MasterChef България, Тема 4

  • 39 241
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 2 845
Шеф Михалчев с неговите секси чушки  Laughing Много извратен поглед има! Според мен си пуска леки закачки на Елена  Mr. Green
Лелята с тея кожени изделия по себе си наистина прилича на бивша порно актриса  newsm11

# 631
  • Мнения: 18 839
Аз искам да попитам Дарин - някой каза ли ви, че е добре да се обръщате към журите с "да, шеф" / не, шеф" На Аврам Боян и отчасти Симеон, всяка трета дума им е шеф/чеф  Sick

В началото на снимките ни обясниха, че обръщението към съдиите е "Шеф Ангелов, Шеф Токев и Шеф Михалчев" и съответно отговорите е добре да завършват на "....., шеф" - някои го спазваме, някои не.

Е това определено оправдава Аврам  донякъде Peace

# 632
  • Мнения: 799

За Боян според мен не казаха, че му е лош сандвича, а че не е най-добрият. Да ме прощават феновете му, но това, което някой беше показал на картинка за Флий стрийт стек, не приличаше на неговото. Неговият все едно го беше взел от някоя дюнерджийница на ъгъла. Може да е бил вкусен, но не е гурме, а хапване на крак.

Като прегледах снимките от втория тест - много ме впечатли визуално вегетарианския сандвич на Стефан -беше си приготвил хлебче (предполагам, защото едва ли го е имало в склада), а кетчуп от гъби ... свучи супер креативно. На фона само на това, без да съм го пробвала, ми е странно как избраха бохчата на лелчето.
Бохчата й беше омлет със синьо сирене и само вътре е имало навряно някакво вариво. А направиха забележка на Аврам, че соса му е доминиращ. Не обичам конспирациите, но съм на мнение, че нарочно я избутаха за да има интрига в двубоя с Елена.

+ 1  Peace

# 633
  • София
  • Мнения: 5 697
Естествено, че е нормално участниците да се обръщат към журито с шеф. Как иначе да ги наричат, по име? Би могло, но в неформална среда. Когато обаче ти оценяват ястието, не можеш да кажеш "да, Андре" или "благодаря, Петър" Simple Smile Шеф не означава началник в случая. На мен лично ми прави приятно впечатление и говори за добро възпитание.

В американското издание някои от участниците се обръщаха към Гордън Рамзи със "сър" и той ги скастри да не го "съросват" всеки път и че името му е Гордън. Но според мен шеф е най-подходящото обръщение.

# 634
  • Варна
  • Мнения: 2 098
И аз съм от тези, на които им е странно това натъртване на 'шеф'. Доста казармен подход според мен. Crossing Arms

# 635
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз съм от тези, на които им е странно това натъртване на 'шеф'. Доста казармен подход според мен. Crossing Arms
Абсолютно!  Peace

# 636
  • София
  • Мнения: 774
Ще трябва да изгледам няколко епизода от американското. И според мен нивото на участниците като цяло е ниско. Втори тест за креативност и нищо особено. Поне като презентация да се постараят. Казвам го от гледна точка, че ги обявяват за "петнадесетте най-добри любители готвачи в България". Наистина е трудно веднага да ти хрумне рецепта,за 3 мин да вземеш продукти, че и пропорциите да се сетиш. Ама нали затова са там. Знаели са какво е. Супи и миш-маши, и то сервирани даже като в стол. Извинявам се на Петър и феновете му,симпатичен е човекът, ама чинията му ако е от 15те най-добри в България .... И не само неговата.
Дарине, точил си питки. Ама не е това задачата.
Предаването ми е много интересно. Понякога, за свой ужас, съм съгласна с Мариела Simple Smile И без да съм й фен,чинията й изпъкваше снощи на фона на останалите. Simple Smile Също и на Боян,но не знам какъв проблем имаше с неговото ястие.

# 637
  • Варна
  • Мнения: 2 036
Но според мен шеф е най-подходящото обръщение.

И към съпругът ми, всичките му подчинени готвачи се обръщат с "шеф", вместо по малко име.

# 638
  • София
  • Мнения: 21 352
И аз съм от тези, на които им е странно това натъртване на 'шеф'. Доста казармен подход според мен. Crossing Arms

Добре де, според вас как би трябвало да се обръщат към шефовете? По име не е възпитано, без обръщение става един-два пъти, но непрекъснато също не е възпитано...

# 639
  • Мнения: 6 585
Дарине, благодаря, че се включи   bouquet Сега разбирам, че е пожелателно така да се обръщат. А относно сравненията - аз и в университета не съм чувала да се обръщат всеки път студентите с "да, професоре"  newsm78 При доктора - същото, но както и да е, ще считам, че е етикет някакъв. Уважавам обаче и тези, които не считат, че трябва да го използват непременно. А и да не забравяме, че те не са им подчинени, или са  Rolling Eyes

Нордел с тези кожи и кашки все едно се готви да влиза в стаичката на г-н 50 нюанса  Joy

И аз съм от тези, на които им е странно това натъртване на 'шеф'. Доста казармен подход според мен. Crossing Arms

Добре де, според вас как би трябвало да се обръщат към шефовете? По име не е възпитано, без обръщение става един-два пъти, но непрекъснато също не е възпитано...

За кое да се обръщат? Те им изказват впечатленията от ястията, а участниците се чувстват длъжни на всяко изречение да репликират с "да, шеф" - кому е нужно? Може накрая на тирадата да благодарят и толкова.

# 640
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 153
"Пошираните" яйца на български не са ли "забулени"?  newsm78

# 641
  • Мнения: 12 382
Понякога, за свой ужас, съм съгласна с Мариела Simple Smile И без да съм й фен,чинията й изпъкваше снощи на фона на останалите. Simple Smile
С кое по-точно? С така коментираната банална бохча, която даже и не е вързана добре:

# 642
  • София
  • Мнения: 5 697
"Пошираните" яйца на български не са ли "забулени"?  newsm78
Яйцата да, но ако приготвяш примерно сьомга по тази технология, тя няма как да е "забулена" Simple Smile

Направи ми добро впечатление, че за първи път чинията на Мариела не беше претрупана и "пренакапана" Simple Smile

# 643
  • Мнения: 6 308

Мерси, то логично след като не е на официалната страница да е там, но като не го поглеждам този ФБ.

# 644
  • Мнения: 12 382
Ето ги и всички заедно. Направи ми впечатление, че вместо супата на Диляна са показали като нейна тази на Юлиана, после пак същата като нейна. Нямаше как да не разпозная два пъти напуканата (изстинала) супа с коричка, въпреки че едната снимка е с лошо качество:


Общи условия

Активация на акаунт