Офис етикет

• 20 594
  • 335
  •   1
Отговори
# 150
80% от нашите отиват за да ядат/пият.
10% отиват, за да се забият.
Това е при нас равносметката.

# 151
  • София
Кой колко ще да се сърди, аз на такива мероприятия не стъпвам.
Факт, че на шефката ми не й е особено приятно, смята, че трябва да ходя, за да могат хората ми да си говорят спокойно с мен в неформална среда, а не като шеф в офиса (което за мен са глупости, ако подчинените ми чакат някой купон, за да си поговорят с мен, значи съм гола вода като шеф). Но след като си върша добре работата и всички са доволни от мен, не виждам какви претенции могат да имат към свободното ми време.
Тим билдинги не правим често, но разни събирания / излизания / купони непрекъснато се правят, поне веднъж месечно отдела и 1-2 пъти годишно фирмата. Ама мерси съм, по цял ден съм с тия хора, близки сме си, колкото е възможно в офиса, от повече нямам нужда.

# 152
Точно, Бърди. Peace

# 153
  • Другата България
Защо ми се струва, че Merri_An е превзела темата и я приема твърде лична?
Всеки възприема по различен начин банкетите.
И аз съм съгласна, че на служебните може да се държиш една идея малко по-прилично, отколкото в компания с приятели.

Grinning
Тъй като явно кърпичките не са свършили работа, препоръчвам за мЪРСоли http://www.tashev-galving.com/001+WDS1231/%D0%A8%D0%BA%D1%83%D1% … D0%B0%D0%B9%D1%84 може да те протрие малко, но току виж ти секнал ентусиазмът да ми се влачиш по постовете.
Това какво ти се струва съм 1000% сигурна, че абсолютно никой не го е грижа, още по-малко мен. Така че ти благодаря за ....споделеното ценно наблюдение, но това къде и какво ще пиша си е само и единствено моя работа. Или какво - само ти може да обсебваш теми и "съветваш", "констатираш", "репликираш" и т.н.?  Превзела  Joy ritnik това да не ти е Бастилията, че да се превзема? Значи който се задържи в тема повече време иска да я "превзема"?  Нещо като "твоята тема"? Престани да си вреш гагата където не ти е работа, пиши си по темата и се радвай, когато някой изобщо те отразява. Че като гледам, май съм само аз. Tired Ама и аз ще спра да го правя, щото ти просто се изчерпа откъм репертоар.

Да си хапна.  Joy
В интерес на истината бих отишла да се забавлявам, но не бих танцувала и пила толкова, колкото ми душа иска.  Mr. Green
Ще се правя на примерна.

Grinning  А, ще се правиш, тоест няма да се отпуснеш, да разпуснеш наистина, а ще мислиш цяла вечер дали и колко от кое да направиш, за да не те клюкат. Е, аз пък това не го разбирам. Съгласна съм с теб, че трябва да се съобразяваш с околните, все пак си на обществено място, не говорим и да се натаралянкаш до откат и да се кълчиш с всеки и постоянно, но явно разни хора - разни разбирания за купон. Аз лично ако трябва да седя цяла вечер, пазейки някакво поведение заради "какво ще кажат хората", не бих отишла изобщо. Както казах, ние сме що годе добър колектив, млади хора, купонджии, всичко с мярка винаги е било и винаги такива мероприятия са били масово посещавани при това съвсем доброволно. Дали е в града, дали изнесено на хижа, вила някъде в планината - никога не е имало разочаровани. Е, на някой му била студена пържолата, на друг слаба ракията, на трети силна музиката.... Laughing то никога не можеш да угодиш на всички.
Затова и с учудване чета всякакви мнения за флиртуване, таковане, забиване....

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 14:36 от Merri_An

# 154
ако подчинените ми чакат някой купон, за да си поговорят с мен, значи съм гола вода като шеф
А баш  Mr. Green

# 155
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
80% от нашите отиват за да ядат/пият.
10% отиват, за да се забият.
Това е при нас равносметката.
а др. 10%  Mr. Green

# 156
Гледаме да не посещаваме тези мероприятия просто.
Спестяваме си ги максимално, когато можем.

# 157
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
по принцип фирмените партита (банкети) са за разчупване на леда, създаване на колектив и т.н.
Това обаче не означава, че не бива да се спазва някакво приличие. Аз обичам да ходя на нашите, хапвам, пийвам, танцувам - умерено. Винаги с едно наум, че после има една седмица клюки - кой с какво бил облечен, свалял ли някой някого......  
За мен "най-строга" дисциплина трябва да спазват шефовете - много е грозно важен шеф да се напие като мотика, да обарва колежки, абе да не навлизам в подробности. Пречи на себе си!
Да не говорим, че на някои банкети се кант външни за фирмата лица - представете си какво лоше впечатление може да си изградят!
Така, че моят съвет е забавлявайте се на фирмени партита, но помнене, че на следващият ден шефът, пак ще ти е шеф, а колежката - колежка  Peace

# 158
по принцип фирмените партита (банкети) са за разчупване на леда, създаване на колектив и т.н.
Това обаче не означава, че не бива да се спазва някакво приличие. Аз обичам да ходя на нашите, хапвам, пийвам, танцувам - умерено. Винаги с едно наум, че после има една седмица клюки - кой с какво бил облечен, свалял ли някой някого......  
За мен "най-строга" дисциплина трябва да спазват шефовете - много е грозно важен шеф да се напие като мотика, да обарва колежки, абе да не навлизам в подробности. Пречи на себе си!
Да не говорим, че на някои банкети се кант външни за фирмата лица - представете си какво лоше впечатление може да си изградят!
Така, че моят съвет е забавлявайте се на фирмени партита, но помнене, че на следващият ден шефът, пак ще ти е шеф, а колежката - колежка  Peace

+1

Всичко е добре да е с мярка.

# 159
 Тия са се били напили, сигурно, шефът и дамата му, м?

Ето така се излагат хората. Клетата девойка, друг път ще знае.

# 160
  • Другата България
Именно.
Когато всичко е с мярка, клюките са ти последна грижа.
Те леките с буклите и в офиса си клюкат.

# 161
  Абе аз не съм лелка с букли, обаче определено ще ми направи кофти впечатление. Даже не кофти впечатление, ами така - не знае как да се държи девойката...
  По такива фирмени тиймбилдинги големи чифтосвания стават, особено като се изпращат. А пък ако са и извън града, майко мила.

# 162
  • Другата България
Имах предвид, че лелката дори и да не е присъствала, в офиса ще си клюка на воля.
Еле пък сега и някакво момиче дало повод.

# 163
 Е как. Тия дето са били ще разкажат на тия, които не са...

# 164
  • Другата България
И снимков материал ще приложат ако се наложи. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт