Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 335
  • 481
  •   1
Отговори
# 120
Ние днес бяхме на консултация на 3 м.- 6,650 и 63 см. Simple Smile
Давате ли Панадол превантивно след ваксините?
Аз давам.

# 121
5,6 кг, 58 см - вече е на 3месеца:) като се роди 2,5 и 48 см.

# 122
Аз само веднъж съм давала панадол вечерта след първата ваксина, защото вдигна температура. Сега началото на юни трябва да сложат втората и ще видим. Нашият педиатър каза, че няма да й бие по две наведнъж и до края на годинката всеки месец ще сме в кабинета.
За съжаление нашата хрема премина във вирусна инфекция и се появи ужасна кашлица. Назначиха й инхалации и продължаваме с хомеопатичните. В петък сме на контролен преглед да видят дали се повлиява.
Вече мога официално да кажа, че преборихме коликите и запека и единствето боуен терапията помогна. Инфакор, коликинд и т.н. нямаше ефект от тях. Във вторник пак я водих заради кашлицата и се надявам да има същата ефективност както при коликите.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 22:52 от nel402

# 123
Nel402, казваш за запек, по колко дни сте били така? Ние имаме този проблем отскоро, а сме само на кърма.

# 124
Ние започнахме с ранното захранване още от 3 м. Започнахме със сок и плодово пюре. Сега от 4 м се мъчим да въведем и зеленчуковото.
След ваксина давам по препоръка на педиатъра Панадол. За сега надава нормално. На 4 м е 6 кг и 61 см

# 125
 Ние на 4-ти бяхме на консултация,5,400 64 см.За сега не съм му давала панадол.На кърма сме,давам и водичка.Ще се захранваме след 6-тият месец

# 126
Nel402, казваш за запек, по колко дни сте били така? Ние имаме този проблем отскоро, а сме само на кърма.
В началото на втория месец започнаха проблемите със запека и ние сме само на кърма. Педиатъра ни предупреди, че в кърмата започва да се отделя повече белтък и изхожданията намаляват до 1-2 на ден, но тя много се запече(случвало се е по два-три дни да не ходи). А и тя като не се изходи започваха едни газове едно чудо, напъваше се милото и постоянно пръцкаше. Няколко пъти слагахме свещички изилакс( когато не е ходила повече от 48часа, така ни беше инструктирал педиатърът). Но според мен не може постоянно със свещички, защото може да й станат мързеливи червата. След консултация с педиатъра й изписаха nux vomica ( хомеопатично е), не забелязах ефект. Отделно аз започнах да ям овесени ядки, круши, киви, цвекло, сок от сини сливи - имаше съвсем лек ефект. Най-накрая споделих с боуен терапевта, при който я водих за коликите и след един сеанс започна да се изхожда всеки ден, че понякога и по два пъти!!! Склонна съм да вярвам, че тази терапия й е помогнала, а и след втория сеанс започна да спи по цяла вечер съвсем спокойно от 22 като я приспим до 6 Simple Smile
 Не искам да правя реклама на тази терапия или да натрапвам мнение, просто споделям какво ни е помогнало.

# 127
Да добавя и че вече започнаха зъбите - лигави се, дърпа си бибата и започва да си яде ръцете. Венците й са леко подути. При вас започнаха ли зъбите? Какво е това чудо незнам. Тъкмо се отървахме от коликите и сега зъби  #Crazy дано минат леко. На два месеца и половина нормално ли е това?

# 128
  • Инсбрук
За зъбите за всяко бебе е индивидуално и ние сме побелели отдолу и се плюнчи. За Панадола защо давате превантивно, все пак е лекарство. На нас ни изписаха свещички против температура и да не се слагат ако не е над 38,5.

# 129
Ние сме дребнички - на 3м беше 5460гр и 55,5см. Вече мина половината месец, дано се поиздължи малко за четвъртата консултация.
Ако бебчето е изцяло на кърма не е необичайно да не се изаква по 2-3 дни. Значи усвоява почти всичко, което изсуква. Имах такъв период с Ели, но отмина изведнъж и не знам защо, не съм си променяла драстично менюто.

# 130
Хайде да се разпиша, че отдавна не съм писала тук Simple Smile
На 3 месеца беше 6,100 кг и 63 см. След седмица става на 4 и ще видим новите мерки. Лейла не качва много, защото повръща. Изцяло на кърма е, не пие нито вода, нито чай.
И тя, като връстниците си, се плюнчи много и бута ръце в устата, но не мисля, че я мъчат зъбки. Хваща пръста ми и си го тика в устата, но не стиска на венци, а само го ближе. Така че смятам, че по-скоро опознава предметите като ги опитва на вкус Simple Smile
Ще захранвам към 4.5 месец.
Панадол превантивно не съм давала.

# 131
Здрaвейте мaми, и ние се включвaме със зaкъснение, бебе Синaн, роден нормaлно нa 8.02, термин 14.02, 3.600 кг 51 см, в AГО ХAСКОВО

# 132
Здрaвейте мaми, и ние се включвaме със зaкъснение, бебе Синaн, роден нормaлно нa 8.02, термин 14.02, 3.600 кг 51 см, в AГО ХAСКОВО
Добре дошла   Hug

# 133
nel402, моята принцеса вече има зъбче, така че според мен е нормално (мутация). Simple Smile

# 134
Какво да се прави и зъбите ще изтърпим, дано поне минат лекичко. Вирусната инфекцшя на малката прерасна в спазматичен бронхит.  Правим инхалации, давам й хомеопатия и днес на контролния преглед док каза, че е по-добре детето. Ще трябва да продължа да й давам хомеопатия, но се успокоих, че се подобрява и няма да й изписват АБ.
А свекърва ми не спира да повтаря да сложа една шепа морска сол и два аспирина във ваната на детето #Crazy щяло да се изпоти и ще му мине всичко...И независимо, че й отказах няколко пъти само това повтаря  и как и двамата си сина така къпала, да съм почела малко и да видя, че права била  #Crazy направо  ме побърква #2gunfire

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 17:52 от nel402

Общи условия

Активация на акаунт