Какво се случи след раздялата?

• 19 408
  • 84
  •   1
Отговори
# 15
по празниците е както е определено от съда.
или както са се разбрали родителите.

# 16
  • София

Философ:), тя питаше за твоя конкретен случай.... ама ти йезуитски го даваш  hahaha

# 17
Всъщност въпросът ми беше към всеки, който иска да сподели Stuck Out Tongue

# 18

Философ:), тя питаше за твоя конкретен случай.... ама ти йезуитски го даваш  hahaha
философски или не , аз действам според съд.решение.
а всеки, който действа против него си пати.

пп. ако има разбиране между родителите тогава съд.решение е на заден план.
ако не си разбрал да го разтълкувам ... newsm78

# 19
  • София
Виж сега, философ е комплимент, човек с хиляди мнения в бг мама, ако не е най-малкото философ, не знам какво е.... надявам се, не си се засегнал; и да именно въпросът беше какво е отсъдил съда; разбира се, твое право е да пазиш в тайна. Инак си прав - каквото се разберат родителите, останалото няма значение. Сполай.

# 20
А как е по празниците? Децата с вас ли са или при другия родител? Чувствате ли се виновни, че.детето е отделено от единия родител?
Бащата не е изявявал особено желание да я взима по празниците, но съм я пращала на Коледа на обяд при него и баба й и дядо й. За Великден същото. Не съм се чувствала виновна в никакъв случай. А съдът не е отсъдил да ходи при него по празниците, а само един път в месеца с преспиване, обаче нито тя, нито той са искали тя да спи там.

# 21
Аз искам да се разделя със съпруга си мирно и спокойно, но той е решен, че ще ме съди, за да може той и родителите му да гледат детето. Въпросът ми в случая е лесно ли се дават правата (или както там се казва) на бащата? Аз не излизам, не се виждам с приятели, обичам и се грижа за детето си. Могат ли да ми я вземат?

# 22
колко е голямо детето, пол ?

# 23
Не съм адвокат, но практиката детето върви с майката задължително отдавна умря. Дали мъжът ти може да ти вземе детето никой не може да ти каже със сигурност. Това че ти не излизаш и не се срещаш с приятели не означава че си добра майка или обратното. Тази женя рускинята дето се хвърли с детенцето си през терасата също не е излизала с приятели ( твърдят из медийте ), но дали е добра майка при положение че е убила себе си и се е опитала да убие и детето си. Намери си адвокат, обесни му ситуацията и той ще ти каже кой какви шансове има. Тук във форума можеш да получиш подкрепа и съвети, но имай предвид че последното е нож с две остриета - има потребители които яростно защитават теории които са далече от истината.

# 24
  • Най-сетне у дома
След раздялата с бащата на детето ми стана по-трудно, защото той се върна в своята си държава. И двамата правим невъзможното, за да се виждат възможно най-често - пътувам аз, пътува той, срещаме се понякога на неутрална територия и така. Иначе сме почти всеки ден на скайп, кога за детето, кога просто да си поговорим или с нещо да си помагаме. Макар, че инициативата за раздялата беше моя, той не позволи и една лоша дума да се каже за мен, съответно от мен детето слуша само хубави неща за баща си и това е съвсем искрено, като кръвни роднини сме си. Сега ще ни гостува за две седмици по празниците и ще е голям купон.

Факт е обаче, че такава раздяла не винаги е възможна. Спомням си кошмарния развод на родителите ми и как сложиха подписа на бракоразводното решение след 10 години брак, а после не се видяха нито веднъж. И колко гадости изслушах от майка ми за баща ми и обратното. Сложно е с човешките отношения, не винаги може да се запази добро отношение след раздялата, ако единият от двамата е решен да вреди.

Всъщност в България не е никак просто детето да отиде при бащата. Няколко мои познати се опитаха и макар да бяха съвсем прилични момчета, децата си останаха с майките.

# 25
колко е голямо детето, пол ?
Момиченце на 2 годинки. Това за приятелите го казах във връзка със съпротивата на съпруга си да се срещам с когото и да било и исках да подчертая, че съм абсолютно отдадена на детето си. В никакъв случай не се определям като лоша майка.

# 26
нема страшно.

# 27
Аз не твърдя че си лоша майка, не те познавам и няма как да правя заключения за каквото и да било. Щом нещата са поставени така готви се за тежка битка. Обикновено от родителските войни най постардало излиза детето.

# 28
  • София
Какво се случва - животът си продължава  Crazy Crazy Crazy

# 29
+1
А за заплахите, и мен ме заплашваше човека, даже един път така ми беше писнало от глупостите му, че му заявих да я взима, да видим как ще се справи с дете, което е привързано повече към майка си, а бащата не знае изобщо какви нужди има това дете. Това имаше поразителен ефект, тръгна си, но в съда и през ум не му мина да иска родителски права. Но това си е до човек, както казах бившият ми е от най-лошите бащи.

Общи условия

Активация на акаунт