Автоимунен тиреоидит на Хашимото (37)

• 95 545
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Май много не се съобразяват докторите... знаеш, Леми, и с имуностимулатори и модулатори също. В случая обаче тия витамини ще се пият не месец, два, а доста време. Но като цяло е най-добре тироксина да се приема чист, а всяка останала добавка, витамин, лекарство, да се приемат на интервал поне 2 часа. Нищо не пречи...

Аз често пия от забранените лекарства, но еднократно, или да кажем - като се наложи. При хиперфункция съм срещала няколко от тия забранените, но при вирусни заболявания, грип, ангина, или болки в стомаха, не се съобразявам много, много и приемам понякога разни колдрекси, бусколизини, ползвам капки за нос и т.н., които са противопоказни при хиперфункция. Но ако лекарството или добавката трябва да се приема продължително време, не бих я пила, ако е описана като противопоказна.

# 256
  • София
Здравейте,

Пропуснах няколко теми, но днес ще се запиша. Пуснах си ТСХ, не бях се изследвала от миналото лято.

Резултатът е 3.52  uIU/ml. Дозата ми Л-тироксин е 0,75мг дневно.

# 257
  • София
Ако целиш бебе дозата трябва да се увеличи.

# 258
  • София
Да, това си помислих и аз.  Hug Ще се запиша в "Панацея".

# 259
Магнитче,  помня,  че по време на бременността имаше гестационен диабет.  Може ли да ми кажеш в коя седмица ти го откриха,  на база на какви изследвания,  ти имаше ли някакви симптоми.  Питам,  защото имам ИР и Начев ми беше казал,  че при бременност може да развия гест.диабет, а сега  съм бременна.  Знам,  че в Интернет ще намеря информация по въпроса,  но не искам да чета,  че съм голяма паника... И снощи като ми заглъхнаха ушите,  като ме налегна една умора,  чак до тоалетната нямах сили да стана и не мога и да заспя.  Това с ушите не знам на какво се дължи,  но беше много гадно.

# 260
  • София
Късно, в 31гс, обиколката на корема на бебето започна да расте... симптоми мога да подозирам,че имах....никой не обърна внимание,май направих и няколко хипогликемий, а често адски ама адски ми пресъхваше устата,както и ми прималяваше,буквално сядах по улиците..и където..

# 261
Здравейте!
Преди година и половина след профилактичен гинекологичен преглед и ехография на млечни жлези ме насочиха за пръв път ми към изследване на ft4  и ТСХ, заради много обилна и продължителна менструация. Резултатите бяха в норма / ft4 - 19,39 ; ТСХ - 1,69/. Изписаха ми някакъв хормонален препарат заради цикъла и нещата се нормализираха.
От около два месеца обаче започнах да усещам по-особена чувствителност в гърдите /само ареолите и зърната/, още от преди това косата ми пада много, задържам много вода, мъча се с едни 10кг, които не мога да сваля нито с режим, нито със спорт, изморявам се бързо, напоследък започнах да спя по много и трудно да ставам сутрин, изключително изнервена съм. Последният месец  по време на овулация имаше няколко тъмно кафеви нишки в цервиналната слуз. При прегледа се установи, че щитовидна жлеза е увеличена първа степен. От едната ми гърда изтече коластра, а от другата малко и бистър секрет. Изпратиха ме на мамография - всичко е ок. Изследванията ми са:
TSH 2.4
MAT 7.62
Пролактин 397.1
Изписаха ми Цефазел100 за три месеца и Герикапс.
Няколко дни преди цикъла ще пускам изследване за натрий и калий /доколкото запомних/ заради задържането на вода. Ще ходя и на гинеколог, за всеки случай, пък и без това мина почти година откакто съм ходила последно, а гледам веднъж годишно да се преглеждам дори и да нямам оплаквания.
Някой от вас има ли такова изтичане на течност от гърдите? Категорично изключвам бременност. Четох в нета, но навсякъде се говори за висок пролактин, а моите показатели са в норма.
Извинявам се за дългия пост  Embarassed

# 262
Здравейте, аз съм на Еутирокс от 2-3 г. ТСХ следим да е под 2, иначе имам завишен ТАТ. Обикновено лятото ми намаляват дозата. Последно като изследвах ТСХ беше 0.08, а FT3 беше около 5 при горна граница 6. Според лекарката не съм предозирана и трябва плавно да намалим дозата от 1 1/2 на 1 таблетка от 25мг. Минаха вече 2-3 седмици но сърцебиенето пак се появява от време на време, понякога усещам стягане в гушата, усещам някакви топли вълни. Колко време според вас е нормално да мине за да се регулира хормона? Знам, че е индивидуално, но все пак нормално ли е толкова време да имам такива симптоми? Лекалрката ми каза 5 седмици след като сме намалили дозата да пусна наново ТСХ.

# 263
А възможно ли е л-тироксин да ми отслаби имунната система, пия го вече от 1 месец и имах грип (рядко боледувам), афти, стресници, ечемици - пълна програма, или си внушавам?

# 264
По скоро пролетно време е по слаб имунитета и от това.

# 265
Здравейте!
Нова съм, но се записвам и искам да ви следя. Аз също се боря с Хашимото.
 Не мога да изчета всичко назад, но съм напреднала.
За пръв път си записах час миналич месец при Д-р Начев, иначе съм регистрирана в ДКЦ "Св.Е.Лука" при Д-р Иванова, но нещо не съм доволна. На собствена глава спрях лекарствата за един месец и сега след прегледа при Начев съм на 50 мг. След 45 дена от както съм почнала приема ще правя изследвание и пак ще ходя при него.
Имам едно притеснение и ако някой може да ми помогне ще бъда благодарна.
От известно време усещам удебелени лимфни възли. Възможно ли е да е причинено от Хашимото и какво трябва да предприема?
Много благодаря ! Желая ви хубав ден  bouquet

# 266
Здравейте !
Прополисови капки позволени  ли са при нашето заболяване ?
Търсих в нета, но там няма категоричен отговор.
Няма да го пия постоянно, а само при нужда, когато например съм болна.
Благодаря !

# 267
Здравейте,

Пропуснах няколко теми, но днес ще се запиша.
 ...

И аз така.  Laughing
Скоро не съм влизала в темата, но гледам познати никове наоколо.  Hug

# 268
  • София
Здравейте !
Прополисови капки позволени  ли са при нашето заболяване ?
Търсих в нета, но там няма категоричен отговор.
Няма да го пия постоянно, а само при нужда, когато например съм болна.
Благодаря !
когато се налага лечение,използвам каквото трябва.Спазвам да има интервал след приема на хормон единствено.

# 269
прополиса е модулатор т.е може

Общи условия

Активация на акаунт