Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 338
  • 481
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, мами
давате ли вече плодови сокчета? Ние досега сме само на кърма, но тези дни кърмата ми драстично намалява. Съмнявам се, че ще се кърмим до 6 месец. Казаха ми задължително да включва вече плодово сокче, най-добре ябълка. Давам му около 30мл

# 136
Сок няма да давам. Ще захраня другия месец (на 5 навършени месеца) по препоръка на педиатърката. Мисля да предложа първо пюре от морков или картоф.

# 137
Аз не давам. Засега сме само на кърма. С голямото дете сок започнахме след пюретата до колкото помня. Разреждаш ли го поне 50 на 50 с вода?

# 138
Здравейте мами. Отдавна не съм писала и сега реших да се включа. На днешната дата точно преди една година разбрах, че съм бременна. Чувствах се много странно леко стресната от това, че не знам какво точно ми предстои, а днес съм най -щастливият човек с моето малко ангелче Огнян. След 4 дни ставаме на цели 4 месеца.Коликите му минаха за което много се радвам.  Кърмата ми е на спиране скоро ще е само на АМ- едвам събирам 100 мл на ден. Смятам да го захраня, когато започне да проявява някои от признаците за готовност най - вероятно след 5 навършени месеца и ще започна с тиква купено и постепено ще въвеждам домашни, защото имаме градински зеленчуци. Даже исках да е само на домашно, но педи каза, че се започвало с купешки вие знаете ли за такова нещо?    На 16 сме на консултация да видим колко е пораснал и имунизация. На 3 месеца беше 7кг и 62 см.

# 139
Здравейте Simple Smile вчера питах нашата педиатърка за захранването, казах и, че много съм изчела и се колебая кога точно да почна. Тя ми каза средно аритметично на всичко, което съм прочела хаха. Посъветва ме да пробвам след навършване на четвърти месец със зеленчуково пюре. Ако искам и сокче от морков или ябълка да дам още сега - няколко лъжички от изцедения плод/зеленчук. Нашето поколение са ни давали сокче още от втори месец... Иначе ми каза, че е най-добре аз да си приготвям пюретата в началото, имайки предвид сезона - че всичко е прясно   chef

# 140
Аз започнах да захранвам от 3 м, по препоръка на педиатърката. Започнах със сок, но не съм давала по много мл. (сега вече недавам). Давам му плодово пюре м/у хранене. От 4 м въведе и зеленчуково пюре, като с него замествам обедното хранене. Правих му домашно картофено пюре, но не иска да го яде. Минах на купени, но и тях трудно яде и то не всички. За сега яде пащърнак, картоф и тиква с голям зор. Той свикна на плодовите и сега се мръщи на зеленчуковите.
Утре мисля да започна с четвъртнка жълтък през ден, че сигурно ще ми го увеличът, а аз още не съм започнала Simple Smile
Зъбки все още няма, но постоянно се слюнчи и завира ръцете. Купих му гела на Бочко за венците.

# 141
  • София
И какъв е ефекта от гела ? По малко ли си лапа ръчичките , по спокоен ли е ?
 Моята бебка така настървено ги пъха и като ги вади чак се чува едно "пляс" , понякога се плаша , че ще си съдере устната. Ама на нея и прави кеф , а аз откачам като я видя Grinning

# 142
Сок няма да давам. Ще захраня другия месец (на 5 навършени месеца) по препоръка на педиатърката. Мисля да предложа първо пюре от морков или картоф.
[/quote

Здравейте и от мен, нямам никакво време да влизам Simple Smile Деница напоследък предпочита да е на ръце и не ме оставя на мира Grinning. Искам само да ти кажа, че ако си решила да захранваш с моркови не ти го препоръчвам,  че има запичащо действие най-добре е да се почне с тиква  Peace, а за сокчетата не е препоръчително, че връщали коликите. Аз още  не съм почнала със захранването, но сестра ми почна с пюре от моркови на Хип и сина й се скъса да плаче , наложи се по-спешност да го води на лекар, и докторката и каза да почне с тиква от 5месец след ваксината(3-4дни) и да му дава по 5капки Био Гая, за да му свикне коремчето и за сега всичко е наред  Praynig Дано при всички ни да е така Simple Smile Само споделям всеки ще си реши с какво ще започне  newsm10

# 143
Здравейте мами. Отдавна не съм писала и сега реших да се включа. На днешната дата точно преди една година разбрах, че съм бременна. Чувствах се много странно леко стресната от това, че не знам какво точно ми предстои, а днес съм най -щастливият човек с моето малко ангелче Огнян. След 4 дни ставаме на цели 4 месеца.Коликите му минаха за което много се радвам.  Кърмата ми е на спиране скоро ще е само на АМ- едвам събирам 100 мл на ден. Смятам да го захраня, когато започне да проявява някои от признаците за готовност най - вероятно след 5 навършени месеца и ще започна с тиква купено и постепено ще въвеждам домашни, защото имаме градински зеленчуци. Даже исках да е само на домашно, но педи каза, че се започвало с купешки вие знаете ли за такова нещо?    На 16 сме на консултация да видим колко е пораснал и имунизация. На 3 месеца беше 7кг и 62 см.

Здрасти и моята педи така ми каза, че било хубаво да се почне с готови пюрета, защото били много прецизно направени за бебешкото стомахче. И най-добре е било да почнем от тиква(по 20-30гр) и постепенно да се добавя и картофи и моркови

# 144

Здрасти и моята педи така ми каза, че било хубаво да се почне с готови пюрета, защото били много прецизно направени за бебешкото стомахче. И най-добре е било да почнем от тиква(по 20-30гр) и постепенно да се добавя и картофи и моркови

Да, точно така затова и аз съм решила да започна с тиква. Знам че картофът и морковът запичат макар, че и с тиквата може да се получи запек, тъй като е твърда храна и стомахчето не е свикнало още. Мисля 1 седмица да давам тиква след това ще продължа с добавяне на малко домашно картофено пюре. Сокове смятам да му дам към годинка.
За запек, ако някой има такъв проблем мога да кажа един безотказен лек - 1 супена лъжица овесени ядки се варят 5 минути в 250 мл вода. Един път не беше акал 2 дни, което по принцип не е много време, но видях че се мъчи и му го направих 10 мин след като пи малко (около 10 мл) свърши работата  Laughing според мен това е по добър вариант от термометъра. Simple Smile

# 145
  • София
Аз не давам. Засега сме само на кърма. С голямото дете сок започнахме след пюретата до колкото помня. Разреждаш ли го поне 50 на 50 с вода?

Да разреждам го с водичка.
Иначе и на мен ми казаха да започна с тиквено пюре, от готовите. Не само, защото са добре прецизирани, но и по това време тиква трудно се намира, за да го приготвя. От два дни и давам по 20гр. веднъж дневно и е голяма мъка изобщо не го иска!  Sad

# 146
Какво става с групата във фейсбук? Да не би да е премахната?

# 147
До колкото знам старият админ е решил да я изтрия , заради искане на няколко членки ( другите са безгласни струни). Направил си е нова, в която има само предпочитани членове.
Иначе официално има нова група, от която повечето незнайно защо, се махат. Ако искате да се включите пишете.

# 148
Няма такава глупост честно!!! Изтриха я , за да си направят нова само за тях?!!? Е браво за дискриминацията, нямам думи!!

# 149
Да , дори се набляга вече на обсъждане на стари членове и интеигантстване. Ами ако това искат да са днешните майки, пожелавам им успех.
Все пак има нива официална група, където всякакви теми са позволени.

Общи условия

Активация на акаунт