Автоимунен тиреоидит на Хашимото (37)

• 95 658
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Ами то ако Клостила вдига ТСХто, трябва да повишат Еутирокса, аз така да разбирам? newsm78
Така съм чувала и аз. Не е нещо необичайно май и трябва доктор да прецени терапията.

# 76
  • Варна
Здравейте  Hug
При антитела над нормата и хормони в референтните граници, може ли да се наблюдава напълняване и трудно отслабване, акне, умора, раздразнителност и т.н, или да търся причината другаде?Към момента ми е изписан селен за 4 месеца.

Ето резултатите на антителата:
Anti-Tg - 38 IU/ml - реф. 0-4
Anti-TPO - 24,4 IU/ml - реф. 0-9
Да, аз съм в това положение. За сега не съм открила изход от ситуацията за съжаление.

# 77
Аз пък съм в другото положение. Не мога да напълнея. 164 см съм висока и 44 кг, а искам да стана поне 48 кг. Раздразнителност и неспокойство имах, но пия Симпатил от 2 месеца и тези симптоми изчезнаха. Остана само някоя друга пъпка по лицето ми.
Това са мойте антитела 
Anti- tg -  834.48 (0-115.0) ;
Anti-TPO- 376.81 (0-34.0)

# 78
Здравейте, имам някой симптоми -като депресия,раздразнителност,не мога да спя.....Правих ехограф на щитовидна не се видя изменение,ТСХ 2,5. Но най-много ме притеснява прекомерното окосмяване по тялото което започна след раждане. Момичета вие имате ли такъв проблем или да търся причината другаде?

# 79
  • В сърцето на любимия човек
Антибиотиците отразяват ли се на ТСХ?
Миналата седмица ме хвана някакъв вирус/грип и смених 2 антибиотика. В момента допивам Аугментин, но трябва да пусна ТСХ и ФТ4, защото планирам стимулация след 20-тина дни, а не съм пускала контрола от януари - все нещо изскачаше или ме домързяваше да ходя рано в студа да ме дупчат  Blush
Дали утре мога да открия Начев в Майчин дом, нали всяка сутрин е там?
Благодаря ви предварително   bouquet

Шакира - ТСХ не се изследва по време на стимулация, защото от хормоните се покачва. След стимулация трябва да минат поне един цикъл, за да е коректно изследването, така че не се тревожи в момента  Peace

# 80
Благодаря ви момичета!  bouquet

# 81
  • София
Здравейте  Simple Smile От много време не съм писала тук, но ми се слуи нещо притеснително и искам да попитам дали някой друг е имал подобни проблеми. Около 4 дни имах силна аритмия - екстрасистоли, но в някои периоди бяха много чести, примерно на всеки 5-6 нормални удара имаше екстрасистола. Изстрелях се на кардиолог, разбира се, в 3-та градска, там ми направиха всички възможни прегледи и изследвания и заключението беше, че няма органична причина от сърцето за тази аритмия, кръвните ми изследвания за холестерол, електролити и т.н. също са добри. Кардиоложката само като чу, че съм с щитовидни проблеми, почти вдигна ръце и беше абсолютно убедена, че е от това, обясни ми как л-тироксина принципно повишавал чувствителността на адреналиновите рецептори и това било възможен страничен ефект. Странното е, че щитовидните ми хормони бяха абсолютно нормални, нито пък съм имала някакъв силен стрес. Изписаха ми бета блокер, който не започнах, магнезий и отделно аз започнах и мента, глог и валериана и селеногин. Отделно спрях л-тироксина за седмица и сега ме е страх да го започна пак. Още на втория ден от тези ми действия вече нямах никакви екстрасистоли, но от какво точно беше така и не стана ясно. Искам да попитам, някой тук, който от години е на л-тироксин или еутирокс, дали някога е имал подобни оплаквания без хормоните да са в отклонение? А да допълня, че имам и други клинични изяви на хипертиреоидизъм, без хормоните да са ми в отклонение, дори TSH ми е малко над 2, имам ниски триглицериди например. Също така като ми правиха ехокг, ми погледнаха и щитовидната за възли и нямам такива.

# 82
Аз имах такъв период, но не с толкова чести екстрасистоли. Пих тогава нещо, но не помня какво и ми минаха. Мисля че паралелно с това пиех и еутирокс, но не помня много, беше в самото начало, когато ми откриха проблема с щитовидната.

# 83
Проба манту противопоказна ли е при Хашимото (хипофункция)?
Доколкото знам ваксините не се препоръчват на хора с нашия проблем...

# 84
  • В сърцето на любимия човек
За пациентите на д-р Начев:
Днес бях на преглед при д-р Начев и чух как обясни на пациентка, че ще отсъства от 9.04 до 17.04 заради медицинска конференция. Ще преглежда утре, във вторник и сряда в Майчн дом, а в събота целия ден ще е в Панацея.

Питах го за антибиотика - не било проблем, но и ТСХ ми е добре - 1.80, така че и да се отразява по някакъв начин, то е минимално.
За изследване след стимулация изрично ми подчерта, ако няма бременност контролата да е два месеца след спирането на стимулацията. Дозировката при бременност ми я изчисли сега и при положителен резултат контролата е 30дни след започване на увеличения прием.
Надявам се да съм била полезна  Hug

# 85
  • Русе
Шакира, аз посещавах д-р Катя Тодорова, само че в Плевен. Не съм ходила при Начев, понеже съм от Русе и Плевен ми е по-близо. Лично аз съм доволна от нея. Следи ме цяла бременност, дори и когато лежах по болниците за задържане и не можех да мръдна никъде, пусках изследванията в болницата, а мъжа ми й пишеше имейл и й пращаше резултатите да ги види и така се е случвало да ме консултира. Много съм й признателна, че успя да ми овладее ТСХ цяла бременност, при условие че бях с близнаци. Дори мисля скоро пак да я посетя, защото тук в Русе няма ме свестен ендокринолог. Успех и с ТСХто и със стимулацията, дай Боже успешен опит и нормално раждане. Аз не помня с какво точно ме стимулираха, но май беше Фостимон, ако не се лъжа.

# 86
  • в огледалото на живота
...тук в Русе няма ме свестен ендокринолог.
Не съм напълно съгласна с теб,но това е мое лично мнение  Peace
Аз се консултирам с д-р Аноанела Славчева.
Вярно,не работи с НЗОК,но ако не беше тя досега не знам в какво състояние щях да бъда... Confused Обходила съм всичките в града ни и не открих по свестен специалист от нея.
Тя ми откри възела и ме насочи за биопсия във Варна при д-р Райков.
Слава богу,всичко е в норма... Praynig

# 87
Петя, благодаря ти! Вече посетих д-р Начев, но е хубаво да имам отзиви и за д-рТодорова. Спира ме това, че идвала в София само един път месечно, а аз онзи ден по спешност се изстрелях при Начев. Той ми каза, че пиенето на Селен и Омега 3 било нещо от сорта - измислица, само не успях да го питам за глутена, но другия път обезателно ще го питам.

# 88
Здравейте, на групата с Хашимото.Може би някои от вас знае на какво се дължи това мое усещане. Ще започна с това ,че и аз съм с Хашимото и преди чети дни започнах приема на магне с витамин Б6, по една таблетка(приемах го вечер попринцип)и започна една сухота в устата ми,едно чувство на подут език,стягане в гърлото и гърдите. На третия ден взех половин доза от магне,но осещането беше същото. И вчера заедно с вечерята приех 1/4 от мгнето,но пак същата работа,за олколо 2h после отмина. И по претиснено мие ,че сутринта  след, като приех хормона и пропранолола от 20мг усещането на подутия език, тежест в гърдите и задух се завърнаха. Може би нетрябва да приемам магне...

# 89
Здравейте момичета !

Малко съм объркана и не съвсем запозната,затова реших отново да пиша в групичката. След преглед при доц.Катя Тодорова - открито малко възелче и назначени изследвания на хормоните - се оказа ,че ТСХ ми е 2,70 / според нея над 2,50 е над нормата/ , антителата - доста завишени,по нейна препоръка започнах и пих 1 месец лтироксин. След което вчера си пуснах контролно изследване и останах изумена - ТСХ-то ми е паднало на 0,97,а антителата също са наполовина. Останах изненадана не толкова,че хормонът е паднал толкова много,а че антителата са мръднали надолу и то доста,а аз доколкото знам антителата не падат ? Или бъркам ? Та сега съм и пуснала резултатите си но междувременно ми се искаше да питам и вас за мнение. ТСХ -0,97 не е ли много ниско ? Колко трябва да е нормалното ТСХ на жена непланираща забременяване ? И има ли вариант от лтироксина и антителата да спадат ?

Благодаря ви предварително !

Общи условия

Активация на акаунт