Норвегия- тема 46

• 152 020
  • 596
  •   1
Отговори
# 375
Ха, вие нямате ли си друга работа Smiley че приказвате за торти и сладкиши? Сега по нощите и то неделя.......да се вихря в кухнята Gift Heart

# 376
Нели, кажи, ако не е тайна, рецептата с ябълки?  bouquet

# 377
  • Norge
Семче,  Flowers Rose ако още не си се развихрила, да допълня вдъхновението  Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue

Самсара, няма никаква тайна.  Hug  Тя тази рецепта обиколи къде ли не; сега ще добавя и две снимки, които ще си взема назаем от един руски форум.  Че те вече са толкова стари, нямам идея в кой диск да ги търся.
Особено едната е пълен ужас, мисля, че е на повече от 15 години. Но вярвам все пак да ти дадат някаква представа.

Ето пълнежа:
800_900 г ябълки (предпочитам Грант Смит заради плътността)
1-2 лъжици захар
60-70 г стафиди
настъргана кора лимон
канела

330 мл фльоте (38%)
---
Постави всичко (без фльотето  Mr. Green) в тенджера и разбъркай.
Задушавай под похлупак на слаб огън, без добавка на вода.
Разбърквай често.
Не оставяй ябълките да се разварят, отстрани от огъня когато някои парченца все още се усещат "al dente".
Охлади, отлей образувалия се сок, той не ти е нужен. (И е мммм...)

Ябълките преди задушаване.
Яйцето съм добавила единствено за онагледяване на големинана на парченцата.

Парченце:

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 23:19 от nelka.nelka

# 378
О, Нели, благодаря  Hug

Твоята верденс бесте много вкусна ми изглежда, не  бих я отказала, аз съм сладкишоман.
Толкова да обичам десерти, че бих прескочила основно ястие заради десерт.

# 379
  • У дома
Влизам сутринта и рецептички разни😊момичета страхотни сте...това верденс сефте го чувам, ще пробвам някой път да го направя😊
За норвежкия бяхте писали...и на мен ми е много трудно да говоря, но по принцип на мен езиците не са ми силна страна, с доста усилие ми се получават😶
Лек и успешен понеделник дами😉

# 380
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ох, ох ох.....  Grinning

Лигите ми текат, а съм на безвъглехидратно хранене и простоооо... Айде жълтото каке го правя без въглехидрати, ама верденс бестето ще ме озори. Задължително, ще му дойде реда в края на март, когато имам рожден ден, да нагостя децата и половинката и ще е задължително с ябълки, Нелка  bouquet

# 381
Нелка Gift Heart наистина ме развихрихте Smiley Но се оказа че нямам нужната 38% сметана и направих едни бързи сиренки Smirk
**Но защо снимките ти не се появяват? И още въпросче - на верденс бесте-то сметаната я прибавяш след като изстине другата смес или....?
Бобче - ти с тази диета, съвсем на манекен ще заприличаш. Колко време вече?

# 382
  • Norge
Самасара  Hug, и аз съм по сладкото. Помня преди време бяха казала някъде, че се случва да закусвам с торта. Още им помня физиономиите на братята норвежци  Mr. Green

Гени, здравей, отдавна не сме се събирали насам  Simple Smile Благодарност за пожеланието.

Ама виж само как яденето обединява хората! Някой навремето нали беше ни смъмрил, че основно за храна сме пишели. АМи...то май алтернативите са две: пишем за рецепти или не пишем с месеци. Аз си избирам първото  Blush

А за езиците, какво да се прави - има хора, при които просто трудно се получава, на тях им се отдават други неща.
Половинката година и половина го бяхме направили български гражданин. Научи две изречения от учебника: „Имате ли свободна стая“ и „Вие биСнесмен ли сте?“. Това беше!  Joy Впоследствие добави „сАшалиавам“.  Heart Eyes

Бобче, съчувстваааам! Задето без захар и без разни други неща.  Praynig Ще чакам да се похвалиш в края на март, вярвам да зарадваш домочадиетоHug

Семче Heart Eyes Само моите снимки ли не виждаш? На другите момичета дали също не им се отварят?
Вероятно е нещо с новата/старата версия. Аз упорито ползвам старата, но откак двете започнаха да вървят паралелно, има теми, в които виждам едва половината вкарани снмки.  newsm78

За сметаната да, всичко трябва да е охладено когато пристъпиш към нея. Слой сметана, изсипваш ябълките, разпределяш останалата сметана и поставяш горния блат.

# 383
Сем от септември миналата година ги урязах въглехидратите и не го правя с цел отслабване, а за крепко здраве. Няма да проповядвам, има много информация, само ще споделя, че толкова енергия през целия ден, толкова добър сън и такава липса на болки в кръста, които с години ме измъчваха, не съм имала.

Нелка правя си десерти аз, но с алкохолна захар, така, че не съм съвсем зян  Laughing Ама верденс бестето няма да стане без захар в белтъчения блат, ще го преглътна. Те ще ядат верденс бесте, а аз шоколадов сладолед с уиски и канела  Crazy Mr. Green

# 384
  • Norge
Ехаааа, Бобче! На този сладолед знаеш ли, че и аз не бих отказала. Основно заради канелата, разбира се!  Joy

Шегувам, бе! chef

Вярвам ти за енергията. Понякога драстично намалявам количеството храна, както също сладки и хлебни работи, и ми е познато усещането. И за съня си права. Особено пък приемането на сладко и/или тестено преди сън , е мор!  Confused
То действието и през деня е същото, но тогава сме активни и не се забелязва; когато обаче легнеш да спиш, е голяма мъка. Rolling Eyes

# 385
  • У дома
Нелка, много ви се радвам така като пишете и споделяте...давайте в същия дух Hug
Бобче, и аз съм го закъсала с кръста.....уж се придържам към НВгх хранене, ама като ми "падне пердето"😶😶😶 ти съвсем ли не хапваш вгх? Метни ми някоя рецепта за сладкиши на лични когато имаш възможност Hug
Дами, стягате ли се за любовния празник Joy

# 386
  • Ориндж каунти
Нелка, не го панирай, направи още......и още 😃😁.
Ще си направя аз един тур по западното крайбрежие ама да видим.

# 387
Genni храня се по кето протокола до 20г въглехидрати на ден, които идват от зелении, ядки, авокадо и мле4ни. Перде не ми пада, в момента съм до толков адаптирана, 4е не изгладнявам изоб6то и ако съм заета не се се6там за храна. Последно правих 48 4асов пост без да огладнея. Много е хубаво това 4увство да не зависи6 от храната. При мен го има6е и психологи4еския момент на хранене на емоционална основа. Не хранене, ами направо вакханалия си бе6е. Това, съ6то отмина, слава богу, просто си насо4вам емоциите към други не6та.

Основно сладко хапвам под формата на сладоледени бърко4и и тук таме правя по някой 6околадов сладки6 като замествам бра6ното с бра6но от кокос, бадеми или сусам. Захарта замествам със Сукрин (продава се във вси4ки магазини), това е алкохолна захар, (erythritol), спада към естествените подсладители, има гликеми4ен индекс 0 и не се усвоява от организмът. Ползвам и стевия, но по- полека, понеже има послевкус, който много не ми се нрави. Основно я ползвам в комбинация с горепосо4ения. Рецепти нямам, аз съм скарана с мерки и теглилки и вси4ко бухам на око и интуиция за консистенция  Laughing.
В4ера такива хубави бисквитки с рожков, овесено и бадемово бра6но и 6околад направих за децата и като ги вадих от фурната, ми се плъзна хартията за пе4ене от тавата и паднаха на земята  Cry. И ку4ето се оказа наблизо, бисквитките о6те топли и меки станаха на ни6то, едвам ги събрах и спасих остатъците от набезите на ку4о. Ама много ме доядя, прили4аха на ни6то след това. Днес ми се обадиха, 4е ядат пар4енцата посипани върху кисело мляко и били много вкусни Simple Smile

# 388
  • Norge
ГениHug Hug И на мен ми е хубаво когато си пишем тук.

Сорсе, слушам! Flowers Rose Flowers Rose
Извинявам се за розата :/ Търсех нещо козируващо, но от цялата сбирка с допълнителни иконки единствено тази работеше  Crossing Arms

За западното крайбрежие те поддържам безрезервно.
Аз обаче съм далечко от него Sad

# 389
  • У дома
Бобче, много ме зарадва поста ти. Значи има светлина в тунела и при мен. Точно това искам, да махна пустото плюскане на психологическа основа. Ще проверя за тия подсладители и ще си взема. Аз досега подслаждах с протеин на прах Joy Бобче, има ли някакви мероприятия в/около Ставангер организирани от БГ общност около празници/ваканции?!?! Би ми се искало дребосъчка да общува и с БГ дечица😊 знам, че има ФБ страница, но аз нямам ФБ и нямам инфо.

Нелка, много ми харесва темата. Всичко споделено в нея ми е интересно, и ми е много хубаво като има за четене Hug

Общи условия

Активация на акаунт