Автоимунен тиреоидит на Хашимото (37)

• 95 631
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
За мен хормоните са ти много добре и тази стойност на ТСХ е леко над границата която условно слагат- 2,5. Хормоните Т3 и Т4 са точно в горната половина на границите както трябва да е. Може оплакванията да ти идват от възела. Тази сухота и стягане и аз съм ги имала даже се чудех да нямам проблем с кръвната захар и съм я мерила точно в момент когато имам такова чувство и си е била тази която си поддържам винаги. Опитай с добавките и диетата която ти казах. Аз  с тази диета свалих 10 кг. За лимфите а и като цяло за Хашимото д-р Тодорова изписва едно хомеопатично Лимфомиозот 3 пъти по 10 капки за продължително време.
Не знам какво повече може да се каже за мен резултатите са ти много добри с много леко или начално Хашимото което може с добавки и диета евентуално да преодолееш. Успех
За селена по добре да е органичен селен такъв е на Nature's way, Now foods и други

@Krali аз за себе си съм установила  че това как се чувствам няма нищо общо с хормоните понякога съм много зле а хормоните в норма. Просто явно не е всичко от тях

Здравейте,

Бих искала да резбера каква диета са ви назначавали.
Преди една седмица ми откриха хашимото, качи доста килограми като преди една година родих и натруманите кг са 50!!!
ТОва беше и причината да се осъмня че има нещо нередно с здравето ми, е  имах и налице всички симптоми но кой да си помисли че може да е тази болеста.(
Ще ви бъда доста благодарна за инфо, моя доктор само ми спомена че трябва да отслабна но ми каза какво да ям и каква диета да спазвам.!!!!

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 11:05 от IZOI

# 181
На мен диетата ми беше назначена от хомеопат за 3 месеца. Тя включва без глутен, без млечни и без захар дори от плодове. Плодове които може са зелени ябълки и лимони от другите по малко като се изкл грозде банани и диня като най-сладки. В общи линии се яде месо, зеленчуци , бобови, ориз картофи като последните в умерени количества и не постоянно. В момента се придържам основно към безглутеновото хранене и не преяждат с нищо и засега поддържам свалените килограми.
Разгледайте темите за ВМ-НВХ

# 182
Благодаря за инфото.
Чудясе обаче как без млечни продукти???

# 183
Благодаря за инфото.
Ей така  Simple Smile
Ето накратко инфо: http://www.zemianazaem.com/archives/65

Иначе професор Папазова беше споменала, че при болни от Хашимото може да се консумира биволско мляко (аз лично много го харесвам).

# 184
Момичета, наблюдавали ли сте промяна на цикъла си след лекарства?
От миналата есен взимам еутирокс и цикълът ми се удължи с почти 10 дни...

# 185
  • София
IZOI, според мен се консултирай с диетолог. Успех!

# 186
  • София
Благодаря за инфото.
Ей така  Simple Smile
Ето накратко инфо: http://www.zemianazaem.com/archives/65

Иначе професор Папазова беше споменала, че при болни от Хашимото може да се консумира биволско мляко (аз лично много го харесвам).

аз прясно не консумирам,но с какво по дяволите да заместя киселото,сиренето,кашкавала ooooh!

# 187

аз прясно не консумирам,но с какво по дяволите да заместя киселото,сиренето,кашкавала ooooh!
Е пробвай с биволското мляко. Има и сирене, и кашкавал. Киселото мляко е трепач  Heart Eyes Чак много скъпо не е, а често и на промоции се намира, в срок на годност. Тук до нас някакъв фермер имало, който прави и продава биволско кисело мляко и сирене, но така и не се поинтересувах да си купя.

# 188
Аз след първоначалната безмлечна диета сега ям най-вече кисело мляко като гледам само да не е краве. Най-често взимам козе защото знам че то е най-близо до нас и лесно се усвоява.

# 189
  • София
Ще хвърля око какво има по магазините Peace

# 190
Идеята за спирането на млечните е, че при автоимунните заболявания често и молекулата на глутена, и тази на казеина (в млечните) отключват автоимунна реакция в организма. Биволското мляко съдържа казеин, така че трябва да се изключат и продуктите от него. Разбира се, възможно е при даден човек казеинът да не предизвиква никаква реакция и да могат да се консумират млечни, но това трябва да се пробва с елиминационна диета - първо за известно време (минимум месец, но по-добре 2-3 месеца) се изключват всички млечни, а след това постепенно се въвеждат - много бавно и едно по едно, за да може да се види дали ще има реакция към тях. Реакцията може да бъде най-различна - не само храносмилателни проблеми, но може да бъде и обрив, болки някъде по тялото, акне, обостряне на съществуващо заболяване, кожни симптоми или друго.

А що се отнася до заместването, по принцип това е вече въпрос на личен избор. Ако млечните не понасят на някого, е добре да не ги консумира. Може да се заменят например с кокосови продукти - сметана, мляко, макар че у нас изборът е доста малък. А може и да не се заменят с нищо - тогава просто се ядат други храни. Няма риск да настъпи недостиг на калций, защото калций може да се набавя и по други начини.

# 191
Аз мога да ви препоръчам киселите млеката на тази фирма http://mandrafermer.com/index.php в стъклени буркани са и са уникални на вкус нищо общо с обикновеното мляко. Има краве, козе, овче и биволско.

# 192
Момичета, наблюдавали ли сте промяна на цикъла си след лекарства?
От миналата есен взимам еутирокс и цикълът ми се удължи с почти 10 дни...

Здравей, аз съм с хиперфукция на щитовидна (тиреотоксикоза)- пореден епизод ooooh! . Т.к се бях предозирала, минах в хипофункция, която лекувам с еутирокс и същевременно пия тирозол, за да не се върна пък в изходна позиция. Откакто включих и двете лекарства- цикълът ми се удължи, но с 2-3 дни само, де. Възможно е да има връзка Thinking

# 193
  • Бургас
Като заговорихте за цикъла и се замислих: откакто пия Л-тироксин, после го смених с Еутирокс, имам много обилен цикъл по 8-9 дни. Според гинеколозите, всички прегледи, изследвания и т.н. няма гинекологичен проблем, който да е причина за това... чудех се и аз дали и до колко има връзка с проблемите с ТСХ и щитовидната жлеза изобщо... Пия си хормона, поддържам ТСХ около 2,5-3 /повече не пада колкото и да увеличавам дозата Еутирокс/ , нямам изменения по жлезата, даже на ехограф изобщо не личи, че имам каквито и да било проблеми от такова естество, само един възел, който всеки път ми казват, че не е нищо особено и трябва просто да го следя... и какво излиза: че цикълът се променя заради щитовидните проблеми или заради приемания хормон  newsm78 Съвсем се обърках и аз вече.

# 194
  • София - Бургас
Аз пък ям много млечни - обожавам! Всяка вечер се прави по кана айрян... ежедневна консумация на млечни продукти приемам! Не ям месо обаче, но пък съм под 50 кг. винаги съм била слаба и не напълнявам от Хашимото...Дано винаги да така да е:) пия само селен и желязо, защото имам и анемия:(

Общи условия

Активация на акаунт