този сериал не съм го гледал, а и не съм го и чувал. Няма как да дам мнение или оценка, преди първо да съм го гледал. Да не говорим, че от актьорите, никой не ми е познат. Ако искате, да го видим и после да решим дали да му направим и тема. Simple Smile
П.П.: "Клонинг" съм го гледал.  Wink

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 14:52 от David_Charvet

# 440
Дейвид, страхотна е снимката с огъня и Паола.

"Клонинг" не съм го гледала, скоро го засякох по Диема Фемили, майка ми го гледаше навремето, горе-долу зная за какво се разправя, но дококото съм виждала има и клонинг на филма "Клонинг", тъй като съм го засичала уж същия сюжет, но с други актьори.

# 441
Дейвид, страхотна е снимката с огъня и Паола.
Благодаря ти, kle0patra Hug. Намерих я във фейсбук и реших да я кача към резюмето, миля, че идеално пасва. Grinning

"Клонинг" не съм го гледала, скоро го засякох по Диема Фемили, майка ми го гледаше навремето, горе-долу зная за какво се разправя, но дококото съм виждала има и клонинг на филма "Клонинг", тъй като съм го засичала уж същия сюжет, но с други актьори.
Гледал съм бразилския "Клонинг" и римейка му по btv Peace втория като че ли повече ми хареса. Laughing

# 442

ДОСЕГА В "УЗУРПАТОРКАТА"...

Еп.101: (13-ти октомври, четвъртък)
Уили оставя в сина си на пътническото място, и когато се готви да потегли с колата, Естефания застава на пътя му, умолявайки го да й върне сина.

Той й казва, че иска да му даде парите, иначе няма да го види никога повече. Естефания се връща в къщата и взема чантата си и дава на Уили парите в брой и подписания чек от нея, а Уили й предава бебето,и я заплашва, 1че ако братята й го издадат на полицията, той ще се върне и ще подхвърли детето някъде, а нея самата - ще убие.

Докато Карлос Даниел е при Карлитос, баба Пиедад разговаря с Паулина, умолявайки я да не ги напуска. Паулина й казва, че иска да си тръгне завинаги не от тях, а от Карлос Даниел, защото сестра й винаги ще бъде пречка между тях.

Карлитос моли баща си да не позволява на майка му да си замине.

Уили и приятелят му Маурисио се приготвят да подпалят "Фабрика Брачо".

Естефания се е заключила в стаята си, държейки сина си на ръце и не спира да плаче, че едва не го е изгубила. Тя е много изнервена и започва да пие успокоителни.

Карлос Даниел казва на Паулина, че съдбата иска да ги събере. Паулина му казва, че ако ще й говори така, ще си върви; казва му, че любовта им е невъзможна, защото гробът на Паола винаги ще ги разделя. Карлос Даниел й казва, че дори и мъртва, Паола продължава да върши зло, разделяйки ги.

Паулина му казва, че освен Паола ги дели и Едмундо Серано, за когото тя възнамерява да се омъжи. Карлос Даниел й казва, че не може да го направи, защото ще нарани както него, така и децата му, които я приемат за своя майка. Паулина обаче му казва, че рано или късно, те ще трябва да научат цялата истина.

Маурисио се обажда анонимно в полицията и издава Уили за намеренията му да подпали "Фабрика Брачо".

От полицията се обаждат във фабриката и предупреждават охрaната, за да бъдат нащрек.

Уили отива пред "Фабрика Брачо" и счупва няколко прозореца и излива няколко бтилки с бензин и подпалва стаята. От охраната идват и се опитват да го спрат, но Уили успява да избяга.

От охраната се обаждат на Родриго и му казват за случилото се и за подозренията си, че подпалвачът е бил Уили.

Маурисио отива лично в полиц. участък и казва на инспекторите Мерино и Амадор, че той им се е обадил по телефона, и им разказва как Уили лично го е помолил да му помогне да подпалят фабриката, но той е отказал, защото не иска да остави хората, които работят там на улицата.

На сутринта, прислужницата на Естефания се обажда в дома на сем. Брачо, притеснена за нея, защото се е заключила в стаята си, не й се обажда, а бебето не спира да плаче от глад. Паулина и Патрисия отиват в къщата на Естефания. Патрисия й казва за това, че подозират Уили за подпалването на фабриката. Тoгава Паулина си спомня предупреждението на Паулина, преди да умре, че Уили им мисли злото.

Прислужницата успява да намери връзка с ключове, и Паулина за почва да ги изпробва, за да отключи вратата на спалнята на Естефания. Когато влизат с Патрисия вътре, заварват Естефания лежаща в безсъзнание на леглото.

Когато идва в съзнание, Естефания е в паника и пита къде е синът й. Паулина й казва, че прислужницата го е взела, за да го нахрани. Естефания разказва как е дала на Уили парите си, защото иначе той е щял да отвлече сина им и да го зареже някъде.

На летището, следователите Мерино и Амадор причакват Уили, и когато той се появява с голяма чанта, те я вземат, и щом я отварят, го питат от къде е взел толкова пари и за какво са му. Уили ги лъже, че парите му ги е дала жена му, Естефания, за да ги внесе в банка в Съединените щати. Детективите го закопчават с белезници и го отвеждат в участъка и се обаждат в дома на Естефания, за да проверят дали версията, която им е казал Уили е истина или не. Паулина вдига телефона и им разказва как Уили се е опитал да отвлече собствения си син, ако Естефания не му даде парите си.

Накрая Уили бива заключен в една килия.

Естефания казва на семейството си, че веднага ще се разведе с Уили; моли всички да й простят за това, че не им е повярвала, когато са се опитвали да й отворят очите, че Уили е с нея само заради парите й.

Накрая, тя моли Паулина за прошка за лошото си държание към нея. Паулина й казва, че винаги я е разбирала и знае какви са били причините за омразата й към нея, и й казва, че няма за какво да й прощава.

Карлос Даниел се е затворил в стаята си, самосъжалявайки се, защото в този момент, Паулина се омъжва за Едмундо Серано, а не за него.

Баба Пиедад се опитва да му повдигне духа, казвайки, че не се знае дали Паулина ще се омъжи.

Естефания отива в затвора при Уили, който веднага започва да я моли да го измъкне. Казва й, че ще измислят нещо, за да го оневинят. Но Естефнаия му казва, че не е дошла, за да го изкара от затвора, а за да го види сразен, и така да му отмъсти за всички злини, които й е причинил.

Уили побеснява, казва й, че сем. Брачо са я настроили срещу него. Естефания му казва, че те единствени я обичат още от мига, в който са я подслонили и отгледали, но тя не е съумяла да го прозре. Тогава Уили й казва, че освен сем. Брачо, има и майка си, и й изкрещява, че е дъщеря на слугинята Фиделина.

Паулина и Едмундо са в обредния дом, за да сключат граждански брак.

Той подписва, а когато Паулина взема химикалката, изведнъж се възпира и замисля дали да го направи.

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 09:39 от David_Charvet

# 443
Благодаря, Дейвид.
Почти свърши, хем искам да видя края, хем ще ми лиспва  Heart

Този Маурисио съм го гледала и другаде  newsm78

# 444
Благодаря, Дейвид.
Почти свърши, хем искам да видя края, хем ще ми лиспва  Heart
Моля, kle0patra. Hug
Да, днес е последния епизод. Cry

Този Маурисио съм го гледала и другаде  newsm78

Aктьорът се казва Едуардо Луна; играел е с Габи Спаник в сериала "Como Tu… Ninguna" / "Никоя като теб" (1995 год.). Peace Wink

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 09:59 от David_Charvet

# 445
Днес ли? Не са ли общо 103 епизода?

# 446
Да, днес е последния 102 епизод. Продължението няма да го дават пак. Close А другите държави, където в бил излъчван сериала, са го давали веднага. Peace Но ако искате, ще ги го преразкажа. Wink
В понеделник започва "Обетована земя".

# 447
Да, днес е последния 102 епизод. Продължението няма да го дават пак. Close А другите държави, където в бил излъчван сериала, са го давали веднага. Peace Но ако искате, ще ги го преразкажа. Wink

Еее, жалко. надявах се да има още един епизод.
За продължението беше казал, че го има youtube. Как се казва и на какъв език е? Смятам да го гледам, нали е кратко?

# 448

Еее, жалко. надявах се да има още един епизод.
За продължението беше казал, че го има youtube. Как се казва и на какъв език е? Смятам да го гледам, нали е кратко?
Ето го заглавието: "Mas alla de... La Usurpadora". Да, има го в youtube на испански език. Peace Разделен е на части, защото епизодът е с времетраене 1 час. Wink

# 449
Последен епизод..... Cry Много ще ми липсвате,приятели!

Общи условия

Активация на акаунт