Неапол и Бари - новите дестинации и Wizz air за море и туризъм

• 116 768
  • 791
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Ние ще ходим в района на Неапол и красотите по крайбрежието през август - ще изпукаме ли от жега?  Blush

# 766
Миналата година бяхме от 14 август около Бари, не беше много горещо, 2-3 дни даже превалява следобед.

# 767
За първо посещение на Италия не бих избрала Бари. Неапол с крайбрежието на Амалфи, Капри и Помпей е по-добрият вариант.
Миналата година бяхме през ноември в района на Бари. Беше студено и неприятно. Денят е кратък, а разписанието на влаковете и автобусите - разредено.

# 768
  • София
Malini, бяхме миналата година в средата на август и беше много горещо Peace Над 35 по цял ден.
И аз съм на същото мнение за първо посещение- за такова бих препоръчала Венеция, Рим, Флоренция, Верона, Тоскана и много други, но не и Бари.

# 769
  • София
... но пък Бари и район Пулия също имат своето очарование и ако се търси бюджетно пътуване, защо да не става и за първи път ? Цените са поне с 30 % надолу от класическата и силно туристическа Италия и може би с 10-15 % по евтино от Неапол.
В същото време е и по-релаксиращо и не те мачка с величие, а и опознаваш Италия от по-неизвестното, към класиката.
Зависи от нагласата и какво точно искате от тази екскурзия.

# 770
Абсолютно, места като Позитано, Капри, Полиняно, Матера, Алберобело трудно ще разочароват и най-претенциозните.   Peace

# 771
  • София
Аз говорех за Бари, не за Неапол и Амалфийското крайбрежие.
Освен това не сме коментирали за бюджет. Ако това е водещото, става.

# 772
  • София
Някой ходил ли е в района на Неапол и Амалфи през март? Как е климатът тогава?

# 773
Миналата година беше рекорд като горещини,особено на север където влагата е висока и няма вятър,по морето се преживява някак си, по-предната година изобщо нямаше лято ,така че какво ще е тази година не се знае,за догодина пък съвсем .

Бари е последното място където бих отишла , но зависи кой с какво сравнява ,удобно е за  лятна ваканция в региона, не знам защо ходите там през мъртвия сезон обаче,отсега нататък става хубаво .

# 774
Бари е идеално за обиколки в близките градове, иначе там няма кой знае какво да се прави, но вечер атмосферата в стария град е много приятна за хапване и пийване.
Хубавото е, че билетите на Уиз са по-евтини, сравнено с Неапол.

Тази година ще се опитам да организирам седмица в Саленто, но да видим...  Grinning

# 775
  • срещу двата комина :)))
да ви пусна частот нашата разходка из Неапол - https://muryblog.wordpress.com/2016/05/17/%D0%BD%D0%B5%D0%B0%D0% … 0%B2%D0%B8%D0%B9/

# 776
  • В реалния живот
Здравейте,

Да ви питам за наема на кола в Южна Италия - видях офертите на големите фирми в града, но си пиша и с хотела - те работят с местна фирма. Привлича ме това, че предлагат да докарат колата в хотела и да си я приберат от там. Обаче искат 300 евро кеш за депозита, а не като блокиране от картата. Разпространено ли е искането кеш?

Благодаря

# 777
  • Русе
На мен ми искаха 1800 € депозит кеш на летището в Неапол  Crazy
Ползвахме ГТ и влакове...

# 778
  • В реалния живот
Може би идва от вида на картите и нивото на застраховки - ето тук има една интересна тема.

# 779
Предполагам че големите фирми - Херц, Ейвис, Юръпкар няма да искат кешов депозит, а блокиране на сума по кредитната карта. На мен никога не са ми искали кеш. А депозита е голям защото не сте включили застраховка, а Неапол не е особено безопасен за колите.

Общи условия

Активация на акаунт