Офис етикет

• 20 567
  • 335
  •   1
Отговори
# 165
 Тук пишат различни хора, упражняващи различни професии и т.н. С удивление научих някои нови неща  Mr. Green

Фирменият купон трябва да е забавен, но все пак е фирмен  Wink Добре е човек да има едно наум и да не го приема като събиране на приятелите вкъщи  Peace

Дори представата ви за забавление е изпиване на бутилка твърд алкохол, разсъбличане и кръшни танци, не забравяйте, че тези хора не са всички ваши приятели, а колеги  Peace

# 166
Мисля, че и без да се вихриш по банкети, може да се случи така, че някой от злоба да пусне някакъв слух. Например просто, защото си хубава, или защото шефът те хвали пред строя, или защото се налага да пътувате заедно.

Аз съм попадала в последната ситуация - налагаше се да пътувам със шефа си всеки ден. Само мога да си представям какво се е говорело зад гърба ми, имайки предвид манталитета в малкото градче, където се намираше фирмата. Държах се прилично и сдържано. Началникът ми също, но когато на хората им е скучно, фантазията започва да работи на пълни обороти.  Mr. Green

В друга фирма имахме колежка, за която се носеха много грозни слухове, толкова грозни, че чак не мога да цитирам в какви ситуации УЖ я бяха виждали. Но тя беше от много мразените колежки и никак няма да се учудя разказите от "свидетели" да са били силно преувеличени. Факт е обаче, че за пищната си фигура ходеше доста разголена, и единствено на нея не се правеше забележка за облеклото.

Колкото до банкетите, под влияние на алкохола съм виждала да се "излагат" и хора на доста високи ръководни длъжности. Било ми е неприятно като част от персонала на фирмата да им угаждам на прищевките за танци, до някои ми е било неприятно дори да седя на една маса. Но длъжността ми е такава, че се налагаше да бъда като тяхна сянка. А ако някой си е нямал друга работа, нека си говори...

# 167
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
така е злобни хора има много и клюкари също. Могат да си измислят неща които не са се случвали, но съвсем др. е да им дадеш реален повод за клюки  Peace Затова винаги си имайте едно на ум и на банкети и на работа и какво обличате и др. подобни неща, които влизат в темата за офис етикета  Wink

# 168
Абе хора , кога ще излезете от тези форми , в които ви изливат и проявите индивидуалност , започнете да се забавлявате с живота и да не се вдървявате и имате постояно "едно наум" какво ще кажат хората за вас !....оставете хората да си говорят и забавляват , а вие се забавлявате както вие намирате за добре..... Леле , леле колко мъка по този свят

# 169
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
аз се забавлявам както намеря за добре с приятелите си, с колегите - работя  Peace
но всеки сам решава за себе си  Peace

# 170
Абе хора , кога ще излезете от тези форми , в които ви изливат и проявите индивидуалност , започнете да се забавлявате с живота и да не се вдървявате и имате постояно "едно наум" какво ще кажат хората за вас !....оставете хората да си говорят и забавляват , а вие се забавлявате както вие намирате за добре..... Леле , леле колко мъка по този свят

Индивидуалността е добре да се изразява в пълен блясък в семейна и приятелска, а не служебна среда Simple Smile))

# 171
  • Другата България
Тук пишат различни хора, упражняващи различни професии и т.н. С удивление научих някои нови неща  Mr. Green

И аз така. От удивление чак превзех темата. Sunglasses
Когато нещата са премерени, когато ти си знаеш за себе си какво и защо и когато всичко е с норма и мярка - последна грижа ми е какво ще говорят злобни и долни комплексирани душици. Факт е, че ги има навсякъде, факт е, че женската злоба е способна да роди легенди, факт е и че красивите и ухажвани жени са били винаги обсъждани с повод и без повод. Така може и да е в случая с обсъжданото момиче.

Колкото до банкетите, под влияние на алкохола съм виждала да се "излагат" и хора на доста високи ръководни длъжности.
Това и аз съм го виждала. Наистина са грозна и жалка картинка.

# 172
Е, ако ще имам няколко индивидуалности , то тогава само могат да завиждат за ногата ни индивидуалност , цели 2;3;4 Simple Smile и пак ще сме повод за клюки ... Е няма как да се опазим Wink

# 173
То имането едно наум е не за да се тормозиш, а по-скоро за да избегнеш неудобни и неприятни ситуации.
И на мен не ми се е вярвало, че колежки може да ми се цупят, че съм си пуснала снимка във фейсбук, за която получавам комплименти или когато дадени колеги ми обръщат малко повече внимание, ама ей на случи ми се два-три пъти и просто вече знам безпричинната сръдня откъде иде. В такива случаи гледам да не се хваля много, да не шумя около себе си и ги оставям да изпъкват и да бъдат център на внимание.

# 174
аз се забавлявам както намеря за добре с приятелите си, с колегите - работя  Peace
но всеки сам решава за себе си  Peace

Peace Именно, едното няма нищо общо с другото и не трябва да се смесват. С колегите не е задължително да сме приятели и честно казано не ме интересува какво мислят за мен, стига да си вършим всички работа.

# 175
То имането едно наум е не за да се тормозиш, а по-скоро за да избегнеш неудобни и неприятни ситуации.
И на мен не ми се е вярвало, че колежки може да ми се цупят, че съм си пуснала снимка във фейсбук, за която получавам комплименти или когато дадени колеги ми обръщат малко повече внимание, ама ей на случи ми се два-три пъти и просто вече знам безпричинната сръдня откъде иде. В такива случаи гледам да не се хваля много, да не шумя около себе си и ги оставям да изпъкват и да бъдат център на внимание.

Извинявай, но колежките ти не трябва ли да се държат като възрастни хора и да не се сърдят за такива глупости...

# 176
Бутински, що за инфантилни колежки? ooooh! Чак се и сърдят , като малките деца! Sick Ох, за пореден път се убеждавач, че някои порастват само физически......

# 177

Извинявай, но колежките ти не трябва ли да се държат като възрастни хора и да не се сърдят за такива глупости...
Не знам...явно са чувствителни на тази тема.
Скрит текст:
След определена възраст започва една надпревара тип "Колко добре изглеждам за възрастта си". Особено като са натрупали повече годинки в една и съща фирма и са свикнали те да обират комплиментите, не им е приятно да имат конкуренция, дори и комплиментите да са тъпи и изтъркани.

# 178

А, ама то това е за да се държи човек както е подходящо за обстановката и да си няма после неприятности, като сутрешен присмех и дългогодишни легенди.

Иначе  всеки може да си отпусне на воля индивидуалността, да се отдаде на момента и почерпен здраво да реализира един кан-кан върху банкетната маса (истински случай).

То и такива индивидуалисти трябва да има, в това си права.

# 179
Ирис, обичам те тебе Hug

Общи условия

Активация на акаунт