Норвегия- тема 46

• 151 691
  • 595
  •   1
Отговори
# 240
  • На север
Темата започна да добива комичен характер.
Не може ли човек, преди питане за раждане в съседна скандинавска държава, да си зададе въпроса колко жени познава той/тя, които от Видин са прескочили да родят в Калафат, примерно.  Tired

Ами, ако в Калафат майчинството е по-високо, ще прескочи, не ами, ще хвъркне.
Парите, Нелка вълнуват потребителката, парите. Тя Норвегия е златаната кокошка за такива като нея  Stop

Още с първото прочитане на поста става ясно, че тук се пита с цел - колко ще ми плащат, ако  родя в Норвегия?

Ееее, най-после някой се досети. Цял живот живях в България, никога не съм стъпвала в Норвегия, хванах един от улицата да ме заплоди за да дойда да живея точно в Норвегия и да взема милионите. Нали вашите бебета се издържат сами и съвсем не ви засяга какво и колко майчинство ще взимате, ще можете ли да задоволявате детето си напълно и т.н Като ви превеждат милионите в Норвегия отивате и ги връщате обратно в сметката от която са преведени, защоото видиш ли вие не сте забегнали от България от безпаричие и лош живот, а защото много харесвате Норвегия. Щом не ви интересуват парите и това дали ще можете да си гледате детето както на вас ви се иска, я се връщайте в родината, к'во праите тука?

Много си права аз дойдох тук, защото много ми хареса. За пари не съм мислила въобще понеже нито мъжът ми е богаташ, нито аз, а и в началото само учих езика. Ако съм търсила пари да съм работила каквото и да е. Иначе да... тук много ми харесва и се чуватвам на мясото си. Simple Smile Май не очакваше такъв отговор а? Нещастен е човекът, който живее на място където не му харесва и не се чувства на мястото си. Парите въобще не са гаранция за щастие.

# 241
  • Асеновград
Темата започна да добива комичен характер.
Не може ли човек, преди питане за раждане в съседна скандинавска държава, да си зададе въпроса колко жени познава той/тя, които от Видин са прескочили да родят в Калафат, примерно.  Tired

Ами, ако в Калафат майчинството е по-високо, ще прескочи, не ами, ще хвъркне.
Парите, Нелка вълнуват потребителката, парите. Тя Норвегия е златаната кокошка за такива като нея  Stop

Още с първото прочитане на поста става ясно, че тук се пита с цел - колко ще ми плащат, ако  родя в Норвегия?

Ееее, най-после някой се досети. Цял живот живях в България, никога не съм стъпвала в Норвегия, хванах един от улицата да ме заплоди за да дойда да живея точно в Норвегия и да взема милионите. Нали вашите бебета се издържат сами и съвсем не ви засяга какво и колко майчинство ще взимате, ще можете ли да задоволявате детето си напълно и т.н Като ви превеждат милионите в Норвегия отивате и ги връщате обратно в сметката от която са преведени, защоото видиш ли вие не сте забегнали от България от безпаричие и лош живот, а защото много харесвате Норвегия. Щом не ви интересуват парите и това дали ще можете да си гледате детето както на вас ви се иска, я се връщайте в родината, к'во праите тука?

Много си права аз дойдох тук, защото много ми хареса. За пари не съм мислила въобще понеже нито мъжът ми е богаташ, нито аз, а и в началото само учих езика. Ако съм търсила пари да съм работила каквото и да е. Иначе да... тук много ми харесва и се чуватвам на мясото си. Simple Smile Май не очакваше такъв отговор а? Нещастен е човекът, който живее на място където не му харесва и не се чувства на мястото си. Парите въобще не са гаранция за щастие.

Семейството на мъжът ми са мизерствали цял живот. Живяли са 9 семейства в една къща. Всяко семейство е живяло в една стая, с по две деца. Мъжът ми пораства и приятел го взема със себе си в Норвегия, защото знае колко мизерстват. Мъжът ми работи години в Норвегия и купува къща на родителите си, после купува и за себе си. Вмомента са ни останали да доизплащаме още 6000  лева за втората къща. Дали имаме избор, а? Дали в България ще можем да ги изплатим, м? Понякога хората отиват да живеят на места, на които не им харесва, защото са принудени или защото имат мечти. А аз от своя страна не бях принудена, но обичам мъжа си и бих го последвала навсякъде, бих му помагала за да издържи още малко и да свърши това мъчение за него. А ти очакваше ли такъв отговор?

# 242
Да не превръщаме темата в лична драма, че верно много комично и неграмотно стана тук.

# 243
  • На север
Да не превръщаме темата в лична драма, че верно много комично и неграмотно стана тук.

Точно това и аз си мислих. Стана много драматично нещо... Нито имам намерение да споделям личния си живот. Това, което искам да кажа, че това че някои са дошли тук по принуда или без желание и само поради финансови причини, не означава, че всички сме така. Има хора, които по собствено желание са дошли и тук им харесва. Писнало ми е да чета как в чужбина било ад и мизерия и всички страдали по родината. Да, носталгия има, но всичко си е личен избор. Норвегия може да предложи много повече от едни пари, но не всеки може да го види.

# 244
  • Асеновград
Ех, като сипете обиди и правите квалификации за хората през монитора, не е лично. Ама изобщо. После изведнъж, като си казах причините стана много лично. Не се срамувам от моята или на мъжа ми историята - гордея се. И не ви я споделям, за да получа съчувствие или защото си нямам друга работа. Споделих я, за да разберете, че и на край света да отидете - българи сте. Което какво означава? Ще съдите без да знаете, ще обиждате без да ви пука, ще правите изводи прибързано и ще оставате интернет мишки. Норвежците правят ли го?  Laughing По-малко говорете, дами. И не удряйте хората без да знаете къде точно им е болното място.

Колкото до това, което Норвегия може да предложи. Да, права си. Със сигурност е в пъти повече от това, което България може. Само дето слабо ме интересува щом семейството и сърцето ми са в България  Simple Smile

# 245
Колкото до това, което Норвегия може да предложи. Да, права си. Със сигурност е в пъти повече от това, което България може. Само дето слабо ме интересува щом семейството и сърцето ми са в България  Simple Smile

Но живо те интересува колко ще ти плати Норвегия, за да родиш тук?  Laughing
Единствената правеща квалификации в тази тема сте Вие  - nnerliih.

# 246
  • на брега на морето
Ще съдите без да знаете, ще обиждате без да ви пука, ще правите изводи прибързано и ще оставате интернет мишки. Норвежците правят ли го?  Laughing
О, и какви други неща правят още. Laughing Не зная защо някои хора в България си мислят, че чужденците са с нещо по-различни- по-културни, или по-образовани и че няма да ви обидят без да им пука. И те са хора, и те ходят до тоалетната и т.н...

# 247
  • Norge
Да, Самсара   Hug , права си. За жалост, но си права.
И не в парите е проблемът; те са необходими на всеки от нас, няма как да крепим живота си без тях.
Грозното, омерзителното е в това изискване за пари, направено без капка свян.
Забележи, не казвам „срам“, а само обикновен, човешки свян, белег на морал, нищо повече.

В разни подробности по драмите няма да се включвам, аз така и не съм ги прочела докрай.  ooooh!

Genni, аз търся билети в Skyscanner. Но така ненавиждам Норуйджън-а  Close , че правя какви ли не прекачвания, за да не попадна на него. Това - за работни пътувания. А до България напоследък отново започнахме да пътуваме с кола.

# 248
  • Stavanger,Norway/ Varna
И ние тази година 6те пътуваме с кола до Варна. Мен най- много ме пла6и отсе4ката Русе- Варна по на6тите пъти6та родни. Та, вълнуваме се, за6тото ни е за първи път. Просто за 4 ду6и + ку4е става много солена цената на билетите  Rolling Eyes

# 249
  • Norge
Бобче, ( Joy за кучето)  ние минаваме през Сърбия. Също за Варна.
Автобанът в Сръпско е удължен и се пътува все по-добре.
Не знам за какво ви е да се завирате в Румъния, на мен спомените ми от там са  Shocked Признавам си, последно минавахме през нея преди доста години. Но до такава степен ни държеше, че после обикаляхме до края на Италия (Бари или Бриндизи) и после - нагоре през Гърция  Mr. Green

# 250
Чудех се колко време ви отнема с кола до България? Сигурно е важно да се отбележи, че ние сме 1500 км на север от Осло... което малко ме поотказа да пътуваме с колата, но и това със самолетите си е приключение - поне две връзки, ако имаме късмет.

# 251
  • Norge
Дааа...  Confused Ти наистина имаш половин пътешествие само докато стигнеш до Осло  Confused
От друга страна, самото пътешествие до крайната цел може да е най-сладката и вълнуваща част от цялата ваканция. Ако се настроите, че ще видите едно-друго по пътя, със сигурност после много ще си обичате точно тези спомени.  Heart Eyes

Аз съм на час от ферибота за Дания. Правим три нощувания докато стигнем до Варна. Или повече, ако искаме да спрем за по-дълго някъде. Това е по краткия път; през Италия вече е друго  Grinning
Нищо не може да се сравни с пътуването с кола! Hug

Миналото лято на връщане се набутахме в Чехия. Сто пъти съжалихме. От някогашния им хубав автобан почти нямаше помен; строежи, отклоняване по разни прашни пътеки, голямо вадене на нерви беше. Затова пък ако ремонтите вече са приключили, трябва да е станало хубаво.

# 252
  • У дома
Аз нещо от рода но 30 часа знам че е до България.
Ние на 12 юни пътуваме Ставангер/Сола- София в 6 сутринта тръгваме и в 23 живи и здрави трябва да сме там, полетите са ги направили все по-неудобни. Ние сме с дребосък нямащ търпение да слиза от колата, та затова засега ще сме със самолет.
Бобче, задължително до кажеш за маршрута и времетраенето след това ще ми е интересно как е минало Laughing

# 253
  • Stavanger,Norway/ Varna
Нелка, сега имало нов и хубав път през Румъния, а от там ни е по- кратко. Дания- Германия- чехия- Унгария- Румъния- Варна Simple Smile

Ниес ме предвидили но6тувка в Прага, смятаме да не но6туваме пове4е, но и не бързаме. Ако се наложи, ¨6те го направим пак. Все пак двамата с ММ 6те се сменяме.
Гледаме на пътуването като на екскурзия и се вълнуваме  Grinning

Genni определено 6те споделя  Peace

# 254
  • Norge
ГениHug успешно всичко! И с пътуването, и с ваканцията! (Веднъж си изтървахме самолета BG - N) при прекачването в Германия  Simple Smile

Бобчето, и за пътя да разкажеш!  Hug И си вижте къде има пътни такси и истории, че навсякъде е различно. В Унгария е идеално, всичко е вкарано по електронен път и няма нужда от гадни лепенки по стъклото.

За чешките аутобани (дальнице) да уточня, че минахме не през цялата страна,  а само през по-западната. Всичко останало може да е било наред.

И на вас - само положителни изживявания!

Иначе ние от Калотина за Варна минаваме през Пловдив Mr. Green Вярно, че част от асфалта по магистралата е като чудовище, снабдено с много редове зъби  ooooh! , но дори така, пак се пътува бързо. И относително по-безопасно, с ударение повече на „относително“.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт