давате ли вече плодови сокчета? Ние досега сме само на кърма, но тези дни кърмата ми драстично намалява. Съмнявам се, че ще се кърмим до 6 месец. Казаха ми задължително да включва вече плодово сокче, най-добре ябълка. Давам му около 30мл
вчера питах нашата педиатърка за захранването, казах и, че много съм изчела и се колебая кога точно да почна. Тя ми каза средно аритметично на всичко, което съм прочела хаха. Посъветва ме да пробвам след навършване на четвърти месец със зеленчуково пюре. Ако искам и сокче от морков или ябълка да дам още сега - няколко лъжички от изцедения плод/зеленчук. Нашето поколение са ни давали сокче още от втори месец... Иначе ми каза, че е най-добре аз да си приготвям пюретата в началото, имайки предвид сезона - че всичко е прясно

Деница напоследък предпочита да е на ръце и не ме оставя на мира
. Искам само да ти кажа, че ако си решила да захранваш с моркови не ти го препоръчвам, че има запичащо действие най-добре е да се почне с тиква
, а за сокчетата не е препоръчително, че връщали коликите. Аз още не съм почнала със захранването, но сестра ми почна с пюре от моркови на Хип и сина й се скъса да плаче , наложи се по-спешност да го води на лекар, и докторката и каза да почне с тиква от 5месец след ваксината(3-4дни) и да му дава по 5капки Био Гая, за да му свикне коремчето и за сега всичко е наред
Дано при всички ни да е така
Само споделям всеки ще си реши с какво ще започне