Февруарските бебоци - малки, сладки жабоци :)

• 61 358
  • 481
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте. Ние сме на 4 месеца и 12 дни онзи ден бяхме на консултация наддал е 420 гр и 3 см вече е 7330 кг и 65 см. Той си намали сам броя хранения на 5 по 150 мл вода с 5 л АМ яде на 3,5 часа,а педито вика да му ги увелича на 6, защото не бил наддал много.
Много се върти вдига дупето извива се на едната и на другата страна, опитва се и да става надига се и се сърди, че не може, обърна се няколко пъти сам от гръб по корем, но не може да си извади ръчичката за това му помагам ,много е енергичен и шавлив. Хваща играчки гледа ги и после ги пъха в устата много го мъчат зъбките.
Миналата седмица се разболя за първи път кашляше и имаше секрети в нослето,но вече е добре изглежда беше вирус ,защото и ние с баща му се разболяхме.
Аз съм с летния кош от 1 месец има пълно легнало положение,тогава беше на 3 м.  яд ме е че не ползвах много коша за новородено.

# 181
Привет! Може ли да споделите какви са мерките глава-гърди последните месеци при бебоците ви? Някъде бях чела, че около 4тия месец се уеднаквяват, а при нас още не е така. Иначе на 4 м. сме 7,100 и 66 см. Малко ми е качил бебока - 450 гр., само на кърма сме, не ми казаха да дохранвам....

# 182
Моят човек е голям. Главата и гърдите са му еднакви, 46 см. Тежи 8410 и е дълъг 72 см. В понеделник стана на 4 месеца.
По-рано от 6тия месец няма да захранвам. Дотогава ще е само на кърма, а заместено хранене няма да има по-рано от годинка. Това са ми плановете, но смятам да го карам лежерно, както стане, незахранено дете няма, все ще прояде.  Mr. Green

# 183
Моята беба е изравнила главата с гърдите още на втория месец. Оттогава вървят еднакви. Последната ни консултация беше на 4.5 месеца - точно 7 кг, 66.5 см и 41 см обиколка на глава и гърди. За половин месец беше качила 300 грама, което запазва тенденцията от последните 3 месеца - по 600 на месец.

Aз ползвам такава подложка за количка. Има си дупки за колани. В най-големите жеги пак леко запарва, но е мноооого по-добре положението, отделно може да се пере често.

Благодаря за идеята Simple Smile. Хареса ми подложката. Видях и други подобни в страницата на детски център "Сладури". Обаче сега нямам представа какъв цвят да си взема. Количката ми е зелена, а искам да си купя лятна червена Simple Smile. Страшна драма  Grinning

# 184
Здравейте Simple Smile
Моят бебо е 6250 и 65 см., глава 40 см и гърди 42 см. На 5 м е. Това за отношението между глава/гърди не го знаех.

# 185
здравейте,мами! моят бебо е на 4м и 5 дни и за два дни два пъти ни се случва да плаче докато си пие млякото,на АМ е. незнам каква може да е причината ,честно казано ми е притеснено малко. на някой ако му се е случвало подобно  нещо да сподели,моля   Rolling Eyes

# 186
здравейте,мами! моят бебо е на 4м и 5 дни и за два дни два пъти ни се случва да плаче докато си пие млякото,на АМ е. незнам каква може да е причината ,честно казано ми е притеснено малко. на някой ако му се е случвало подобно  нещо да сподели,моля   Rolling Eyes
Може да са зъби. Погледни дали не тика биберона в някоя посока.

# 187
зъбите почнаха отдавна да ни създават неудобства,ръцете му са постоянно в устата,а за бибата е точно така,бута я в различни посоки докато не падне и хоп пак ръцете в устата.

# 188
  • София
Здравейте, мами и аз да дам отчет, че отдавна не съм писала.
При нас се появи сериозно лигавене на устата, струва ми се, че го дразнят вече венците. Не е ли рано за никненето на първите зъбки? Знам, че се очаква някъде от 6 месец.
Иначе сме много шавливи, риткаме, опитваме вече да се въртим. Като го сложа по корем си задържа главичката за по-дълго време и се опитва да се подпира на ръчичките.
Исках да попитам, кога ходихте на ортопед? Имахме такъв преглед малко след раждането. Знам, че трябва да отидем пак, но педиатърката нищо не ми казва. А не искам да пропусна момента. В този месец има по-бурно развитие на двигателната система, поне при нас е така.

# 189
Първият път ходихме между първи и втори месец, а втория преглед мисля, че беше 6-7 месец.

# 190
Здравейте Simple Smile някоя от вас ще захранва ли скоро? Че имам няколко практически въпроса Simple Smile?

# 191
Здравейте, мами и аз да дам отчет, че отдавна не съм писала.
При нас се появи сериозно лигавене на устата, струва ми се, че го дразнят вече венците. Не е ли рано за никненето на първите зъбки? Знам, че се очаква някъде от 6 месец.
Иначе сме много шавливи, риткаме, опитваме вече да се въртим. Като го сложа по корем си задържа главичката за по-дълго време и се опитва да се подпира на ръчичките.
Исках да попитам, кога ходихте на ортопед? Имахме такъв преглед малко след раждането. Знам, че трябва да отидем пак, но педиатърката нищо не ми казва. А не искам да пропусна момента. В този месец има по-бурно развитие на двигателната система, поне при нас е така.

Моята девойка от втория месец започна леко да се плюнчи. От три-четири седмици плюнченето е доста обилно, подути венци, ръцете са в устата непрестанно, яде на пресекулки, дупето се изрина, но зъбче още няма. Аз също се бях шашнала, че е рано, но явно при всяко дете е индивидуално.

На ортопед между първия и втория месец ходихме и след шестия пак трябва да отидем.
Вие какво давате за зъбките? Педиатъра на нас ни изписа камилия лайка и арника монтана-ефекта е много лек, та се чудя за нещо друго, има ли изобщо нещо, което действа или просто трябва да изчакаме да изникнат?

# 192
  • София
Благодаря мами,
сега ми е по-спокойно, че не изпускам прегледа при ортопед.

nel402 и при нас са леко подути венците. От това, което изчетох се оказва, че май е нормално да има такава признаци и въпреки това зъбче да не се появява все още. Аз използвам само лайка за венците, тъй като наблюдавам, че и помага. Но при нас подуването е много леко.

# 193
Здравейте, мами! Днес Оги става на 5 месеца ,а на 1 юли започнах захранването 2 дни яде чиста тиква на Гербер хареса му след това му добавих домашен картоф след него морков. Бях му взела тиква и картоф на Hipp  -няма такава отврът опита го направи физиономия и го изпю изхвърлих го и приключих с тези пюрета. Днес изяде 125 мл картоф с морков (добре се справя с лъжицата) и 90 мл АМ изпи добре си хапва. Решила съм да въведа пащърнак, тиквичка, броколи и карфиол за този месец от зеленчуците и да ги въртя, а от плодовете към края на месеца ябълка и круша.
Забелязахме ,че когато е изправен и си държи главата леко приведена на ляво за това викнахме една масажистка, която го пораздвижи с 8 масажа се оправи бях се притеснила, че е крива шия, но просто е бил по схванатичък.
Имам чувството, че изведнъж се разви супер бързо това дете вече се обръща сам по корем и обратно, хваща си крачетата и си дърпа чорапите, гука много,надига се- много е активен. Как са вашите бебчета ,захранвате ли? Много слаба активност има в нашата група, което е тъжно, защото всяко споделяне е полезно за това го има този форум.

# 194
Ние на 2ри бяхме на консултация,на 5 месеца сме.68 см,6,400 растем повече на дължина.От скоро дохранвам с АМ,цедя се понеже малкия не суче,но започнах да закъсвам с кърмата.За захранването ще изчакам до др месец Simple SmileМалкия се обръща сам,лапа си крачетата и ръчичките,откри си и достойнството  Grinning заема пълзяща поза Simple SmileПодпира се самичък,и се започва едно лудо люшкане назад напред иии е мн щастлив  Crazy Мн е енергичен,не обича да се застоява на едно място.Когато го изправя започва да подскача.Мн се чудя с какво да започнем захранването,дали с тиква или картоф  newsm78 Вече почти не спи през деня,давам дентокинд за зъбките.Вие ще записвате ли малчовците на кухня,или сами ще приготвяте храната?

Общи условия

Активация на акаунт