Норвегия- тема 46

• 151 697
  • 595
  •   1
Отговори
# 255
  • Stavanger,Norway/ Varna
Нелка, не помня кой, но някой ми бе6е казал, 4е от София ако се пътува за Варна, но се хване пътя за Бургаз, било по- спокойно и по- бързо. За 4 4аса се стигало.  Thinking

# 256
  • Norge
Да, Бобче, така е. Аз написах Пловдив, но имах предвид точно пътя за Бургас.
Сравнявали сме и по GPS-а, и там резултатът е в полза на този маршрут.

# 257
Здравейте! Можете ли да ми кажете мнението си за adecco. Струва ли си да се  подпише договор с тях. Предлагат ли 100 процента заетост. Благодаря ви предварително.

# 258
Здравейте! Другата седмица ми предстои пътуване до Норвегия. Искам да попитам какво е времето там. Проверявам прогнозата за времето, но не мога да преценя какви дрехи да си подготвя. Ще бъда в страната една седмица около националния им празник.

# 259
  • Пловдив
Ние бяхме месец и малко в Норвегия - целият април и няколко дни от май. Температурите скачаха рязко - от минусови и близки до нулата на единия ден, до 16-18-20 градуса след 2-3 дни. Аз бих взела всякакъв тип дрехи. Вчера валя сняг в Осло.

# 260
  • Norge
Фенче, Лили правилно ти е казала. Най-удачно е да имаш дрехи за всякакъв тип време. Колкото по' на север, толкова по-трудно се правят прогнози, които при това да отговорят достатъчно добре на реалността.  Thinking

За всеки случай ти давам един от тукашните сайтове, избрала съм в него Осло.

https://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Oslo/langtidsvarsel.html

И още един, за сравнение:

https://www.storm.no/

# 261
Благодаря за бързите отговори! Вече съвсем се чудя какви дрехи да взема  Laughing Ние ще бъдем повече време в град Мос и ще посетим и Осло.

# 262
  • На север
Аз живея близо до Мос и да ти кажа честно не знам какви дрехи да си вземеш. Може би по-спортни неща, маратонки или удобни обувки, задължително едно по-дебело яке, блузи с дълъг ръкав, но и някои с къс. Времето тук е много непостоянно. Преди 10 дена беше над 20 градуса, а преди 4,5 дена валя сняг. Сега е дъждовно и около 10 градуса. Аз ходя с маратонки, дънки, тениска и по-плътно горнище с цип. Това е през деня. Вечерта си е доста хладно. Според мен вземи си задължително едно дебело яке.

# 263
Благодаря на всички! Нагласих вече куфара. Искам да попитам и още нещо. Ще пътувам с лична карта за Норвегия. Добре ли е или трябва да имам и червен паспорт?

# 264
  • Пловдив
Норвегия не е в Европейския съюз и трябва червен паспорт. Бях чела,че може и с лична карта,но не съм сигурна.

# 265
  • Norge
Не е в Съюза, но по летищата е в Шенген Simple Smile

# 266
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Норвегия не е в Европейския съюз и трябва червен паспорт. Бях чела,че може и с лична карта,но не съм сигурна.

преди две години бях в Норвегия и нямах паспорт.
само с лична карта, но си признавам, че не съм летяла, бяхме с кола, влезнахме от Дания (ферибот), колата е с немска регистрация.  newsm78
не си спомням някъде да са ни проверявали даже. Thinking

най-много ме проверяват когато летя от и за Бг. newsm78

# 267
  • Norge
Ася, привет обратно. Simple Smile
Права си, че през ферито почти няма проверка. Поне не, ако си с правилния номер на колата. Дори бих добавила, още по-малко има ако номерът ти е немски.
Казвам последното, защото (малко съм несигурна как стоят нещата в момента) преди няколко години германците представляваха голям процент от посещаващите Норвегия.
Всички знаеха, че германските коли са претъпкани с консерви и алкохол на влизане в страната, имам и лични впечатления. Те обаче не бяха спирани за проверка. Някаква неписана и неизречена политика.

По никакъв начин не се опитвам да отправя това нещо конкретно към теб!  Hug Просто си припомних...

# 268
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
 Joy

да, затова уточних с какъв номер е била колата. вчера питах мъжа ми: и той не помни да са ни проверявали.
ние си бяхме взели 3 бут. вино, защото знаехме, че при вас е скъпо. консерви влачехме наобратно (риби разни  Crazy).

мъжът ми ми беше казал да измисля подарък за едното преспиване и да не е алкохол, че се обиждали норвежците, та не сме внасяли за търговия, но знам какво имаш предвид. Peace

да споделя нещо весело: един път купихме някаква риба (вакуумирана, май не беше замразена, не помня каква) и взела, че протекла в колата.
явно малко е стигнало и до домаската (ползваме текстилни торби). при готвенето смърдеше здраво.
колата още повече, след като я напече слънцето.
дори сега след 2г. още ми мирише на тази риба и казвам на мъжа ми, че колата мирише на Норвегия.  hahaha

# 269
  • Norge
Хахааа, Асяяяяяяя!!!  Joy
То не е за смях, де, ама.... За това с рибата. Уф, особено риба... Blush
Дайте колата в някой магазин, все едно ще я продавате. Те им правят там разни фокуси, ще ви я излъскат да мирише на нова.
После ще се откажете от продажбата. Wink

Знаеш ли, че и аз  дълги години ползвах израза „Мирише на норвежко“. Но при мен беше свързано с миризмата на маргарин. Когато си в собствен дом няма проблем, но някога по хотелите беше голяма мъка  Confused

А алкохолът ни вярно е скъп, особено сравнен с вашия. А и не само той.
Аз, ако бях германка, пътуваща насам, също бих си взела и храна, и пиене, не че не го разбирам това. Но не разбирам отношението на „властите“.

От вас за насам си купувам ...захар.  Joy И компоти вишна. За шоколада не искам да говоря.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт